Tarih: 20.03.2008 - 17:23 Mesaj konusu: 2. el race motor alınırmı?
beni çok düşündüren bir konu olduğu için forumda tartışalım diye açtım
2 el marka sı önemli değil süper sport diye bilinen motorlar çok nadir olsada temizini bulmak çok zor
peki kendimi ele alayım süper sport bir makina alınca insan neyi ister bu motordan? tabiki ani ivmelenme deki yaşanan o heyecanı
ses ister gazı çekince ortalığı yıkan bow bowww diye kulagıma güzel gelen sesi
çok titiz birisiyim yagını her 1000 km de değiştirıyorum zincir bakımınıda devamlı yaptıgım düşünülsede motora verdigim zarar ne olacak boşta gaz veririken debriyaja da bassam yinede motor ömründen yiyecek ani ivmelenme yaparken tek tekere kalktıgımda cabası peki durarken yaptıgım motor fireni ile karışık ön firen
demekki ss motorsikletler den beklenenleri insan yaptırınca motor deforme oluyor ben zenginim bu motoru satılıga çıkarıyorum ve degerinin 1000 ytl altında verdigim motoru alan benim deforme ettigim motoru ne kadar tatlı kullanıcak o alan kişi de ss alırken bir beklentisi olacak hız peki bunu yaparken motorun yıpranan malzemeleri yavaş yavaş dem verecek
bakıyorum internette satılık ss motorlarda çok az km resi olan dahi motor açılmadan performans eksozu takıyor kim ne derse desin motora zararı var bilakis ses çıksın diye daha da gaz verdigimiz düşünülürse
tabiki demofme olucak ona görede etiket fiyatı düşüyorlar yoksa herkes ister 0 motor almayı çok temiz kullanıyom ayagı hikaye hiç birşey olmasa lastik yere temas ediyor onlar aşınıyor fazla takılmamak lazım ya 0 yada 2 el parada bitiyor olay
yıpranma olmasaydı adı ikinci el olmazdı.birde şu var sahsen motoruma gözüm gibi bakarım geçenlerde radar cezası tak etti yakın cevremi arayıp motoru satacagımı haber verdiğim istediğim fiyatı duyunca o fiyata ikinci el 600rr var dediler.peki aradaki kilometre farkı peki 600rr'ın apaçiler tarafından kullanılması:?önemli olan bilinçli bir alıcı olmak sadece fiyat karsılaştırması yapmamak.yoksa herzaman her esyanın ikinci eli olmuştur.ikinci el ferrari satıyorlar nette,birinde bütün servis kayıtları mevcut fotodan belli tertemiz makine,diğerinde adam aklı sıra ferrariye modifiye yapmış sen hangisini alırsın:?birde yurtdışında bir arkadasım var adamlar gözü kapalı bir gün içinde ikinci el motor alıyor.sebebi satıcıların dürüst olması ve motorun herseyin bakım kaydı var ve en ufak kazaları bile sigorta şirketlerine bir telefondan ulaşabiliyor olmanız.türkiyenin bu yolda kat etmesi gereken çok yol var.
benim en çok dikkat ettigim konu race motorsikletlerin daha çok yıprandıgıdır şimdi bir çift silindir er 5 i olan kişi ses eksozo takmaya kalkmıyor ama race eksoz hava filtresi vs takınyor
Kayıt: Mar 04, 2008 Mesajlar: 22 Nereden: balıkesir altınoluk
Tarih: 20.03.2008 - 20:43 Mesaj konusu: Re: 2. el race motor alınırmı?
acun0 demiş ki:
beni çok düşündüren bir konu olduğu için forumda tartışalım diye açtım
2 el marka sı önemli değil süper sport diye bilinen motorlar çok nadir olsada temizini bulmak çok zor
peki kendimi ele alayım süper sport bir makina alınca insan neyi ister bu motordan? tabiki ani ivmelenme deki yaşanan o heyecanı
ses ister gazı çekince ortalığı yıkan bow bowww diye kulagıma güzel gelen sesi
çok titiz birisiyim yagını her 1000 km de değiştirıyorum zincir bakımınıda devamlı yaptıgım düşünülsede motora verdigim zarar ne olacak boşta gaz veririken debriyaja da bassam yinede motor ömründen yiyecek ani ivmelenme yaparken tek tekere kalktıgımda cabası peki durarken yaptıgım motor fireni ile karışık ön firen
demekki ss motorsikletler den beklenenleri insan yaptırınca motor deforme oluyor ben zenginim bu motoru satılıga çıkarıyorum ve degerinin 1000 ytl altında verdigim motoru alan benim deforme ettigim motoru ne kadar tatlı kullanıcak o alan kişi de ss alırken bir beklentisi olacak hız peki bunu yaparken motorun yıpranan malzemeleri yavaş yavaş dem verecek
bakıyorum internette satılık ss motorlarda çok az km resi olan dahi motor açılmadan performans eksozu takıyor kim ne derse desin motora zararı var bilakis ses çıksın diye daha da gaz verdigimiz düşünülürse
Tarih: 20.03.2008 - 21:05 Mesaj konusu:
acun0, Cepte para varsa tartısacak bir sey yok demektir alırsın 0 makinayı yırtarsın koltuk posetini offfff ama cepte yoksa para verme tartısmaya ara her zaman sorun olacaktır ama sen rahat ol kolay alısırsın ss bineceksen sorun yaratmay ve cözüm üretmeye _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
param çıkışsa sıfır alırdım.Bütçeme uygun ikinci el aldım.Mototal gibi büyük bi firmadan aldığım için gönlüm rahat.En azından tanımadığın birinden motor almaktansa mototal gibi büyük firmaların kendi sattıkları motorlardan alırsan bi güvencen olur.Benim kişisel düşüncem bu.
En son sparcogs tarafından 20.03.2008 - 21:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 20.03.2008 - 21:31 Mesaj konusu:
Giderde değerinden 1000 lira ucuzu seçersen patlamış motoru alırsın biraz daha fazla ver temiz al tanıdık motoru al temiz al benim motoruda alabilirsin çok temizdir mesala senin dediğin gibi tek teker yapmaz lastik yakmaz caddede yarışmaz her SS kullanıcısı senin düşlediğin gibi kullanmıyor merak etme
Tarih: 20.03.2008 - 21:32 Mesaj konusu:
walla daha hiç sıfır motor almak nasip olmadı bir kere niyetlendim alacaktım mecburi kasko yaptırmak gerekıyordu kredi kullanacagım ıcın 3,000 ytl yıllık kasko dıyınce satıcı arkadas hala anıyorum onu ))) nasıl attım kendımı dısarı; ikinci el motor al ama kısmet bu iş kapalı kutu nihayettinde
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız