Tarih: 13.02.2008 - 11:56 Mesaj konusu: Bilgi Edinme Yasası Ve Korumalıklardaki TSE Damgası
Kasklarda AB Japonya Standartlar ölçüsü damgalarını görüyorum bizim ülkemiz neden demetlemiyor diye bir soru takıldı aklıma hemen TSE bilgi edinme yasasından sorunun cevabını öğrenmek için mesaj yazdım Gelen Cevaplarıda yazıyorum
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
SAYI : 63.03.00 / 8903
KONU : Bilgi Edinme Talebi
SERKAN AYDIN
İLGİ : 07.02.2008 ve 8903 sayılı talebiniz.
İlgi talebiniz 24.10.2003 tarih ve 4982 sayılı Kanun ile bu kanuna bağlı olarak çıkarılmış olan 27.04.2004 tarihli “Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde değerlendirilmiştir.
SORU: Merhabalar
Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor.
Saygılar...
CEVAP:İyi günler Serkan bey,
TSE, kendisine müracaat eden firmalara (üreticilere) gerekli denetimleri yaptıktan sonra TSE Uygunluk Belgesi veya TSEK Kritere Uygunluk Belgesi vermektedir. TSE'nin, müraaat etmeyen veya TSE Belgesi bulunmayan firmaları denetleme yetkisi yoktur. Motosiklet kaskları ve motosiklet montlarında da durum aynen böyledir. Demek ki hiçbir üretici TSE Belgesi ihtiyacı duymamış. Siz bir tüketici olarak bunları üreticilere iletirseniz ve de bu sorunuzu bir de Sanayi Baknlığına sorarsanız daha iyi olur. Neden Sanayi Bakanlığı, bazı ürünler için Bakanlık mecburilik getirmiştir. Yani o ürünün üreticisi TSE Belgesi almak zorundadır. Bize düşen de sadece bunları belgelemek.
Teşekkür ederim.
MİTHAT ÖZAYDIN
Ürün Belgelendirme Koordinasyon Müdürlüğü
BU CEVAPTA DENETLEME ZORUNLULUĞUNUN SADECE SANAYİ BAKANLIĞININ GETİREBİLECEĞİNİ BELİRTİYOR BENZER MESAJI SANAYİ BAKANLIĞINADA YAZDIM İŞTE SORU VE CEVAP
SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Serkan Aydın'a ait başvuru ilgisi nedeniyle biriminize yönlendirilmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Unvan: Serkan Aydın
Adres.
TCKimlikNo:
Eposta: juilcaesar@hotmail.com
Cevap İstenilen Format: Email
SORU: Merhabalar Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor. Bu sorumun aynısını TSE Kurumuna sordum onlarda denetleme zorunluluğunu ancak Sanayi Bakanlığının yapabileceğini belirttiler Saygılar...
İstek Tarihi: 11.02.2008 17:17:19
CEVAP:
BİLGİ EDİNME BİRİMİNE
Genel Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz Serkan AYDIN'nın Motorsiklet kaskları ve montlarında TSE damgasının aranması ile ilgili talebi Genel Müdürlüğümüz görev alanı dışında olup, Standart Denetimlerinin Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü bünyesinde olması nedeniyle adı geçen birime yönlendirmeniz uygun olacaktır.12.02.2008
Tarih: 13.02.2008 - 12:02 Mesaj konusu:
Ülkemiz yönlendirmede dünya birincisidir.
Hatta bununla ilgili olarak deyim bile üretmişiz. İt ite it kuyruğuna...
O, ona o, öbürüne derken bazen telefonda 1 saat beklediğimiz olur
Tebrikler dostum, araştırmacı yönüne
Kayıt: Jun 04, 2007 Mesajlar: 866 Nereden: smyrne/ SELANİK/ YUNANİSTAN
Tarih: 13.02.2008 - 12:11 Mesaj konusu:
SANAYİ BAKNLIKTAN GELEN YAZIYA BAK...izaya gel........................ kapsam dışı
yuhhhhh kapsam dışı tse......de ne yapsın yazık..
.........başka yerde. olsa istifa....olur....
güzel haberler ....hadi senın dedıklerın JAPON kasklar yada ithal kalıtelı
kask diye bılınıyor
YA ÇİNDEN İTHAL edilenler ne olcak.............. kaliteli degıl bunler
Kayıt: Dec 21, 2007 Mesajlar: 99 Nereden: EVLİYALAR ŞEHRİ BURSA
Tarih: 13.02.2008 - 16:50 Mesaj konusu:
vallahi yolla tayyip erdoğana yollayamıyorum başım belaya girer dersen ben yollayım hakketten hhaa yönlerdirmede hazır cevap kalıplasmış cevap bunlar herkez birine yolluyor herkez birbirine atıyor topu nasıl iş yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa _________________ SONUNDA DİNECEKSE FIRTINA, OLSUN; YİNE DE SEVMİYORUM SENSİZLİĞİ...
Soru:Merhabalar
Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor.
Saygılar...
Bana Gönderilen Cevaplar
TSE Kurumu
İyi günler Serkan bey,
TSE, kendisine müracaat eden firmalara (üreticilere) gerekli denetimleri yaptıktan sonra TSE Uygunluk Belgesi veya TSEK Kritere Uygunluk Belgesi vermektedir. TSE'nin, müraaat etmeyen veya TSE Belgesi bulunmayan firmaları denetleme yetkisi yoktur. Motosiklet kaskları ve motosiklet montlarında da durum aynen böyledir. Demek ki hiçbir üretici TSE Belgesi ihtiyacı duymamış. Siz bir tüketici olarak bunları üreticilere iletirseniz ve de bu sorunuzu bir de Sanayi Baknlığına sorarsanız daha iyi olur. Neden Sanayi Bakanlığı, bazı ürünler için Bakanlık mecburilik getirmiştir. Yani o ürünün üreticisi TSE Belgesi almak zorundadır. Bize düşen de sadece bunları belgelemek.
Teşekkür ederim.
MİTHAT ÖZAYDIN
Ürün Belgelendirme Koordinasyon Müdürlüğü
Sanayi Bakanlığı
Genel Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz Serkan AYDIN'nın Motorsiklet kaskları ve montlarında TSE damgasının aranması ile ilgili talebi Genel Müdürlüğümüz görev alanı dışında olup, Standart Denetimlerinin Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü bünyesinde olması nedeniyle adı geçen birime yönlendirmeniz uygun olacaktır.12.02.2008
Bilgilerinizi rica ederim
Hüseyin BAYKAL
SGM
Bana gönderilen cevaplarda devletin kurumları topu birbirlerine atıyorlar bende bunların bir üst birimi olarak size yazıyorum bu sorumun cevabını kim verecek.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız