Tarih: 02.02.2005 - 09:44 Mesaj konusu: Niye Türkiye de gerçek bir motorsiklet dergisi yok?
Tükiye de kaç adet otomobil veya otomobil magazin dergisi var ,sayan oldu mu arkadaşlar?
Kendimi bildim bileli otomobil dergisi alırım,belirtmenin zararı yok AutoShow...Ciddi bir arşivim var uzun yılları kapasayan.Tarafsızlık,ciddi ürün incelemeleri,karşılaştırmalı testler,teknik bilgiler yani yok yok!
Ya motorsiklet dergisi?
Kabul etmek lazım,bu bir kültür meselesi daha ziyade arz talep meselesi... Ama bir motorsiklet sahibi olup ta bu camiaya ucundan kıyısından bulaştıkça gördüm ki hiçte azımsanamıyacak büyüklükte motorsiklet sevdalısı var ülkemde..
Neden bu formatları ucundan kıyısından yakalayabilen bir motorsiklet dergisi yok.Bol reklam firma katoloğu gibi tesler,firma kataloğu gibi haberler...Böyle bir talep mi yok?Siz deliler bu eksikliği hissetmiyor musunuz?
Yoksa "Motor Delisi"intenet ,radyo derken dergi işine de girerek bir medya imparatorluna doğru ilerlemeli mi?
Tarih: 02.02.2005 - 10:31 Mesaj konusu:
ülkemizde görebildiğim kadarıyla ayda bir çıkan "motor bike" dergisi var. bu sabah şubat/2005 sayısını aldım. dergiyi aldığım stant da sadece 1 tane kaldı ve bu dergi heryerde de bulunmuyor. oysa aynı stant da bir sürü haftalık çıkan otomobil dergisi vardı. bunun anlamı bence motosiklet dergisine talep yok...
ülkemiz insanı otomobilleri seviyor çünkü onun için otomobil bir statü göstergesi. adam direksiyon başına oturduğunda kendini önemli hissediyor ve otosunun pahasına görede çevresine tavır alıyor. oto dergilerine bakmasının (okumuyor!!!) nedeni ise kendince eksikliklerini saptayıp, bütçesine göre daha üst modellerin hayalini kurmak (ciddi okuyucuları ayrı tutuyorum). tabi bu duyguları birde üreticiler, distribütörler, ithalatçılar besleyince oto dergilerinin çeşitliliği ve tirajı artıyor.
kısaca, biz bir arada olduğumuz için kendimizi kalabalık sanıyoruz. oysa 70 milyon içerisinde bizler sadece bir zerreyiz. bu nedenle motosiklet dergileri yeterli çeşitlilikte ve tirajda değil düşüncesindeyim.
Tarih: 02.02.2005 - 13:07 Mesaj konusu:
96 Yılından beri süre gelen bir arşivim var büyük kısmını Motosiklet Dünyası ve Motorbike oluşturuyo. Motosiklet Dünyası kapandıktan sonra Motorbike almaya başladım ama şu bi gerçek bu güne kadar aldığım dergilerin hiç biri beni doyurmuyo hep yüzeysel haberler konular Testler, Teknik açıklamalar herşey yetersiz. Eğer yabancı dilim olsa İthal dergi alırdım... _________________ 99 Titan.. 97 YZF600F.. 98 CBR600F3.. 00 CBR600F4.. 06 SES150 Dylan..
Ben de motorbike dergisini bulunca okuyorum ama zor bulunduğu bir gerçek mesela Ocak sayısını okuyamadım.Muhtemelen Samsun a gelmedi.Çok doyurucu olmadığını da kabul ediyorum.Sevgiler. _________________ Gelin tany? olalym,
Y?i kolay kylalym.
Sevelim sevilelim,
Dünya kimseye kalmaz.
Tarih: 02.02.2005 - 13:21 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bakın bizim sitemize daha kaç yaşında
Neden , çünkü daha yeni yeni bilinçli bir topluluk olmaya başlıyoruz .
İthalatçı firmalar sadece siparişe göre motor getiriyor , aslen bir rakabette yok , bu yüzden reklam yapmaya gerek bile duymuyorlar . Bu dergilerin genel amacı firmaların reklam gelirlerine talip olmak .
Gezin arama motorlarında , çoğu firmanın internet siteleri bile yok seviyede . Hadi bu yıl fuarda kimse motor siparişi vermesin , bakın neler oluyor . Kampanyalar dergiler oooo neler yaparlar . Fiyatlar nerelere geriler , arkadaşım yeni amerikadan geldi , Harley'den deri mont almış 40 USD; burada efsane motor sanıyorum 250-300 USD arasına satıyor. Biz talep edeceğiz , onlar arza mecbur kalacak _________________ BMW R1100RT
Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa sen üzerine tekila ve tuz iste.
Bende dün akşam Moto Bike yi aldım ama gene içerik olarak birşey yok.İçerik derken zaten aksama kadar internette standart olan şeylerden bahsediyor.reklamları falan cıkın geriye 20-30 sayfa bakılacak yeri kalıyor.Yani okumasanızda kaybettiginiz birsey yok.BAzıları şimdi tepki veecek ama ,içerik yooookk.Alın yurt dışında bir dergi bakın.Kagıt o kadar parlak ki okurken yansıma hesapları yapıp okuyorum. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Kayıt: Nov 05, 2004 Mesajlar: 766 Nereden: home sweet home
Tarih: 02.02.2005 - 17:00 Mesaj konusu:
otoshow veya otohaber olsun türkiyeye geldigim zaman arada bir aklima gelirse bu dergileri aliyorum ve tanittiklari arabalarin cogu zaten türkiyede yok,yani ne sacma.moto bike`ida bir kac defa tesadüfen arkadaslarin sayesinde inceliyebildim okadarda fena bulmadim gayet iyi bir sekilde motorlari tanitiyorlar,problem olan suki türkiyedeki motor piyasasi cok az,türkiyede 1 motor 30 tane el degistiriyor.yilda kac tane 0 km motor satiliyorki adamlar dogru düzgun dergisi cikartsinlar,gene bunada sükür.
Tarih: 02.02.2005 - 17:10 Mesaj konusu:
kralbatros doğru düşünüyor. bilinçli bir topluluk olalım bakın neler oluyor. ithalatçılar/distribütörler endurocuları dağda, race 'cileri çevre yolunda, cruiser 'cıları bulvarda benim gibi scooter 'cıları da sokak aralarında bulup günah çıkarırlar.
Tarih: 02.02.2005 - 17:18 Mesaj konusu:
nedeni çok açık tüm türkiyede satış adeti 3-5 bini geçmediği için birde verdiğiniz paranın yarısını dağıtım için yaysat gibi firmalar aldığından dergilerin ayakta kalmaları ve kendilerini geliştirmeleri çok zor en akıllı yol tüm dergilerin birleşip daha çok tiraja ulaşmaları bu sağlanamassa daha çok derginin çıkıp battığını görürsünüz
aliihsan derindağ
www.ehliyetiniz.com
etik sürücü kursu & motosiklet okulu
0212 282 46 82
0532 496 49 88
msn:aliihsanderindag@hotmail.com
Kayıt: Jan 06, 2005 Mesajlar: 547 Nereden: asfalt alty / istanbulllll
Tarih: 02.02.2005 - 17:21 Mesaj konusu:
bende katılıyorum. gerçekten türkiyede türkçe olarak sadece motorbike var. ondada 5-6 haberden başka birşey yok.
biz tüketicilerin daha çok bilinçlenmesi için bunların yayılması şart. _________________ www.gazciteam.org
kawasaki green zx6r 2005 (34 tk 4149)
slip-on akrapovic - K&N air filter -NGK iridium buji - Hyperpro steering - zero gravity
GAZCI TEAM
her ay motorbike alıyorum
bu sitede 2 saat geçir forumları oku motorbiketan 10 kat daha fazla bilgi edinirsin kıyslanmaz bile hatta.. ya bu işi yapan motorbike tan bi talebimiz olmalı veya şikayetimiz yada bu işe yeni bir dergiyle el atmalıyız ama önce var olanı destekleyelim derim..
ne poster veriyo
ne adam akıllı motor inceleniyo (herzaman değil)
ne konu varsa 1-2 tane üstünkörü örnek.. birde custom için performans için özel parçalardan pek bahsedilmiyo işin zevk kısmıyla fazlaca uğraşanlardan çok az var
Türkiye'de 5.000.000 kayıtlı motosiklet plakası var. 5.000.000 motosiklet sürücüsünden yamlız 2.500 kişi dergi alıyor.
Ben 36 ay boyunca Motosiklet Dünyası Dergisinde http://www.motorturk.net/moto_gezi.html gezi yazısı hazırladım, okurlarımdan aldığım mektuplara dayanarak neyazık ki bu 2.500 okurdan 75% yazı yerine fotoğrafların çok olmasını istiyorlardı.
Dergi çıkartmak kolay ama en az aylık 20.000 satışı olması. Eğer olmazsa geçmişteki gibi; önce MOTORCU, sonra MOTOSiKLERT DüNYASI ve sonrada MOTORiZE dergesi peş peşine kapanır. _________________ Faramarz Azar
http://www.motorturk.net
0216 476 1558 - 475 9291
0542 314 9559
Aekadaşlar hepiniz haklısız,ne yazık ki
Yaysat yada adı ne olursa olsun dağıtım tekelleri...Ya Hakan ın dediği gibi tiraj sorunu...
Peki internet ortamı ne güne duruyor,zaten elimizin altında.Maliyet bedava olmasa da giden arabaya koltuk koymanın maliyeti sadece o koltuk parası...
Bu sitenin yaratıcısı,destekçisi pırıl pırıl insanlar birazda bizim bu açlığımızı giderseler çok şey mi istemiş oluruz acaba?
Ne bileyim fazla değil ayda 1 kez bir motorsiklet testi,hadi abartayım 1000 cc racınglerin karşılaştırmalı testi vs.vs.
Hadi medya imparatorluğunu unuttum bu da mı çok zor,ne dersiniz...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız