Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Niye Türkiye de gerçek bir motorsiklet dergisi yok?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Niye Türkiye de gerçek bir motorsiklet dergisi yok?

Niye Türkiye de gerçek bir motorsiklet dergisi yok?
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
json
Üye
Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 02.02.2005 - 09:44    Mesaj konusu: Niye Türkiye de gerçek bir motorsiklet dergisi yok? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tükiye de kaç adet otomobil veya otomobil magazin dergisi var ,sayan oldu mu arkadaşlar?
Kendimi bildim bileli otomobil dergisi alırım,belirtmenin zararı yok AutoShow...Ciddi bir arşivim var uzun yılları kapasayan.Tarafsızlık,ciddi ürün incelemeleri,karşılaştırmalı testler,teknik bilgiler yani yok yok!
Ya motorsiklet dergisi?
Kabul etmek lazım,bu bir kültür meselesi daha ziyade arz talep meselesi... Ama bir motorsiklet sahibi olup ta bu camiaya ucundan kıyısından bulaştıkça gördüm ki hiçte azımsanamıyacak büyüklükte motorsiklet sevdalısı var ülkemde..
Neden bu formatları ucundan kıyısından yakalayabilen bir motorsiklet dergisi yok.Bol reklam firma katoloğu gibi tesler,firma kataloğu gibi haberler...Böyle bir talep mi yok?Siz deliler bu eksikliği hissetmiyor musunuz?
Yoksa "Motor Delisi"intenet ,radyo derken dergi işine de girerek bir medya imparatorluna doğru ilerlemeli mi? Çok gülüyorum
Başa dön
json Çevrimdışı json Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 02.02.2005 - 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ülkemizde görebildiğim kadarıyla ayda bir çıkan "motor bike" dergisi var. bu sabah şubat/2005 sayısını aldım. dergiyi aldığım stant da sadece 1 tane kaldı ve bu dergi heryerde de bulunmuyor. oysa aynı stant da bir sürü haftalık çıkan otomobil dergisi vardı. bunun anlamı bence motosiklet dergisine talep yok...

ülkemiz insanı otomobilleri seviyor çünkü onun için otomobil bir statü göstergesi. adam direksiyon başına oturduğunda kendini önemli hissediyor ve otosunun pahasına görede çevresine tavır alıyor. oto dergilerine bakmasının (okumuyor!!!) nedeni ise kendince eksikliklerini saptayıp, bütçesine göre daha üst modellerin hayalini kurmak (ciddi okuyucuları ayrı tutuyorum). tabi bu duyguları birde üreticiler, distribütörler, ithalatçılar besleyince oto dergilerinin çeşitliliği ve tirajı artıyor.

kısaca, biz bir arada olduğumuz için kendimizi kalabalık sanıyoruz. oysa 70 milyon içerisinde bizler sadece bir zerreyiz. bu nedenle motosiklet dergileri yeterli çeşitlilikte ve tirajda değil düşüncesindeyim.
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: S Virajından

MesajTarih: 02.02.2005 - 13:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

96 Yılından beri süre gelen bir arşivim var büyük kısmını Motosiklet Dünyası ve Motorbike oluşturuyo. Motosiklet Dünyası kapandıktan sonra Motorbike almaya başladım ama şu bi gerçek bu güne kadar aldığım dergilerin hiç biri beni doyurmuyo hep yüzeysel haberler konular Testler, Teknik açıklamalar herşey yetersiz. Eğer yabancı dilim olsa İthal dergi alırdım...
okuryazar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 02.02.2005 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de motorbike dergisini bulunca okuyorum ama zor bulunduğu bir gerçek mesela Ocak sayısını okuyamadım.Muhtemelen Samsun a gelmedi.Çok doyurucu olmadığını da kabul ediyorum.Sevgiler.
Dünya kimseye kalmaz.
Başa dön
okuryazar Çevrimdışı okuryazar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Albatros
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 02.02.2005 - 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar bakın bizim sitemize daha kaç yaşında ?
Neden , çünkü daha yeni yeni bilinçli bir topluluk olmaya başlıyoruz Üzgünüm .
İthalatçı firmalar sadece siparişe göre motor getiriyor , aslen bir rakabette yok , bu yüzden reklam yapmaya gerek bile duymuyorlar Öfkeliyim . Bu dergilerin genel amacı firmaların reklam gelirlerine talip olmak .
Gezin arama motorlarında , çoğu firmanın internet siteleri bile yok seviyede Öfkeliyim . Hadi bu yıl fuarda kimse motor siparişi vermesin Dil çıkarıyorum , bakın neler oluyor Şok oldum . Kampanyalar dergiler oooo neler yaparlar . Fiyatlar nerelere geriler , arkadaşım yeni amerikadan geldi , Harley'den deri mont almış 40 USD; burada efsane motor sanıyorum 250-300 USD arasına satıyor. Biz talep edeceğiz , onlar arza mecbur kalacak Dil çıkarıyorum
Albatros Çevrimdışı Albatros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2005 - 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende dün akşam Moto Bike yi aldım ama gene içerik olarak birşey yok.İçerik derken zaten aksama kadar internette standart olan şeylerden bahsediyor.reklamları falan cıkın geriye 20-30 sayfa bakılacak yeri kalıyor.Yani okumasanızda kaybettiginiz birsey yok.BAzıları şimdi tepki veecek ama ,içerik yooookk.Alın yurt dışında bir dergi bakın.Kagıt o kadar parlak ki okurken yansıma hesapları yapıp okuyorum.
cowboy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: home sweet home

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

otoshow veya otohaber olsun türkiyeye geldigim zaman arada bir aklima gelirse bu dergileri aliyorum ve tanittiklari arabalarin cogu zaten türkiyede yok,yani ne sacma.moto bike`ida bir kac defa tesadüfen arkadaslarin sayesinde inceliyebildim okadarda fena bulmadim gayet iyi bir sekilde motorlari tanitiyorlar,problem olan suki türkiyedeki motor piyasasi cok az,türkiyede 1 motor 30 tane el degistiriyor.yilda kac tane 0 km motor satiliyorki adamlar dogru düzgun dergisi cikartsinlar,gene bunada sükür.
Başa dön
cowboy Çevrimdışı cowboy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kralbatros doğru düşünüyor. bilinçli bir topluluk olalım bakın neler oluyor. ithalatçılar/distribütörler endurocuları dağda, race 'cileri çevre yolunda, cruiser 'cıları bulvarda benim gibi scooter 'cıları da sokak aralarında bulup günah çıkarırlar.
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aliihsan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nedeni çok açık tüm türkiyede satış adeti 3-5 bini geçmediği için birde verdiğiniz paranın yarısını dağıtım için yaysat gibi firmalar aldığından dergilerin ayakta kalmaları ve kendilerini geliştirmeleri çok zor en akıllı yol tüm dergilerin birleşip daha çok tiraja ulaşmaları bu sağlanamassa daha çok derginin çıkıp battığını görürsünüz
aliihsan derindağ
www.ehliyetiniz.com
etik sürücü kursu & motosiklet okulu
0212 282 46 82
0532 496 49 88
msn:aliihsanderindag@hotmail.com
Başa dön
aliihsan Çevrimdışı aliihsan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BLACKSTORM
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: asfalt alty / istanbulllll

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende katılıyorum. gerçekten türkiyede türkçe olarak sadece motorbike var. ondada 5-6 haberden başka birşey yok.

biz tüketicilerin daha çok bilinçlenmesi için bunların yayılması şart.
GAZCI TEAM
Başa dön
BLACKSTORM Çevrimdışı BLACKSTORM Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
hakkan
Moderatör
Moderatör

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Herkes çok haklı ama hadi diyelim ki ben süper bir dergi çıkardım. Kaç satacak dersiniz ? Ben söyleyeyim TAŞ ÇATLASIN 2-3 bin.

Bu kadar tiraj için de o kadar uğraşmaya değmez. İşte bu yüzden doğru dürüst bir motor dergimiz yok ne yazık ki Üzgünüm
Sylverio
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çıkartalım abi o zaman Dil çıkarıyorum
ibanez
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 02.02.2005 - 17:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

her ay motorbike alıyorum
bu sitede 2 saat geçir forumları oku motorbiketan 10 kat daha fazla bilgi edinirsin kıyslanmaz bile hatta.. ya bu işi yapan motorbike tan bi talebimiz olmalı veya şikayetimiz yada bu işe yeni bir dergiyle el atmalıyız ama önce var olanı destekleyelim derim..

ne poster veriyo
ne adam akıllı motor inceleniyo (herzaman değil)
ne konu varsa 1-2 tane üstünkörü örnek.. birde custom için performans için özel parçalardan pek bahsedilmiyo işin zevk kısmıyla fazlaca uğraşanlardan çok az var

vsvsvsvsv...
Başa dön
ibanez Çevrimdışı ibanez Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MOI
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yst

MesajTarih: 02.02.2005 - 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Türkiye'de 5.000.000 kayıtlı motosiklet plakası var. 5.000.000 motosiklet sürücüsünden yamlız 2.500 kişi dergi alıyor.

Ben 36 ay boyunca Motosiklet Dünyası Dergisinde http://www.motorturk.net/moto_gezi.html gezi yazısı hazırladım, okurlarımdan aldığım mektuplara dayanarak neyazık ki bu 2.500 okurdan 75% yazı yerine fotoğrafların çok olmasını istiyorlardı.

Dergi çıkartmak kolay ama en az aylık 20.000 satışı olması. Eğer olmazsa geçmişteki gibi; önce MOTORCU, sonra MOTOSiKLERT DüNYASI ve sonrada MOTORiZE dergesi peş peşine kapanır.
0542 314 9559
Başa dön
MOI Çevrimdışı MOI Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
json
Üye
Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 02.02.2005 - 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aekadaşlar hepiniz haklısız,ne yazık ki Üzgünüm
Yaysat yada adı ne olursa olsun dağıtım tekelleri...Ya Hakan ın dediği gibi tiraj sorunu...
Peki internet ortamı ne güne duruyor,zaten elimizin altında.Maliyet bedava olmasa da giden arabaya koltuk koymanın maliyeti sadece o koltuk parası...
Bu sitenin yaratıcısı,destekçisi pırıl pırıl insanlar birazda bizim bu açlığımızı giderseler çok şey mi istemiş oluruz acaba? Gülümsüyorum
Ne bileyim fazla değil ayda 1 kez bir motorsiklet testi,hadi abartayım 1000 cc racınglerin karşılaştırmalı testi vs.vs.
Hadi medya imparatorluğunu unuttum bu da mı çok zor,ne dersiniz... Dil çıkarıyorum
Başa dön
json Çevrimdışı json Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal