Tarih: 14.02.2008 - 22:13 Mesaj konusu: Elektrik yardımı istiyorum :)
Arkadaşlar benim bi paylaşımım bi sorum var motora akü alayım dedim sirkeciye gittim sulu akü yuasa diyorlar 120 ytl küsür... kuru akü varmış 40, 45 ytl aynı kuru akü internette satılıyor 20 ytl... durum karışık bu paylaşmak istediğim şeydi asıl sorum şu: elektrikten anlayan arkadaş varsa skyjet 150 racingim var ve esas aküsü 12 volt 7 amper piyasaya bulaşmayıp carrefourdaki akülerden almayı düşünüyorum (esnaflarda bazen kendinden nefret ettiriyor yani) bu motora 9 amper yada 5 amper bi akü takarsam sorun çıkarmı motorun şarjı yeterli gelirmi amper olarak??
cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler....... _________________ Hayatımın % 90ı motor üstünde geçiyor;çünkü motor olmayan zamanları yaşamadım sayıyorum
Tarih: 14.02.2008 - 23:13 Mesaj konusu:
dream217, kardeş bak yuasa normalde japon bi akü ama çin malı olanlarıda var bu markanın ve sen çin bi yuasa alırsan sorun çıkmaz diye düşnüyorumm 250 liraya servisten orjinal akü almanın yada 150 lira verip yuasa almanın anlamı gereği yok ha paran çoksa ayrı orjn orjndir ama diğer akülerde öldürmez git al bi yerden bi sürü ucuz fiyata ve 1-2 yıl garantili akü satan yer var _________________
Kayıt: Mar 01, 2007 Mesajlar: 947 Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR
Tarih: 15.02.2008 - 00:32 Mesaj konusu:
paran çoksa orjin al, ama netakarsan tak akü aküdür markayı boşwer _________________ ThE jAcKaL oF ThE HiGhWaY !... 40 GüN DaĞdA YaTaN 1 gÜn KuRtLa kArŞıLaŞıRmIş !...
Tarih: 15.02.2008 - 00:45 Mesaj konusu:
bencede orginal aku alman daha ıyı olur 3 5 fazla verırsın ama kafan rahat olur _________________ TaKKe TeSpİh TaKuNYa TeaM
OnCe HuPlEtİr SoNrA GuMleTiR
motordelisi@msn.com
Dostum sana voltaj ve akim kavramlarini soyle ozetliyim:
Akuler voltaj kaynagidir. Bu da iki ucuna ne baglarsan bagla uzerindeki voltaj degerini ornegin 12 voltu, bagladigin eleman(lar) uzerinde olusturmaya calisacak demektir. Bunu yapmak icin de o eleman(lar) uzerinden belli bir akim gecirmesi gerekir. Bu akimi
I = W/V
olarak bulabilirsin. Burada,
I: akim (amper cinsinden)
W: elemanlarin ihtiyac duydugu toplam guc (watt cinsinden, ornegin 55 wattlik iki sis fari toplam 110 watt guce ihtiyac duyar.)
V: Akunun voltaji (volt cinsinden)
Motor calismazken 12 voltluk ve 9 amperlik bir aku yaklasik 12 volt x 9 amper = 108 watt'lik bir guc uretir. Bu guc mars motoru, gostergeler, vs. kisacasi motoru calistirmadan once calistiracagin elemanlar icindir. Motorun calistiktan sonra bunun cok daha fazlasini dinamodan elde eder. Motorunun hangi elamaninin ne kadar guc tukettigi kullanim kitapciginda yazar.
Amperi dusuk bir aku ile, kaldirabileceginden daha fazla toplam guc tuketen elemanlar calistirmayi denersen, aku o elemanlarin kutuplari arasinda 12 voltu degil, daha dusuk bir voltaj olusturur. Sonuc olarak ta, ornegin 12 volt, 9 amperlik akude 108 Watt'i gectiginde, mars motorun gucsuz calisir. Sinyallerin gucsuz yanar.
Ote yandan amperi yuksek fakat voltaji ayni akuyu takarsan da, sorun yasamazsin (sanildiginin aksine, hicbirsey yanmaz) yalnizca elinde kullanmadigin bir guc kalir.
Burada karistirilmamasi gereken iki kavram voltaj ve amper. Taktigin akunun Voltaji ayni oldugu surece sorun yok. Amperi dusuk olursa, mars motoru vs. gucsuz calisir. Amperi yuksek olursa elinde kullanmadigin guc kalir. Voltaji yuksek aku takarsan iste o zaman birseyleri yakma-zorlama tehlikesi olusur. Voltaji dusuk aku takarsan da dusuk amperli aku takmissin gibi olur.
Tarih: 17.02.2008 - 22:23 Mesaj konusu:
Alp kardeş teşekkürler verdiğin bilgi için beni için karışık değil oto sanayide 4, 5 tane dükkanımız var sayısalcı olduğum için elektrik ve fizik bilgim devar ama üniv. öğrencisi olduğum için oraya ulaşamıyorum burda yanlızım diycektim ama demiyorum çünkü burdada M.D var son bi soru olarak asıl merak ettiğim kullanmadığım güç değilde motorun şarjı aküyü canlı tutmaya yetecekmidir??? yani amper olarak farklı ya _________________ Hayatımın % 90ı motor üstünde geçiyor;çünkü motor olmayan zamanları yaşamadım sayıyorum
Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 5039 Nereden: yunusların aradığı yerden
Tarih: 17.02.2008 - 22:33 Mesaj konusu:
iş makinasından çıkardığımız rocket marka amerikan malı akü tam 9 sene dayandı..elektrikçi bile ben hayatımda böyle bişeye denk gelmedim 9 seneye dedi.mutlu akü taktık 1 sene gitmedi.marka önemli değil olurmu..ve orjinal akünde kaç amper yazıyorsa onu al düşük değilde biraz yüksek amperli olan seni daha da rahat ettirecektir..kolay gelsin _________________
Tarih: 18.02.2008 - 02:41 Mesaj konusu:
Yeri müsait olduğu kadar ne kadar yüksek amperli oluyosa onu tak.Ama bir yerden ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıda var.12 amper çin malı akü takacagıma 9 amper yuasa takarım.Ucuz etin yahnisi yavan olur.Alabildiğinin en iyisini al,inanki daha ucuza gelir,çekiceğin eziyete değmez.Çünkü akü normal şartlarda yüksek maliyete sahiptir,ucuz akü başına dert olur.. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız