Şuan bir yenisini Arnavutluk olarak ekliyorum.. Takipte bulunan ve bilgi olarak gezgin arkadaşlarıma aktarmak istediğim ve kendi çektiğim fotoğrafları başlık altında yayınlayacağım..
Şimdi gelelim ilk izlenimlere ve hissettiklerime..
Öncelikle Arnavutluk'ta başkenti olan Tiran'da yaşamaya başladım.. Değişik tarzı olan bir ülke.. Ülkemizdeki yaşama benziyor ama biraz daha fakir ve eski yapılar mevcut.. Öyle ihtişamlı bina yapıtları ve lüks yerleri çok fazla yok.. İnsanları sıcak ve Trafik çok karışık gibi geldi.. Para birimi olarak (Leke) kullanıyorlar.. Oran olarak ise 100 leke 1 dolar civarında.. Gece hayatı ve gazino her yerde çok var.. Kızlarıda Ukraynayı aratmayacak gibi desem yeterli sanırım.. Buraya gelirken bir aracım olacağını biliyordum ama bir Mercedes tahsis edeceklerini tahmin etmiyordum.. Sanırım mutlu oldum
Her ülkede olduğu gibi Yemek konusunda biraz sıkıntılar var Türk yemeği yapan çok nadir yerler var.. Şimdi Kosova köftecisine sardım bir kaç gündür.. Pizza konusunda ve hamur işlerinde çok başarılı olduklarını duydum..
Arnavutça dili ağır basıyor, ingilizce olarak biraz sıkıntı çekeceğim sanırım çünkü pek anlamıyorlar.. İtalyanca sempatileri olduğunu ağır yönetim döneminde tek kanallı italyan televizyonuna bağlıyorum.. Hemen Arnavutça özel ders alabileceğim öğretmen arayışına geçtim..
Şimdilik gelişte çektiğim bir kaç fotoğrafı ekliyorum.. En yakın zamanda görüşmek dileğiyle.. Öpüyorum..
Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 5039 Nereden: yunusların aradığı yerden
Tarih: 03.02.2008 - 20:51 Mesaj konusu:
FcPro, haydaa kardeşim nereye gittin yine yahu yalnız fotolardaki çözünürlüğe bakarmısınız güzel biryere benziyor fakat fırat yine aynı iş için mi ? hayırlı işler kardeşim..gelirken yengede getir ha _________________
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız