Biraz cahilce bi soru olucak ama daha önce 600RR ın olmamıştı. Yeni aldığım 600 RR da giderken önden fan sesi geliyor.Devir arttıkça fan seside artıyor.Bu normal bişeymi yoksa hep aynı seviyede mi çalışması lazım fanın?
Tarih: 02.02.2008 - 23:45 Mesaj konusu:
bende 600rr kullanıyorum böle bi sorunla karşılaşmadım.fakat öle olmaması lazım.fan elektrikli.motor devrine göre onun devri artmaz.ancak şöle bişi olabilir:motor devri arttıkça şarz dinamosunun devri de artar dolayısıyla daha fazla akım üretir.şarz dinamoları alternatif akım üretir kartal diyot denilen diyotta bunu doğru akıma çevirir.eğer bu diyotlardan biri patlaksa akımda dalgalanma olur.bundan yapabilir.yani bu fanla değil şarj sisteminle alakalı bi problem.aynı şeyi farların açıkkende yapar.rölantide düşük yanar gazladığında ışığın şiddeti artar.
Tarih: 02.02.2008 - 23:51 Mesaj konusu:
Sahibi değilim ama arkadaşlarımda var. Böyle bişey görmedim duymadım. Fan sesi dediğin grenaj zırıltısı olmasın. Devirli yani buna bağlı olarak hızlı giderken fan açmaz zaten. Açsada radyatörün fanı işlemci fanı gibi devirini ayarlamaz sabit hızda döner _________________
Tarih: 02.02.2008 - 23:55 Mesaj konusu:
sparcogs, bende 600rr kullanıyorum ama senin dediğin gibi bi fan sistemi daha üretmediler malesef On7_li, nin dediği gibi motor hızlı giderken zaten fan açmaz.. açsada zaten o fan sesini duyamassın..!!!
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 03.02.2008 - 00:06 Mesaj konusu:
sparcogs, arkadasım fan hangi hallerde calışır diye soru soruyorsun ve kalkıpta 600RR mı kullanıyorsun! valla haretle izliyorum.pess. su olay turkiyeden baska hiçbir ülkede yoktur. tecrube 0 bile değil belli ve 600RR altında. kaza oluncada RACE ÖLÜM MAKİNASI oluyor. _________________
sparcogs, makinen 105 derecenin üstüne gelince fan açar fanın çevirdiğin devirle alakası yoktur..
SRAD-HAN,bende aynı fikirdeyim sparcogs, kardeşim acemiyse o makine senin sağlığın için pek iyi değil seni düşündüğümden yazıyorum yanlış anlama _________________ tiky_rider@hot only for girls ssrider.com
Kayıt: Nov 27, 2006 Mesajlar: 3874 Nereden: Manisa Merkez 05546228531
Tarih: 03.02.2008 - 00:11 Mesaj konusu:
Kardeşim senin sorunun şu . Sen giderken radyatöre gelen hava sana fan açılmış havası veriyor dijital ibreye bak derece 104e gelmeden fan açmaz... _________________ PERT TEAM
Tarih: 03.02.2008 - 00:17 Mesaj konusu:
WarCer, şimdi 104 ne diye soracak 104 derece yani,soğutma sıvısının sıcaklığı.sürekli yüksek devir düşük viteste gidersen motorun çabuk ısınır ve fan açar.ama yüksek süratlerde karşıdan çarpan rüzgar radyatördeki sıvıyı kolayca soğutup motora da çarparak onunda soğumasına yardımcı olacağı için kolay kolay fan açmaz.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız