Tarih: 25.01.2008 - 20:30 Mesaj konusu: koruma konusundaki düşüncelerim..
evet arkadaşlar bu konu son zamanlarda oldukça fazla kafama takılıyor..koruma nedir?? kask,mont,dizlik,bellik,eldiven,bot vs..bunu yanlış yorumluyoruz bence..gördüğüme göre insanlar hız olayını sadece koruma giymeye bağlıyor ben bunu anlayamıyorum nedir yani koruma giymek insana çılgınca gitmek her bulduğu düzlükte 300 yapma hakkınımı veriyo?? koruma giyilmesin demiyorum bence bu motosiklet kıyafetidir ya istersen 50cc today bin bunu giymek zorundasın!!! anlaşılır gibi değil bazı arkadaşlar kaskı,montu giyince sanki sibernetik organizmaya dönüşüp terminatör oldum sanıyo tuz,buz olsamda birleşçem nasıl olsa koruma giydim..satıcılarında insana sahte güven verdiklerini düşünüyorum hep duyduğumuz şeyler -abi bu montu giy sana bişey olmaz..açıp bakın 2tane araba kaza testine euro ncapte 64ile çarpan araba nasıl hurdaya dönüyo..daha yüksek süratler ortada zaten..bana bunları yazdığım için kızanlar filan olabilir ama ben böyle düşünüyorum..koruma sahte özgüvendir,insanın kendi kendini kandırmasından başka bişey değildir.. _________________ MD SCOOTER TEAM..2006 honda dylan150..
leopoldo, dostum bence bir kerede daha oku derim sana ben koruma karşıtı değilim kendim giyiyorum ve bakkala giderken bile giyilmesini tavsiye ediyorum..benim karşı çıktığım noktayı anlayamamışsın.. _________________ MD SCOOTER TEAM..2006 honda dylan150..
koruma muhakkakki çok önemli ancak 250 veya 300 km sürate inan çelik olsa eriir allah hiçbir motorcuya korumalarını test etmeyi nasip etmesin ama biraz gazlarken iki kere düşünmek lazım makul hızlarda uzun seneler motora binmek bana daha mantıklı geliyor
Tarih: 25.01.2008 - 23:58 Mesaj konusu:
koruma konusu ciddiyet meselesidir.Skooter da gördüğüm zaman çok seviniyorum,benim için bilinçli bir sürücüdür,ama makinede kot pantalona ben birşeyler söyleyesim geliyor ama siz duymayın.....
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 26.01.2008 - 01:19 Mesaj konusu:
koruma, koruma, koruma.... bunlar güzel şeyler... düşük süratlerde..ama 90-100-150-200-300 nederseniz billmem ben. sonucta bu dediğim rakamları yaptıgınız zaman arada bi kaporta olsun. belki 200 de korumaz ama 90 da koruyacagından emin olabilirsniz. piyasadaki arabalar bile 90 km süratle sınırldıır. ölmek olsa iyi oda felç noktasıdır.. sonucta her hız sizin içinde olandır. bu da sizin hayatınız.. bir kask, bir eldiven, dizlik mont, insanlar için düşünülmüş şeyler. yani bizler için.. bende 300 yapıyorum ve hayatım garanti...! ya ölücem ya da yaşıcam. ama korumam yokken 90 la giderken düşüpte sakat kalırsam allah korusun kime ne anlatabilirim.. çenesi kırılmış arkadaşınız oldumu hiç. 4 ay pipetle,, yemek yiyemeyen sadece içebilen oda işkence ile.. bunlar ince nüansslar ama yakalayabilene.. ordan hiç atıp tutmayın. bunlar hayatın kanunu.... _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Kayıt: Mar 06, 2004 Mesajlar: 5200 Nereden: istanbul / Göztepe
Tarih: 26.01.2008 - 02:24 Mesaj konusu: Re: koruma konusundaki düşüncelerim..
choconut demiş ki:
koruma sahte özgüvendir,insanın kendi kendini kandırmasından başka bişey değildir..
choconut, üzgünüm ama biraz daha açarmısınız tam anlamadım, son cümleniz biraz anlamsız geldi.
Bir örnek vermek isterim kimi için basit gelebilir ama benim için önemli bir anı; geçen yaz motorumun hatalı dönüşüm yüzünden kayıp beni bir arabanın altına fırlattığında, kafamda ki kask hayatımı kurtardı, sürat yoktu, sadece kaydım düştüm sürüklendim ve kafamı kaldırmaya çalıştığımda kafam arabanın altına çarptı ve o an korunmanın önemini anladım. Umarım kimse ne ol eldivenlerin, ne o kaskın, ne de o kiyafetlerin "sahte özgüvenine " ihtiyaç duymaz.
Kayıt: Aug 01, 2007 Mesajlar: 381 Nereden: istanbul/bostancı
Tarih: 26.01.2008 - 05:13 Mesaj konusu:
bir işe yamaz zaten biri söyllesin diye bekliyorduk ya helal olsun şimdi herkesi uyandırdın koruma giysek nolur giymesek nolur..
bide bilmiş bilimş araba euro 6 yıldız testlerinden bahsediyor ya kardeşim git araba kullan t-shirtle sen bu motosiklet işi şakaya gelmez.
kendinden bu kadar eminsen hayatta hiç giyme kask mont felan ama giyeceksin işte herşey lafta kalır ancak yazarsın kullan bir 4 silindir ss yada büyük cc bi makina bakalım bu söylediklerini uygulayacakmısın ama seni asfaltta acı çekerken görmek koruma giymeyenler için örnek olur.
Tarih: 26.01.2008 - 06:20 Mesaj konusu:
Motosiklette kullanılan hiçbir koruma 10 km hızla giderken bile ölmiyeceğinin garantisini veremez.Ama 250 yapan bir motorla yapılan kazada üzerindeki koruma sayesinde hayatta kalabilirsin.İkisi arasındaki fark senin sansındır.Bu durumda yapılacak en büyük yanlış,üzerindeki korumaya güvenerek motor kullanmaktır.
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
Ayrıca motor kazaları bahsettiğiniz euro NCap sınıfına girmez.64 le giden araba kaza anında dagılabilir ama üzerinde koruma olan bir motorcu hiç bir hasar almıyabilir.EuroNcap sınıfında yapılan ölcümler motor kazalarına kriter olamaz.Koruma sahte özgüven değil,koruma korumadır... _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Bizlerin sürtünme anında ki doku kaybını minimuma indiren bu destek giysilerinin tartışılacak bir yanı olduğunu sanmıyorum,şayet giymediniz ve kemiğinize kadar yüzüldünüz ama hayatta kaldınız.Aynaya bakamayan,kısa kollu veya mayo giyemeyen yani kendinden utanan bireyler olmak çok acıdır,bir nevi cüzz
zamlı durumuna düşmek.
Neticede kafa kafaya veya örtüşmeli çarpışmalarda kah duran cisme kah araçla olan kazalarda ise travma şiddetinden vücudumuzun iç organları buna dayanamayıp zaten dağılıyor ve damla kan akmadan hatta ambulans dahi gelmeden veda ediyoruz fani dünyaya.Yaşadığım ilde bir çok arakadaşımızı tek
çiziği olmadan toprağa verdik,9G de bayılan insan vücudu ,240 G de kesekağıdı gibi patlıyor işte buna hiçbir teknik desteğin veya aparatın yapacağı bir şey
yok. _________________ binbasi nayman
X-maX 06 Yamaha
Touching Your Heart..!!
Güzel bir konu.Tartışmaya açık davet.Tabi biz burada bir aile olarak kırıcı değilde bilgilenrii şekilde tartışma yapalım.Güzel bir olaya değinmişsin.Koruma gerçekten şart ama ilerleyen teknoloji ile korumaların özelliği artıyor ve inanın kendi geçirdiğim bir kazadan biliyorum mont-bot-pantolon-kask bunlar çek gerekli ve çok işe yarıyor.Ama tabiki nasılsa korur diye bilinçsiz hareketler yapmamak gerekli.Tahmin ediyorum yurdumuz da motosiklet kültürü gecen gün yayılıyor ve bilinçli sürücüler artıyor.Arada bazı çıkıntılar oluyor ama milletin bizi görüp öernek alması gerek ve bizde örnek motorcular olarak daima korumalarımız kullanalım _________________ Kawasaki ER-5 Siyah...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız