Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 10.000Otomobil kazasında1i 100Motosiklet kazasında1 i ölümlü

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

10.000Otomobil kazasında1i 100Motosiklet kazasında1 i ölümlü

10.000Otomobil kazasında1i 100Motosiklet kazasında1 i ölümlü
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
harbiturk_
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 17.02.2008 - 14:24    Mesaj konusu: 10.000Otomobil kazasında1i 100Motosiklet kazasında1 i ölümlü Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sayın yöbeticiler eskidende ben bu topici açmıştım ama bulamadım istek üzerine yeniden açıyorum birleştirirseniz sevinirim

BU ÇALIŞMA harbiturk TARAFINDAN ÜYE OLDUĞU FORUMLARDA YAYINLANMAK AMACI İLE YAPILMIŞTIR BU YAZIYI SİLMEDİĞİNİZ SÜRECE DİLEDİĞİNİZ YERDE DİLEDİĞİNİZ KADAR KULLANABİLİRSİNİZ

Çevremdeki herkes motocular ve sevdalıları ve sempatizanları uzaktan yakıdan alakası olmayanlar bilen bilmeyen ben ve istisnalar hariç
herkes motosikletlerin ÇOK tehlikeli olduğunu düşünmesi bir tesadüfmüdür bilmiyorum. Bu durumu abartıp Şeytan arabası diyenler Şeytan icadı diyenler
ısrarla uzakduranların da sayısı azımsanmayacak bir dereceye ulamış olmasına rağmen ben sanırım cehalet içerisinde kıt aklımla motosikletin daha az tehlikeli olduğunu düşünerek hatamı yapıyorum diye kafamdan çeşitli düşüncelerle boğuşurken bu yaptığımın cok sacma olduğunu farkettim . Daha mantıklı olabilmem için teknik verilere ulaşmam gerektiğine karar vererek internetten kafamda oluşturabildiğim bütün sorulara tek tek cevap aramaya başladım

Teknik veri bulamadığım yerde teorem üreterek gerçeğe yakın bir sonuca ulaşmak istiyorum ama bunun için birçok kişinin bu konu üzerinde kafa yorması gerekli ki ulaşılan nokta tatmin edici olabilsin

Öncelikli amacım motosikletin düşünüldüğünün aksine otomobil kadar emniyetli olduğunu kanıtlamak
Bunun için otomobil ve motosiklet kazalarının sayılara oranını değerlendirmek gerekli.

Öncelikle araç sayılırını ve kazaya karışma sayılarını bilmemiz faydalı olacaktır

Taşıt cinslerine göre trafiğe kayıtlı ve trafik kazasına karışan taşıtlar
Registered motor vehicles, involved in accidents by type of the vehicle

A. Kayıtlı taşıt sayısı - Number of registered vehicles B. Trafik kazasına karışan taşıt sayısı - Number of vehicles involved in accidents

Kaynak: Emniyet Genel Müdürlüğü Source: General Directorate of Public Security
(1) Jandarma sorumluluk bölgesindeki trafik kazaları dahil değildir (1) Data does not cover the number of road traffic
accidents in area of gendarmerie responsibility.
(2) Traktörler dahildir (2) Tractors is Included
(3) Çekici ve Tankerler dahildir (3) Tractor Truck and Tanker are included.
(4) Diğer motorlu taşıtlar ile motorsuz taşıtları kapsar (4) Includes motor vehicles and non-motor vehicles.

AMANIN O DA NE HER ÜÇ ( 3 ) OTOBÜSTEN BİR ( 1 ) İ KAZAYA KARIŞMIŞ
HER BEŞ ( 5 )MİNİBÜSTEN BİR ( 1 ) İ İ KAZAYA KARIŞMIŞ

HER ON ( 10 ) MOTOSİKLETTEN BİR ( 1 ) İ İ KAZAYA KARIŞMIŞ
HER ON ( 10 ) OTOMOBİLDEN BİR ( 1 ) İ İ KAZAYA KARIŞMIŞ

RAKAM KÜSÜRATLARI SONUCU COK FAZLA ETKİLEMEDİĞİ İÇİN YUVARLAMALARDA BULUNDUM

BU ÇALIŞMA harbiturk TARAFINDAN ÜYE OLDUĞU FORUMLARDA YAYINLANMAK AMACI İLE YAPILMIŞTIR BU YAZIYI SİLMEDİĞİNİZ SÜRECE DİLEDİĞİNİZ YERDE DİLEDİĞİNİZ KADAR KULLANABİLİRSİNİZ

BU BİLGİYİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAN VE SİZİN MOTOSİKLET ALMANIZI İSTEMEYEN BAŞTA AİLE REİSLERİ OLMAK ÜZERE DİĞER AİLE FERTLERİ VE TÜM TANIDIKLARA AKTARMAK
EMİNİMKİ O KİŞİLERİN MOTOSİKLETE BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRMEKLE KALMAYIP DİKKATLERİNİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA DA ÇEKMİŞ OLACAKTIR. BUNUNLADA YETİNMEYİP

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNENLERLE HELALLEŞMEK TEHLİKENİN NERDE OLDUĞUNU YETERİNCE KAVRAMALARINA NEDEN OLACAKTIR.

BU OTOBÜSTEN 33 KİŞİ ÖLDÜ

MOTOSİKLETLERİN DETAYLI KAZA VERİLERİ ŞEHİRİÇİ

ŞEHİRDIŞI VE TOPLAM

OTOMOBİL ŞEHİR İÇİ

OTOMOBİL ŞEHIRDIŞI VE TOPLAM

VE OTOBÜS ŞEHİRİÇİ

OTOBÜS ŞEHİRDIŞI VE TOPLAM

6.686 motosiklet kazası olmuş ve 68 ( ben 78 topladım ) sürücü hayatını kaybetmiş bu da 100 motosiklet kazasında 1 motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği anlamına gelir. Artçı ve yayalar dahil toplam ölü sayısı 92

534.950 otomobil kazası olmuş ve bu kazalarda 875 otomobil sürücüsü hayatını kaybetmiş Nerdeyse 10.000 kazada bir otomobil sürücüsü hayatını kaybetmiş yolcu ve yayalarla birlikte ölü sayısı 2.112 ye çıkıyor

36.980 otobüs kazasında 25 sürücü hayatını kaybederken toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 353 bu da 100 otobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiği anlamına gelir ki otobüslerin tehlike konusunda motosikletlerden geri kalmadığı ortadadır.

araştırmalarıma devam etmekteyim şimdilik bu kadar
Başa dön
harbiturk_ Çevrimdışı harbiturk_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
murat50
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gebze - Kayseri

MesajTarih: 17.02.2008 - 14:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşom için teşekkürler
murat50 Çevrimdışı murat50 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
proracing
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Kawasakistan

MesajTarih: 17.02.2008 - 17:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bi topik

paylaşım için teşekkürler Alkışlıyorum

özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Başa dön
proracing Çevrimdışı proracing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mucit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 17.02.2008 - 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet tabi şöyle bir gerçek çıkıyor ki o da otomobil motosikletten daha güvenlidir. Gülümsüyorum
Başa dön
mucit Çevrimdışı mucit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: way of LİFE / German autobahn

MesajTarih: 17.02.2008 - 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgilendirme ve paylaşım için teşekküler eline koluna saglık Alkışlıyorum

way of LİFE / german autobahn
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
YuZuF
Süper Üye
Süper Üye
Image Hosted by ImageShack.us
" alt="" border="0" />

Nereden: =34=

MesajTarih: 17.02.2008 - 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ellerine sağlık Alkışlıyorum
oulcan06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara/ümitköy

MesajTarih: 18.02.2008 - 03:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

otomobilde araçtan nasıl düşüyorlar yaw Çok gülüyorum
Başa dön
oulcan06 Çevrimdışı oulcan06 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cbr1000rrcagri
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: muğla

MesajTarih: 18.02.2008 - 03:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bir arastırma bilgilendirme ve paylasım icin tesekkur edrım
Başa dön
cbr1000rrcagri Çevrimdışı cbr1000rrcagri Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 18.02.2008 - 08:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mucit demiş ki:
Evet tabi şöyle bir gerçek çıkıyor ki o da otomobil motosikletten daha güvenlidir. Gülümsüyorum

Aslında çıkan sonuç; "Otomobil,Super sport ve ticari amaçla kullanılan scooterlardan daha güvenlidir" Yapılan kazaları şöyle kabaca bir takip ederseniz tamamına yakını racing ve şehiriçinde küçük hacimli scooterlar olduğunu görüceksiniz.Hele ölümlü kazaları araştırırsanız çok ilginç bir oranla karşılaşırsınız.Endurolar,çıplaklar,chopperlar,bmw ler (özellikle belirtmek istedim ilgimi çekti BMW lerin kaza sicili) de ölümlü kaza yok kadar az.Savaş jetleri düşüyor diye uçak tehlikeli demek gibi birşey olduğu için değinmek istedim bu mevzuya.

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 18.02.2008 - 10:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hepsini geçtim, trene çarpma nasıl bir kategori oluyor ve nasıl gerçekleşmiş? İstatistiğe göre 105 araba, 1 motosiklet, 12 otobüs trene çarpmış Şok oldum İlginç...

[/url]
Başa dön
kivanckaplan şimdi Çevrimiçi kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
marsille
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: smyrne/ SELANİK/ YUNANİSTAN

MesajTarih: 18.02.2008 - 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel çalışma..
ama şu nu deyınmeden olmaz ..GERİ kalmış ülkalerde.otobus taşımacığa..çokturt..
turkıyada ..motor kullanımı az dır nıspeten artmaktadır..
air_cesar
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 18.02.2008 - 10:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel araştırma...emeğe teşekkür. OK Alkışlıyorum
Başa dön
air_cesar Çevrimdışı air_cesar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HIZ-TUTKUNU
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KIBRIS/GİRNE

MesajTarih: 18.02.2008 - 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harbiturk_, Güzel paylaşım teşekkürler

marsille, Ön yargılı davranmak istemiyorum ama yazdıklarına
bakınca bilinçli bir şekilde hareket ettiğini anlıyorum Aslı'nın Türk olmasına rağmen Türk'lere karşı bir gıcığın var sanırım yazdıklarına dikkat etsen seviniriz Türkiye'yi bile düzgün yazmıyorsun Bu kadar şerefli şanlı bir ismi yanlış yazmamalısın polimiğe girmek istemiyorum ama söylemeden edemicem bence sen bilerek yapıyorsun... Beğenmedim
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Başa dön
HIZ-TUTKUNU Çevrimdışı HIZ-TUTKUNU Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Hayabusa
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: KoNYa

MesajTarih: 18.02.2008 - 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HIZ-TUTKUNU Rıdvan'cım ben biraz önce okudum ama bu Yunan ile uğraşmayım dedim.Ama bu iyice sinirlerimizi geriyor.Yöneticiler ya bunun üyeliğini silsin yada bunun yüzünden çok kişi gidecek.

AhMeT BoZKuRT-MaDe iN KaYSeRi
Başa dön
Hayabusa Çevrimdışı Hayabusa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
marsille
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: smyrne/ SELANİK/ YUNANİSTAN

MesajTarih: 18.02.2008 - 11:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

pardon ..yanlış yazdım özür
ama ınanın yazım kötü
türkiye .plkası daha güzel olabılır daha küçük güzel yapabılır

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

Türkiye gibi bir kelimeyi yanlış yazmana herkes tepki gösterecektir tabi,burdaki her üye vatanına bağlı,saygılı gerektiğinde gözünü kırmadan canını verecek kadar çok sevdiğinden böyle bir yanlışa tepki alırsın.Türkiye:
1-Özel isim olduğundan baş harfi büyük yazılır.
2-Yanına gelecek ekler kesme işaretiyle ayrılır:"Türkiye'de" gibi.
Artık bu ülke hakkında yazdığınız tüm olmusuz eleştriler gerekçe gösterilmeden silinecektir:şeker portakalı

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal