Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - AVUSTRALYALI GAZETECİNİN KORKUNÇ İDDİASI

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

AVUSTRALYALI GAZETECİNİN KORKUNÇ İDDİASI

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
serkan_yenidunya
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇANAKKALE MD

MesajTarih: 09.03.2008 - 11:41    Mesaj konusu: AVUSTRALYALI GAZETECİNİN KORKUNÇ İDDİASI Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Avustralyalı gazeteci Charles Bean, kaleme aldığı "The Story Of Anzac" adlı kitapta, Çanakkale Savaşları’na katılan Anzak askerlerinin yarımadayı boşalttıkları sırada kazdıkları tünellere döşediği 11.5 ton dinamitin, yerin 5 ile 15 metre arasındaki derinlikte hala durduğunu iddia etti.

Gazeteci Bean’ın Avustralya hükümetinin isteği üzerine kaleme aldığı, ilk baskısı 1924 yılında yapılan ve Anzakların resmi tarihinin anlatıldığı "The Story Of Anzac" adlı kitaba göre, Arıburnu’nda yapılan kara savaşlarında başta kahraman Mehmetçik’in savunması karşısında daha fazla ilerleyemeyeceklerini anlayan Avustralya ve Yeni Zelanda (Anzak) askerleri, yarımadayı kayıpsız boşaltmak için oldukça sistemli bir plan hazırladı.
Anzaklar, o dönemde Bulgaristan’ın Osmanlı İmparatorluğu’nun yanında yer alması, savaş malzemeleri ile cephanenin Almanya’dan Gelibolu’ya getirilme olasılığının artması, Türk askerinin direnişi karşısında İngilizlerin motivasyonunun azalması üzerine büyük bir yenilgiye uğrayacaklarını anladılar.
Gelibolu Yarımadası’ndan çekilmeden önce Cesaret Tepe, Bomba Sırtı, Merkez Tepe, Kırmızı Sırt ve Kanlı Sırt mevkilerinde Türk askerlerinin bulunduğu siperlere doğru açtıkları çok sayıdaki tünele, Mehmetçik’in kendilerine doğru baskın yapma olasılığı nedeniyle 15 ton dinamit yerleştiren Anzaklar, 20 Aralık 1915 tarihinde Cesaret Tepe’deki 3.5 ton dinamiti patlattılar.
Savaşın sona ermesiyle Mareşal Fevzi Çakmak’ın savaş anılarında anlattığı olayda, patlamanın ardından 9. Tümen’e bağlı 18. Alay Komutanlığı’ndan asker şehit düştü. Toprak altında kalan 14 Mehmetçik ise yoğun bir çabanın ardından kurtarıldı.
Kitaptaki iddiaya göre, savaştan sonra Gelibolu Yarımadası’nda 4 ayrı bölgedeki tünellerde yerin 5 ile 15 metre arasındaki derinliğe yerleştirilen 11.5 ton dinamit hala duruyor.

"DİNAMİTLERİN BULUNDUĞU BÖLGELER TEMİZLENMELİ"

Gelibolu Yarımadası Tarih Danışma Kurulu Başkanı, Çanakkale Savaşları Araştırmacısı ve Tarihçisi Kenan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu Yarımadası’ndan çekilmeyi planlayan Anzaklar’ın, Arıburnu bölgesinden ayrılmadan önce, siperlerinin Mehmetçik tarafından işgal edilme olasılığına karşı Cesaret Tepe, Bomba Sırtı, Merkez Tepe, Kırmızı Sırt ve Kanlı Sırt mevkilerine çok sayıda tünel kazdığını ve bu tünellere toplam 15 ton dinamit yerleştirdiğini söyledi.
Anzaklar’ın Gelibolu Yarımadası’ndan çekilirken patlattığı 3.5 ton dinamitten geriye kalan 11.5 ton dinamitin ilk günkü gibi yerinde durduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Gelibolu Yarımadası turizme açıldığı ve yeni bir yol yapımı planlandığı için dinamitlerin bulunduğu bölgeler temizlenmeli.
Dinamitler, yerin 5 ile 15 metre altına gömülü vaziyette duruyor. Kanlı Sırt’tan Conk Bayırı’na giden yolun yenilenmesi planlanıyor. Patlamamış dinamitler, bu yol yapımı sırasında tehlike yaratabilir. Çalışma yapılırken bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum."

ÇANAKKALE VALİSİ KIRLI

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu Yarımadası’nda savaştan kalma dinamit olduğu yolunda kendisine bir bilgi gelmediğini, ayrıca bu bölgede yol yapılacağına dair bir proje bulunmadığını bildirdi.
Vali Kırlı, yaptığı açıklamada, Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak projeler öncesinde mutlaka etüt çalışması yapıldığını anımsatarak, "Özellikle söylemek istediğim, eğer Gelibolu Yarımadası’nda iddia edildiği gibi gerçekten dinamit varsa, sakıncası olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı. Böyle bir tehlike, sadece orası için söz konusu olmayabilir. İngilizler, Seddülbahir tarafından çekildiler. Belki de onlar da böyle bir tedbir aldılar" dedi.
"Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan savaşın üzerinden 93 yıl geçmiş. Eğer dinamit varsa, patlar da diyemeyiz patlamaz da diyemeyiz" diye konuşan Kırlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bence şimdilik endişe edilecek bir durum yok. Aradan 93 yıl geçmiş. 93 senedir bu topraklarda bir çok çalışma yapılmış. Eğer yol projesi yapılacaksa önceden tedbirini almak gerekir, bu da teknik adamların işidir.
Gelibolu Yarımadası’nda Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir yol planı ve düzenleme projesi söz konusu değil. Eğer olursa ona göre teknik çalışmalarını yaparlar. Gelibolu Yarımadası’nda dinamitler patlıyormuş izlenimi vermek yanlış olur."

BAGZEN BIKTIM VE ASLEN YIKILDIM DALDIM DERİNLERE SIGIDAN sgpa kjmr Göz kırpıyorum Bravo
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alexis0635
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 09.03.2008 - 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bilgiyi çok ilginç buldum. Teşekkür ederim.
Başa dön
alexis0635 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ToyRider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul / Göztepe

MesajTarih: 09.03.2008 - 11:54    Mesaj konusu: Re: AVUSTRALYALI GAZETECİNİN KORKUNÇ İDDİASI Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya demiş ki:

ÇANAKKALE VALİSİ KIRLI

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu Yarımadası’nda savaştan kalma dinamit olduğu yolunda kendisine bir bilgi gelmediğini, ayrıca bu bölgede yol yapılacağına dair bir proje bulunmadığını bildirdi.
Vali Kırlı, yaptığı açıklamada, Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak projeler öncesinde mutlaka etüt çalışması yapıldığını anımsatarak, "Özellikle söylemek istediğim, eğer Gelibolu Yarımadası’nda iddia edildiği gibi gerçekten dinamit varsa, sakıncası olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı. Böyle bir tehlike, sadece orası için söz konusu olmayabilir. İngilizler, Seddülbahir tarafından çekildiler. Belki de onlar da böyle bir tedbir aldılar" dedi.
"Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan savaşın üzerinden 93 yıl geçmiş. Eğer dinamit varsa, patlar da diyemeyiz patlamaz da diyemeyiz" diye konuşan Kırlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bence şimdilik endişe edilecek bir durum yok. Aradan 93 yıl geçmiş. 93 senedir bu topraklarda bir çok çalışma yapılmış. Eğer yol projesi yapılacaksa önceden tedbirini almak gerekir, bu da teknik adamların işidir.
Gelibolu Yarımadası’nda Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir yol planı ve düzenleme projesi söz konusu değil. Eğer olursa ona göre teknik çalışmalarını yaparlar. Gelibolu Yarımadası’nda dinamitler patlıyormuş izlenimi vermek yanlış olur."

Sayın Çanakkale Valisi söylenecekleri zaten söylemiş, iddalar doğrultusunda eminim yakın zamanda çalışmaları başlatırlar ve akıldaki soru işaretlerini silerler.
Serkan'cım bilgilerdiğin için teşekkür ederim. Ellerine sağlık Bravo
her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol
Başa dön
ToyRider Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 09.03.2008 - 12:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gercek payı vaRsa o kadar zaman gecmıs hala buyuk bır tehlıke olustururmu ?
armyy Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
foxxy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 09.03.2008 - 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok ilginç ve çok güzel bi paylaşım. zevkle okudum. Alkışlıyorum Alkışlıyorum
theplayrabbit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR

MesajTarih: 09.03.2008 - 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eğer gerçekse çok kötü Beğenmedim Beğenmedim Beğenmedim
derkunt
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: İstanbul Anadolu MD

MesajTarih: 09.03.2008 - 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gelibolu yarımadasında milyonlarca patlamış vr patlamamış elbombası mermi ve sair hala bulunmakta ve bunlar Çanakkale Şehitler Müzesinde sergilenmektedir. ancak üzerinden 93 yıl geçmiş olan bu patlayıcılar özelliklerini yitirmiş olsuğundan bir teklikesi bulunmamakatadır. Müzede orjinali ve birçok kıtapta havada çarpişmiş mermilerin olduğunuda bir oğumuz görmüştüt. Bu derece muhimmatın kullanıldığı savaşta patlamamış muhimmatın olmasıda normaldır. Ama 93 yılda özelliğini kaybeden bu mıhimmat bu gün tehlike arz etmez.
Başa dön
derkunt Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
veryfast
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Metris ceza evi

MesajTarih: 09.03.2008 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşşkürler Bravo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye