Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - koruma konusundaki düşüncelerim..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

koruma konusundaki düşüncelerim..

koruma konusundaki düşüncelerim..
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
choconut
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 25.01.2008 - 20:30    Mesaj konusu: koruma konusundaki düşüncelerim.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet arkadaşlar bu konu son zamanlarda oldukça fazla kafama takılıyor..koruma nedir?? kask,mont,dizlik,bellik,eldiven,bot vs..bunu yanlış yorumluyoruz bence..gördüğüme göre insanlar hız olayını sadece koruma giymeye bağlıyor ben bunu anlayamıyorum nedir yani koruma giymek insana çılgınca gitmek her bulduğu düzlükte 300 yapma hakkınımı veriyo?? koruma giyilmesin demiyorum bence bu motosiklet kıyafetidir ya istersen 50cc today bin bunu giymek zorundasın!!! anlaşılır gibi değil bazı arkadaşlar kaskı,montu giyince sanki sibernetik organizmaya dönüşüp terminatör oldum sanıyo tuz,buz olsamda birleşçem nasıl olsa koruma giydim..satıcılarında insana sahte güven verdiklerini düşünüyorum hep duyduğumuz şeyler -abi bu montu giy sana bişey olmaz..açıp bakın 2tane araba kaza testine euro ncapte 64ile çarpan araba nasıl hurdaya dönüyo..daha yüksek süratler ortada zaten..bana bunları yazdığım için kızanlar filan olabilir ama ben böyle düşünüyorum..koruma sahte özgüvendir,insanın kendi kendini kandırmasından başka bişey değildir.. Beğenmedim Beğenmedim
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
BaNuu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 25.01.2008 - 20:43    Mesaj konusu: Nih nih nih... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Cooook haklisin. Bunlar sadece ufak tefek kazalardan korunmak icindir. Millet bunlara güvenerek hiz mi yapyior???
Nih nih nih...
Başa dön
BaNuu Çevrimdışı BaNuu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
leopoldo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Nazilli

MesajTarih: 25.01.2008 - 20:47    Mesaj konusu: Re: koruma konusundaki düşüncelerim.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

choconut demiş ki:
koruma nedir?? koruma sahte özgüvendir,insanın kendi kendini kandırmasından başka bişey değildir.. Beğenmedim Beğenmedim

Sen istersen T-shirt ve şortlada motora binebilirsin..tey allaım yaa.
leopoldo Çevrimdışı leopoldo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
pelikan31
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 25.01.2008 - 20:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

bazı arkadaşlar kaskı,montu giyince sanki sibernetik organizmaya dönüşüp terminatör oldum sanıyo Delirdim

Alıntı:

tuz,buz olsamda birleşçem nasıl olsa koruma

Alıntı:

giydim..

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
pelikan31 Çevrimdışı pelikan31 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
choconut
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 25.01.2008 - 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

leopoldo, dostum bence bir kerede daha oku derim sana ben koruma karşıtı değilim kendim giyiyorum ve bakkala giderken bile giyilmesini tavsiye ediyorum..benim karşı çıktığım noktayı anlayamamışsın.. Bravo
kardereli
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 25.01.2008 - 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

koruma muhakkakki çok önemli ancak 250 veya 300 km sürate inan çelik olsa eriir allah hiçbir motorcuya korumalarını test etmeyi nasip etmesin ama biraz gazlarken iki kere düşünmek lazım makul hızlarda uzun seneler motora binmek bana daha mantıklı geliyor
Başa dön
kardereli Çevrimdışı kardereli Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
elenor67
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 25.01.2008 - 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

koruma konusu ciddiyet meselesidir.Skooter da gördüğüm zaman çok seviniyorum,benim için bilinçli bir sürücüdür,ama makinede kot pantalona ben birşeyler söyleyesim geliyor ama siz duymayın.....
Başa dön
elenor67 Çevrimdışı elenor67 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
mysugar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 26.01.2008 - 01:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

koruma, koruma, koruma.... bunlar güzel şeyler... düşük süratlerde..ama 90-100-150-200-300 nederseniz billmem ben. sonucta bu dediğim rakamları yaptıgınız zaman arada bi kaporta olsun. belki 200 de korumaz ama 90 da koruyacagından emin olabilirsniz. piyasadaki arabalar bile 90 km süratle sınırldıır. ölmek olsa iyi oda felç noktasıdır.. sonucta her hız sizin içinde olandır. bu da sizin hayatınız.. bir kask, bir eldiven, dizlik mont, insanlar için düşünülmüş şeyler. yani bizler için.. bende 300 yapıyorum ve hayatım garanti...! ya ölücem ya da yaşıcam. ama korumam yokken 90 la giderken düşüpte sakat kalırsam allah korusun kime ne anlatabilirim.. çenesi kırılmış arkadaşınız oldumu hiç. 4 ay pipetle,, yemek yiyemeyen sadece içebilen oda işkence ile.. bunlar ince nüansslar ama yakalayabilene.. ordan hiç atıp tutmayın. bunlar hayatın kanunu....
ToyRider
Organizatör-İstanbul
Organizatör-İstanbul

Nereden: istanbul / Göztepe

MesajTarih: 26.01.2008 - 02:24    Mesaj konusu: Re: koruma konusundaki düşüncelerim.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

choconut demiş ki:
koruma sahte özgüvendir,insanın kendi kendini kandırmasından başka bişey değildir.. Beğenmedim Beğenmedim

choconut, üzgünüm ama biraz daha açarmısınız tam anlamadım, son cümleniz biraz anlamsız geldi.
Bir örnek vermek isterim kimi için basit gelebilir ama benim için önemli bir anı; geçen yaz motorumun hatalı dönüşüm yüzünden kayıp beni bir arabanın altına fırlattığında, kafamda ki kask hayatımı kurtardı, sürat yoktu, sadece kaydım düştüm sürüklendim ve kafamı kaldırmaya çalıştığımda kafam arabanın altına çarptı ve o an korunmanın önemini anladım. Umarım kimse ne ol eldivenlerin, ne o kaskın, ne de o kiyafetlerin "sahte özgüvenine " ihtiyaç duymaz.

Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.
Saygılarımla
Başa dön
ToyRider Çevrimdışı ToyRider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
badboymad
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 26.01.2008 - 04:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu konu gecen gun kendı kendıme dusunurken aklıma gelmıstı kendı kendıme bunları gıyınce ınsan kendını daha guvende hıssedıyo gıbısınden dusunmusstum ısabet olmus choconut, katılıyorum yazdıklarına Alkışlıyorum
badboymad Çevrimdışı badboymad Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
2pac
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bostancı

MesajTarih: 26.01.2008 - 05:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bir işe yamaz zaten biri söyllesin diye bekliyorduk ya helal olsun şimdi herkesi uyandırdın koruma giysek nolur giymesek nolur..

bide bilmiş bilimş araba euro 6 yıldız testlerinden bahsediyor ya kardeşim git araba kullan t-shirtle sen bu motosiklet işi şakaya gelmez.

kendinden bu kadar eminsen hayatta hiç giyme kask mont felan ama giyeceksin işte herşey lafta kalır ancak yazarsın kullan bir 4 silindir ss yada büyük cc bi makina bakalım bu söylediklerini uygulayacakmısın ama seni asfaltta acı çekerken görmek koruma giymeyenler için örnek olur.

allah akıl fikir versin...
Başa dön
2pac Çevrimdışı 2pac Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 26.01.2008 - 06:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motosiklette kullanılan hiçbir koruma 10 km hızla giderken bile ölmiyeceğinin garantisini veremez.Ama 250 yapan bir motorla yapılan kazada üzerindeki koruma sayesinde hayatta kalabilirsin.İkisi arasındaki fark senin sansındır.Bu durumda yapılacak en büyük yanlış,üzerindeki korumaya güvenerek motor kullanmaktır.

Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:

Ayrıca motor kazaları bahsettiğiniz euro NCap sınıfına girmez.64 le giden araba kaza anında dagılabilir ama üzerinde koruma olan bir motorcu hiç bir hasar almıyabilir.EuroNcap sınıfında yapılan ölcümler motor kazalarına kriter olamaz.Koruma sahte özgüven değil,koruma korumadır...
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
skyhawk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: AmisoS

MesajTarih: 26.01.2008 - 08:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bizlerin sürtünme anında ki doku kaybını minimuma indiren bu destek giysilerinin tartışılacak bir yanı olduğunu sanmıyorum,şayet giymediniz ve kemiğinize kadar yüzüldünüz ama hayatta kaldınız.Aynaya bakamayan,kısa kollu veya mayo giyemeyen yani kendinden utanan bireyler olmak çok acıdır,bir nevi cüzz
zamlı durumuna düşmek.
Neticede kafa kafaya veya örtüşmeli çarpışmalarda kah duran cisme kah araçla olan kazalarda ise travma şiddetinden vücudumuzun iç organları buna dayanamayıp zaten dağılıyor ve damla kan akmadan hatta ambulans dahi gelmeden veda ediyoruz fani dünyaya.Yaşadığım ilde bir çok arakadaşımızı tek
çiziği olmadan toprağa verdik,9G de bayılan insan vücudu ,240 G de kesekağıdı gibi patlıyor işte buna hiçbir teknik desteğin veya aparatın yapacağı bir şey
yok.
Başa dön
skyhawk Çevrimdışı skyhawk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SeloSino
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa/Turgutlu

MesajTarih: 26.01.2008 - 09:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel bir konu.Tartışmaya açık davet.Tabi biz burada bir aile olarak kırıcı değilde bilgilenrii şekilde tartışma yapalım.Güzel bir olaya değinmişsin.Koruma gerçekten şart ama ilerleyen teknoloji ile korumaların özelliği artıyor ve inanın kendi geçirdiğim bir kazadan biliyorum mont-bot-pantolon-kask bunlar çek gerekli ve çok işe yarıyor.Ama tabiki nasılsa korur diye bilinçsiz hareketler yapmamak gerekli.Tahmin ediyorum yurdumuz da motosiklet kültürü gecen gün yayılıyor ve bilinçli sürücüler artıyor.Arada bazı çıkıntılar oluyor ama milletin bizi görüp öernek alması gerek ve bizde örnek motorcular olarak daima korumalarımız kullanalım Bravo Bravo Bravo

SeLoo!
Başa dön
SeloSino Çevrimdışı SeloSino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Patriot99
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bostancı- Istanbul

MesajTarih: 26.01.2008 - 10:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu pilav daha çok su götürür... Delirdim
Başa dön
Patriot99 Çevrimdışı Patriot99 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal