Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bilgi Edinme Yasası Ve Korumalıklardaki TSE Damgası

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bilgi Edinme Yasası Ve Korumalıklardaki TSE Damgası

Bilgi Edinme Yasası Ve Korumalıklardaki TSE Damgası
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
TIGERSHARK
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 11:56    Mesaj konusu: Bilgi Edinme Yasası Ve Korumalıklardaki TSE Damgası Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kasklarda AB Japonya Standartlar ölçüsü damgalarını görüyorum bizim ülkemiz neden demetlemiyor diye bir soru takıldı aklıma hemen TSE bilgi edinme yasasından sorunun cevabını öğrenmek için mesaj yazdım Gelen Cevaplarıda yazıyorum

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

SAYI : 63.03.00 / 8903
KONU : Bilgi Edinme Talebi

SERKAN AYDIN

İLGİ : 07.02.2008 ve 8903 sayılı talebiniz.

İlgi talebiniz 24.10.2003 tarih ve 4982 sayılı Kanun ile bu kanuna bağlı olarak çıkarılmış olan 27.04.2004 tarihli “Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde değerlendirilmiştir.

SORU: Merhabalar
Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor.
Saygılar...

CEVAP:İyi günler Serkan bey,
TSE, kendisine müracaat eden firmalara (üreticilere) gerekli denetimleri yaptıktan sonra TSE Uygunluk Belgesi veya TSEK Kritere Uygunluk Belgesi vermektedir. TSE'nin, müraaat etmeyen veya TSE Belgesi bulunmayan firmaları denetleme yetkisi yoktur. Motosiklet kaskları ve motosiklet montlarında da durum aynen böyledir. Demek ki hiçbir üretici TSE Belgesi ihtiyacı duymamış. Siz bir tüketici olarak bunları üreticilere iletirseniz ve de bu sorunuzu bir de Sanayi Baknlığına sorarsanız daha iyi olur. Neden Sanayi Bakanlığı, bazı ürünler için Bakanlık mecburilik getirmiştir. Yani o ürünün üreticisi TSE Belgesi almak zorundadır. Bize düşen de sadece bunları belgelemek.

Teşekkür ederim.

MİTHAT ÖZAYDIN
Ürün Belgelendirme Koordinasyon Müdürlüğü

BU CEVAPTA DENETLEME ZORUNLULUĞUNUN SADECE SANAYİ BAKANLIĞININ GETİREBİLECEĞİNİ BELİRTİYOR BENZER MESAJI SANAYİ BAKANLIĞINADA YAZDIM İŞTE SORU VE CEVAP

SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Serkan Aydın'a ait başvuru ilgisi nedeniyle biriminize yönlendirilmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

Unvan: Serkan Aydın
Adres.
TCKimlikNo:
Eposta: juilcaesar@hotmail.com
Cevap İstenilen Format: Email

SORU: Merhabalar Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor. Bu sorumun aynısını TSE Kurumuna sordum onlarda denetleme zorunluluğunu ancak Sanayi Bakanlığının yapabileceğini belirttiler Saygılar...

İstek Tarihi: 11.02.2008 17:17:19

CEVAP:
BİLGİ EDİNME BİRİMİNE

Genel Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz Serkan AYDIN'nın Motorsiklet kaskları ve montlarında TSE damgasının aranması ile ilgili talebi Genel Müdürlüğümüz görev alanı dışında olup, Standart Denetimlerinin Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü bünyesinde olması nedeniyle adı geçen birime yönlendirmeniz uygun olacaktır.12.02.2008

Bilgilerinizi rica ederim
Hüseyin BAYKAL
SGM

ŞİMDİ SORUM ŞU KİM BU SORUYA CEVAP VERECEK
Başa dön
TIGERSHARK Çevrimdışı TIGERSHARK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Üsk.

MesajTarih: 13.02.2008 - 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ülkemiz yönlendirmede dünya birincisidir.
Hatta bununla ilgili olarak deyim bile üretmişiz. İt ite it kuyruğuna...
O, ona o, öbürüne derken bazen telefonda 1 saat beklediğimiz olur Çok gülüyorum
Tebrikler dostum, araştırmacı yönüne Bravo
Başa dön
leoparus Çevrimdışı leoparus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
marsille
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: smyrne/ SELANİK/ YUNANİSTAN

MesajTarih: 13.02.2008 - 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SANAYİ BAKNLIKTAN GELEN YAZIYA BAK...izaya gel........................ Sinirlendim kapsam dışı
yuhhhhh kapsam dışı tse......de ne yapsın yazık.. İstemiyorum
.........başka yerde. olsa istifa....olur.... Beğenmedim Beğenmedim Beğenmedim
güzel haberler ....hadi senın dedıklerın JAPON kasklar yada ithal kalıtelı
kask diye bılınıyor

YA ÇİNDEN İTHAL edilenler ne olcak.............. Sinirlendim kaliteli degıl bunler
Başa dön
marsille Çevrimdışı marsille Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
TIGERSHARK
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

acaba bu cevaplarla birlikte dilekçeyi tayip amcamadamı yollasam
Başa dön
burak46
Üye
Üye

Nereden: EVLİYALAR ŞEHRİ BURSA

MesajTarih: 13.02.2008 - 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vallahi yolla tayyip erdoğana yollayamıyorum başım belaya girer dersen ben yollayım hakketten hhaa yönlerdirmede hazır cevap kalıplasmış cevap bunlar herkez birine yolluyor herkez birbirine atıyor topu nasıl iş yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
marsille
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zaten ılgınız de belli arkadaş sızın için çok guzel bır konu açmış sabah dan beri bakoyom hiç kımse yazmıyor.......kı tayyıp yazsan ne olcak bu arada

adam basın a kızıpduruyor................

note: bu arada basın dunyanın her yerinde özgur dur İRANSA degıldır
anlayan anladı Beğenmedim

bıraz ılgı bu topıc çok guzel konu içeriyo ılgısızlık neden anlamadım Sinirlendim

Son Mesajdan 36 dakika sonra eklendi:

tabiii canım okuyum neden ılgılenceksınız kı.....
zaten yerlı malı mı kulanıyoruzkı dımı.. Sinirlendim
İstemiyorum sistem çok yanlış. İstemiyorum
TIGERSHARK
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 18:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dur bakalım tayipede yolluyom ne diyecekler Gülümsüyorum
Başa dön
marsille
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 18:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yok kızar herkese fırçe atıyor...ya .koskaca bakanın suratına pasta atıyorlar..boykot için ..sadece para cezası ve bırakıyorlar.. Sinirlendim

tse kımın umrunda baksana mıllete.yok kan grubu yazma mak için yarışıyorlar.. ugraşıyorlar sabah dan beri..

gören de sannetcek kan vercekler hayret bır şey İstemiyorum
TIGERSHARK
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 18:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim Sormuş olduğum soru

Soru:Merhabalar
Benim öğrenmek istediğim konu T.C. sınırları içerisinde satılan Motosiklet kasklarında Korumalı Motosiklet Montlarında ve diğer tüm korumalıklar'da neden TSE tarafından onaylanmış bir damga yada bir belge olmayışı.Satın almaya gittiğimiz mağzalar'da ürün üzerlerin'de hep AB yada Japonya ülkelerinin standart belgelerini görüyoruz bizim ülkemizde neden bu kasklar denemeye tabii tutulmuyor.
Saygılar...

Bana Gönderilen Cevaplar

TSE Kurumu
İyi günler Serkan bey,
TSE, kendisine müracaat eden firmalara (üreticilere) gerekli denetimleri yaptıktan sonra TSE Uygunluk Belgesi veya TSEK Kritere Uygunluk Belgesi vermektedir. TSE'nin, müraaat etmeyen veya TSE Belgesi bulunmayan firmaları denetleme yetkisi yoktur. Motosiklet kaskları ve motosiklet montlarında da durum aynen böyledir. Demek ki hiçbir üretici TSE Belgesi ihtiyacı duymamış. Siz bir tüketici olarak bunları üreticilere iletirseniz ve de bu sorunuzu bir de Sanayi Baknlığına sorarsanız daha iyi olur. Neden Sanayi Bakanlığı, bazı ürünler için Bakanlık mecburilik getirmiştir. Yani o ürünün üreticisi TSE Belgesi almak zorundadır. Bize düşen de sadece bunları belgelemek.

Teşekkür ederim.

MİTHAT ÖZAYDIN
Ürün Belgelendirme Koordinasyon Müdürlüğü

Sanayi Bakanlığı
Genel Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz Serkan AYDIN'nın Motorsiklet kaskları ve montlarında TSE damgasının aranması ile ilgili talebi Genel Müdürlüğümüz görev alanı dışında olup, Standart Denetimlerinin Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü bünyesinde olması nedeniyle adı geçen birime yönlendirmeniz uygun olacaktır.12.02.2008

Bilgilerinizi rica ederim
Hüseyin BAYKAL
SGM

Bana gönderilen cevaplarda devletin kurumları topu birbirlerine atıyorlar bende bunların bir üst birimi olarak size yazıyorum bu sorumun cevabını kim verecek.

bu dilekçeyi yolladım
Başa dön
marsille
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 19:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şey bugun git yarın gel ..m,sal, İyi fikir akparti
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 13.02.2008 - 19:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GELEN CVP:bi ton işimiz var kardeşim türban mürban boş işlerle uğraşıyoz şimdi bi de senle mi uğraşçaz git işine yauu!!!
zuhauhuahauah Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
marsille
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.02.2008 - 19:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sorun turban degıl konu ya bak ...cigerim...
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 13.02.2008 - 20:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

marsille, bana konuya bak dicene sen bi daha oku benim yazdığımı!sen ne cins bi adamsın ya!
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
10_uR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 13.02.2008 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

sen ne cins bi adamsın ya!

daha yeni mi anladım cins olduğunu Çok gülüyorum
Başa dön
10_uR Çevrimdışı 10_uR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
karayel33
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: mersin taşucu

MesajTarih: 13.02.2008 - 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cevabı merakla bekliyorum

tigershark duyarlı ve araştırmacı çalışmalarını destekliyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
karayel33 Çevrimdışı karayel33 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal