_ Diğer ülkelerdeki kullanıcılar gibi, yaptığın kilometrelerle değil yapmadığın kilometrelerle övüneceksin.
_ Motosikletli yaşam tarzı gibi henüz açıklaması çözülememiş bir cümleyi arasıra söyleyeceksin.
_Mutlaka bir foruma üye olacaksın, foruma üye olmakla kalmayıp, mesaj sayını hatırı sayılır ölçüde çoğaltmak için çaba sarfedeceksin ki; harbi motorcu olasın
_Motorcu kelimesini hazetmeyip, asla kullanmayacaksın, kullandırtmayacaksın.
_ Tarzına uygun motor arama gibi bir derdin olmayacak, her nekadar kendi motorunun en iyisi olduğunu söylesende sohbetlerde, gelecek yıl arkadaşının motorunun aynısını alacaksın.
_ İki sene önce almış olduğun henüz 7.500 Kilometrede ki motorunu " sadece uzun yolda kullanılmıştır" ibaresi ile satacaksın.
_ Motorunu satarken, ucuz olsun diye kullandığın otomobil yağından asla bahsetmeyeceksin.
_ Sebebini anlamadığın bir tıkırtı duyduğun an, bla bla bla yüzünden nakte ihtiyacım var diyerek motorunu satacaksın, ertesi gün yeni model arayışına gireceksin.
_ Forumlarda ali kıran baş kesen, ancak motor tepesinde uysal bir kedi olacaksın.
_ Üye olduğun grupta motorcuların arkadaşlık, kankalık ruhunu övecek, teketekte dedikodunun kralını yapıp üyeleri tek tek yerle yeksan edeceksin.. ama inceden inceden.
_Forumlarda "scooter, enduro kardeştir" atasözünü söyleyip geziler düzenleyecek, ve gezilerde küçük ccleri eken ilk kişi olacaksın.
_ Gezi buluşmalarına mutlaka boş depo geleceksin
_Gitiğin yerlerdeki doğal güzellikler yerine , sadece köfte resimleri çekip yollayacaksın, arasıra mola yerlerindeki inci gibi dizilmiş motorları büyük ccler gözükecek biçimde resimleyeceksin.
_ Motosikletlerin trafikte zaten zar zor gözüktüğünü itiraf etmeyip, otomobil kullanıcılarını kötüleyip duracaksın.
_ Beyaz gibi görünürlüğü fazla olan motosiklet yada ekipman almak yerine, kasktan bota karizmatik olan siyahtan bezeneceksin
_ Her fırsatta eğitim şart deyip, güvenlikten bahsedeceksin, fakat gezilerde biraların, rakıların alasını içerek icabında yollarda Rossi olacaksın.
_ Yeni başlayan motoculara full koruma deyip, kendi kaskını şehir içinde dirsek koruma olarak kullanacaksın.
_ Motosikletçilikte sınıf ayrımı yokTur diyerek, yan çantası olanlara daha bir yakın olmak isteyeceksin.
_ Motosikletinin model ve markasının herkes tarafından beğenilmesi gerektiğine inanacaksın, inanmayanlara zorla beğendirmeye çalışacaksın. ( Her yol mübah )
_Gerçek hayatta olmasanda; forumlarda mutlaka İstanbul beyefendisini oynayacaksın.
_ Copy paste tekniğini bilip, takip edip etmediğin tüm motosiklet gruplarına gezilerini yapıştıracaksın.
_ Bir dakarcı edası ile diğerlerine tatlısu motorcusu deyip, gördüğün ilk yağmurda motorunu garaja çekip, ilk soğuk havada sezonu kapatacaksın.
_ Asfalt yoldan ayrılmadığın halde, endurocu gibi takılacaksın
En son turist tarafından 12.02.2008 - 22:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
gerçekten güzel. Forumda mesaj yazarak gerçek motorcu olduğunu sananlar kısmınada katılıyorum. Hatta bu durumdanda şikayetçiyim. İnsanlar sırf mesaj sayısı artsın diye lagaluga gereksiz msjlar atıyor. Biz ise asıl anlatmak istediklerimiz arada kaynayıp gidiyor.
Bazı başlıkara bakıyorm 15 sayfa olmuş sayfaları okuyorm herkes 10 kelime sınırlı cümleler yazmış sanki.
Biri küçük bir kaza başlığı açıyor hemen herkes başınsağolsun diye yazıp forumu dolduruyor. Orda kaza nasl oldu, nerde oldu, ne hata yaptın bizde aynı hataya düşmeyelim diye öğrenmek yerine laf kalabalığından başka bişey olmuyor........
Tarih: 12.02.2008 - 23:11 Mesaj konusu:
Gerçek hayatta olmasanda; forumlarda mutlaka İstanbul beyefendisini oynayacaksın.
ben izmirliyim nolacak şimdi bize ters abiiii Lagdo, sende 10 kelimeyi geçsin diye baya uğraşmıssın haniii turist, bazıları hariç katılmamak elde değil. paylaşım için sağol _________________
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Tarih: 12.02.2008 - 23:33 Mesaj konusu:
-Yapmadığım kilometre ile övünmem ayrıca övünenide görmedim hiç.
-Motosiklet yaşam tarzımdır ara sıra söylemekten çekinmem
-4 Yıldır üyeyim 1000'i yeni aştım üzerime alınmıyorum
-Motorcu kelimesini haz duyarak söylerim gururla, bu kelime kesinlikle bize ait
-Kanımca bir motorcu her tipe eşit uzaklıkta olmalıdır. Cruiser kullananlar motogp izlemesinmi?
-''Sadece uzun yolda kullanılmıştır'' diyerek hiç motosiklet satmadım satan var ok
-Bilakis yağını sentetik koyar öyle binerim öylede satarım. Ama yapanlar var
-Sağından solundan ses geliyor diye sattığım motosiklet olmadı hiç
-Forumlarda ve yolda uysalım kimseyi kırmak istemem.
-Toplu sürüşlerden nefret ederim söylediklerin doğru malesef.
-Genelde boş depo geliyor herkes
Neyse bu kadarını cevaplayabildim.
Galiba ben iyi bir motorcuyum
eline sağlık alıntı değilse tabiki
Kayıt: Mar 06, 2004 Mesajlar: 5197 Nereden: istanbul / Göztepe
Tarih: 12.02.2008 - 23:42 Mesaj konusu:
turist, çok çok özür dileyerek bir soru sorabilirmiyim yazı size mi ait yoksa başka bir siteden alıntı mı _________________ Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol.
Harika bi yazı, her maddesi doğru valla, Türk motorcular daha iyi özetlenemezdi.....Cem Yılmaz'ın mesleki reaksiyonla ilgili bi yorumu vardı ya; hepiniz öyle değilsiniz, ama hepinizi toplayınca ortaya o çıkıyo durum aynen bu ....... _________________ Atsız yiğit, motorsuz delikanlı olmaz.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız