Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - çalışmayan silindir(yardım lütfen)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

çalışmayan silindir(yardım lütfen)

çalışmayan silindir(yardım lütfen)

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
korcansen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 30.01.2008 - 21:34    Mesaj konusu: çalışmayan silindir(yardım lütfen) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkaslar merhaba,daha önce yazdığım bir konu vardı ama çözümü heniz bulamadık,belki hatırlarsınız dört silindirli bir motorum var ancak silindirler bazen çalışmıyor bazen dediğim aslında genellikle diye değiştirilebilir,çalışmayan belirli bir silindir yok yani özellikle 1. yada 3. diyemem ,hangisinin çalışmayacağı hiç belli olmuyor bir bakıyorsunuz 2. ve 3. çalışmıyor daha sonra bir bakıyorsunuz 3. ve 4. çalışmıyor.ama işin ilginç tarafı çalışmayan silindirlerin bujilerini değiştirince herşey düzeliyor ama sonra diğerleri.......amaaan işte böyle..bir arkadaşım karbüratör fazla benzin gönderdiği için dedi yeni karb. taktım yine olmadı yardıma ihtiyacım var,bu arada motorum 80 model honda cb650 tam bir klasik ve gerçekten güçlü bir makine belki marka ve modeli bilmeniz yardımları kolaylaştırabilir,bazı arkadaşlar motoru sat kurtul diyor ama gerçekten bu motoru seviyorum ve sorunu çözmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürler...KORCAN
Başa dön
korcansen Çevrimdışı korcansen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
goldminermechanic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ana yurdu manisa ama gümüşhane

MesajTarih: 30.01.2008 - 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

korcansen, kardeş ben hydraulic,pneumatic ve mechanicciyim ama aklıma şu geliyor enerji dağıtım ve sıralama sisteminde(distribütör mantığı gibi)problem olmasın,mesela bazen bazı silindirlere aşırı ve zamansız enerji ve ya yüksek kalorili gönderip bujilerini bozmasın,bir fikir,Allah kolaylık versin bende binmiştim 84 model bir cbx650 ye bir zamanlar,birbirlerine çok benziyorlar.
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 30.01.2008 - 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

korcansen, sevgili kardeşim aynı şey benim başıma geldi sana neler olduğunu ve daha neler olacağını anlatayım, karbüratörlerinde sorun olması çok yüksek ihtimal, karbüratör değiştirmek sorunu çözmez uygun senkron ayarlarının yapılması gerekli, kesinlikle silindirlerine düzgün benzin gelmiyor, karbüratörlerinin senkron ayarı yapıldıysa deponun benzin çıkışını ve depodan gelen benzin hortumlarını kontrol et (veya ettir) benim motosikletim 2 silindirliydi, soğuk marş almıyordu çünkü karbüratörün biri kısmen tıkanmış ve senkron ayarı iyice bozulmuştu ancak ısınıp da motor devrini bulunca sorun çözülüyormuş gibi geliyordu bana ama motosiklet artık çalışmayınca servise çektik ve karbüratörleri temizletip doğru senkron ayarlarını yaptık, motor direk çalıştı fakat bu sefer başıma motosikletten gelen iğrenç vuruntu sesleri çıktı, motoru sökünce krank balansının supapların bozulmuş olduğunu gördük çünkü motor sürekli tek silindiri sağlam diğer silindiri yarım yamalak çalışmaktan kendi iç ayarlarını bozmuştu bu söylediklerim senin de başına gelmeden sorunun halletmelisin,benim motosiklet 10 gündür serviste ve en erken cumartesi çıkar diyorlar, bujileri değişince çalışmamasının sebebi yanlış gelen benzinin bujini çok kısa sürede öldürmesidir, düzgün ayarlı motosikletlerin bujilerini çıkarıp baktığında aşırı bir kurum göremezsin kararma olur ama kurum çok azdır, senin motosikletinde bujilerin hemen kurum bağlayıp çalışamaz hale geliyordur büyük ihtimal.
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
iso600f
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İst/Büyükçekmece

MesajTarih: 30.01.2008 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

`bobinler bozuk olabilir birinden bulabilirsen al dene istersen dengesiz ateşleme bujileri bozar
Başa dön
iso600f Çevrimdışı iso600f Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
letthegoodtimesroll
Üye
Üye

Nereden: izmir ödemiş

MesajTarih: 31.01.2008 - 19:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Buji islemesi gibi bir sorun var bence.Gerçi yaşayan daha iyi bilir ama sonuşta dört zamanlı motor yani ateşleme sisteminin yetersizliği ve ya dengesizliği bujilerin islenmesine neden olur.Ve ateşleme olmaz.Sen çıkardığın bujileri yenileriyle yanyana koy ve bak bakalım çıkardığın buji kömür gibi mi?Eğer öyliyse sorun kesinlikle ateşlemede.Hadi kolay gele...
Başa dön
letthegoodtimesroll Çevrimdışı letthegoodtimesroll Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 31.01.2008 - 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Diğer arkadaşlarımın dediğine katılıyorum ama benimde benzer bir sorunum var. Makina ZZR1100 2000 model 53.000 kmde
son 2 aydır çok zor çalılıyor
Buji değiştirdik ama sadece aspirin redavisi oldu. İlk çalıştırmada çok zor çalışıyor.Sırf o yüzden kapalı garaja abone oldum.İlk çalışıp ısındıktan sonra problem yok.

Şimdi İzmire göndericem motoru ve yapılacak şeyleri sayıyorum
1-Karbüratör elden geçicek iyice bi temizlenecek
2-sübap ayarı yapılacak (2.ve3. silindirler egzost yaparken emme sübabı tam kapatamadığı için alev geri püskürtüyor)
3-Bujiler kontrol edilecek gerekirse değişecek.
4-Senkron ayarı yapılacak
5-e bu kadar ellemişken yağ, yağ filtresi, hava filtresi de değiştikten sonraaa

Yollaaaarr bizi bekleyin karaoğlan ve ben geliyoruuuzz Delirdim Delirdim

umarım açıklayıcı olmuştur.

En önemlisi bence subap ayarı yaptır derim

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
vulcan666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya/ereğli

MesajTarih: 31.01.2008 - 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ironman666, olum senin motora kanser girmiş Delirdim
alperhas
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 31.01.2008 - 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bobin olabilir yakıt olabilir beyin olabilir
Başa dön
alperhas Çevrimdışı alperhas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 31.01.2008 - 23:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vulcan666, Kanser senin bi tarafına tööbe tööbe yaaa

En azından motorumun kaç kilometrede olduğunu dürüstçe ve de gururla söyleyebiliyorum. Satacak da olsam ileride yine aynı dürüstlüğü göstericem. Gerçek motorculuk budur.

Umarım anladın.

(eğer şu anda kafanda kask yoksa gelen taşlar beynini zedelemiş olması lazım)

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal