Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Karayolları 1 harcıyor, 4 kazanıyor

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Karayolları 1 harcıyor, 4 kazanıyor
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
serkan_yenidunya
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: lülebuRRgaz/ÇANAKKALE MD

MesajTarih: 31.03.2008 - 20:21    Mesaj konusu: Karayolları 1 harcıyor, 4 kazanıyor Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Otoyollar, devlet ve il yollarının yapım ve bakımından sorumlu olan Karayolları Genel Müdürlüğü, 2007 yılında toplam harcamasının 4 katı seviyesinde vergi ve geçiş ücreti elde etti.

AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakanlığa bir süre önce bağlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün ülke ekonomisine sağladığı katkılara ilişkin bir doküman hazırlandı.Buna göre, karayolları, ülkede üretimin ve istihdamın artırılmasına, üretim maliyetlerinin düşürülmesine, tüm sektörlerde verimliliğin artırılmasına, arazi kullanımı ve bölgesel gelişime katkı, iş ve sosyal amaçlı taşımacılık talebinin karşılanması, eğitim, sağlık ve turizm amaçlı seyahatlerin karşılanması, milli gelirin ülke sathında dengeli dağılımı, alınan vergiler yoluyla ulusal bütçeye mali katkı sağlanmasına doğrudan fayda yaratıyor.

Hesaplamalara göre, otoyollar, devlet ve il yollarının varlık değeri yaklaşık 102 milyar YTL olarak öngörülüyor. Türkiye'de karayolu yatırım projelerinin iç karlılık oranları yüzde 15 ile yüzde 20 arasında değişiyor. 2000-2007 dönemindeki son 7 yılda fizibilite etüdü yapılan projelerin iç karlılık oranlarının ortalaması yüzde 15.24 olarak hesaplandı.

Projenin ekonomik ömrü süresince beklenen sosyo-ekonomik faydalar, projenin uygulanması ile bakım giderlerinde, seyahat süresi giderlerinde, kaza giderlerinde ve taşıt işletme giderlerinde meydana gelebilecek azalmalara bağlı olarak parasal değere dönüştürülüyor. Hesaplanan yüzde 15.24'lük iç karlılık oranına göre, mevcut karayolu ağı 15.3 milyar YTL ekonomik fayda sağlıyor. Bu değer, 758.3 milyar YTL olan Gayri Safi Milli Hasılanın yaklaşık yüzde 2'sini oluşturuyor.

Karayolu ağını kullanan araçların benzin ve motorin üzerinden ödediği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ile araçların ÖTV, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve otoyol-köprü gelirleri değerlendirildiğinde Karayolları Genel Müdürlüğünün sahip olduğu karayolu ağının ulusal bütçeye katkısı 2007 yılı sonu itibariyle
yaklaşık 22.6 milyar YTL olarak tahmin ediliyor.Türkiye'nin 2007 yılı bütçe gelirleri toplamı 189.6 milyar YTL olduğu dikkate alındığında, Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan yollarda seyreden araçlardan alınan ÖTV, KDV, MTV ile otoyol ve köprülerden elde edilen gelirin toplam bütçe gelirlerinin yaklaşık yüzde
12'sini oluşturduğu hesaplandı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün 2007 yılı yatırım harcamalarının 4 milyar YTL olduğu belirlenirken, karayolları altyapı yatırımlarına harcanan ödeneklerin yaklaşık 5.6 katı seviyesinde vergi ve ücret geliri elde edildiği saptandı. Genel Müdürlüğün 2007 yılı yatırım ve cari olmak üzere toplam harcama tutarı ise 5.6 milyar YTL olarak tespit edilirken, toplam harcama tutarının 4 katı seviyesinde vergi ve geçiş ücreti geliri elde edildiği belirlendi.

the power of dreams Göz kırpıyorum Bravo

Başa dön
serkan_yenidunya şimdi Çevrimiçi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 31.03.2008 - 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, sana ıkı soru...
1)sımdı bız ne yapalım?
2)bu yazıların kaynagı neresı?

onurkaraca1313@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
oguz_92
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balıkesir

MesajTarih: 31.03.2008 - 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Onca eğitim seferberliği yapılıyor ilköğretim ve lisede kitaplar bedavaya geliyor ve buna benzer birsürü şey altından kalkması mümkünmü devletin kar etmese nasıl bunları karşılayacak İstemiyorum
he-man
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 31.03.2008 - 21:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çark ne güzel dönüyor
Bizden aldığı vergilerle yol yapıyorlar sonrada yolu kullandığımız için yine bizden para alıyor bırakında kar yapsın tabi adamlar paşa paşa yiyorlar bizii. Hadi bu kadar alıyorsun sesimiz çıkamıyor bişede yapamıyoruz bari yollarımız düzgün olsada keyifli yol yapsak motorumuz arabamız üzülmesin oda yook yol dökmekten bile acizler otobanlarımız bile yamalı bohçaya benziyor...
Az önce girdim evden içeri geldim yola söverek o kadar kötüki sanki motor değilde yaylada ata biniyorum yaklaşık 5 senedir adam akıllı asfalt döküldüğünü görmedim ben bu memlekette
Başa dön
he-man Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 31.03.2008 - 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kopyala + Yapıştır Müdürü Serkan Çok gülüyorum
Yamaha YBR125 > Kawasaki Er-5 > Yamaha FZ6 > ?
Başa dön
On7_li Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yunusxy
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 31.03.2008 - 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bi gün bi çinli çocuk babasına sormuş -baba dünyanın en zengin ülkesi hangisi?
-türkiye olum
-nasıl olur baba onlar ekonomiden sürünüyor
-olurmu olm her başa geçen ülkeyi sömürdü hala ülke batmadı başka ülke olsa çoktan batardı demekki en zrngin ülke türkiye

NOT:ALINTIDIR Sinirlendim
BVLGARI
Üye
Üye

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

herkes bır sekılde gemısını yurutuyor ooohhh ne aalllaaaaa
Başa dön
BVLGARI Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10UR1, Bravo
serkan_yenidunya, hükümetin nasıl götürdüğü hakkında yazsak site yavaşlar İyi fikir
armyy Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
drummerhipgig
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu konuda geçen sırf karayolları.bide bunun deniz hava ve demiryoları var..
Başa dön
drummerhipgig Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sesginn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale MD

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, iyi güzel yazıyonda çok uzun yazıyon be abim bu kadar şeyi okusam tıp okurdum ben smdi Çok gülüyorum
sesginn Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Limon250
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Çanakkale MD

MesajTarih: 10.04.2008 - 00:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Saygılar.
Başa dön
Limon250 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
guardi10n
Üye
Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 00:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vergi kaçıranlar olması heryer güllük gülistanlık olur yollar cillop gibi olur devlet tam hizmet sağlar halkda hizmete karşılık refah ve vergiyle gemiyi yürütür Alkışlıyorum sen vergini ver bir başkası kaçırsın ee asvaltta gökten yagmuyor ya dükyanın parası gidiyor iş makinalar işçileri ekipmanları tonla para döküyorlar senin kıytırık motorun seyahat etsin diye devletin işi yokmu a.q bu vergisini verdi bunu temiz asvalta yönlendir bu vergi kaçırıyor bozuk yollara yönlendir Beğenmedim herkes üstüne düşeni yapsın görün siz yolların güzelligini
Başa dön
guardi10n Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tamero
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

guardi10n demiş ki:
vergi kaçıranlar olması heryer güllük gülistanlık olur yollar cillop gibi olur devlet tam hizmet sağlar halkda hizmete karşılık refah ve vergiyle gemiyi yürütür Alkışlıyorum sen vergini ver bir başkası kaçırsın ee asvaltta gökten yagmuyor ya dükyanın parası gidiyor iş makinalar işçileri ekipmanları tonla para döküyorlar senin kıytırık motorun seyahat etsin diye devletin işi yokmu a.q bu vergisini verdi bunu temiz asvalta yönlendir bu vergi kaçırıyor bozuk yollara yönlendir Beğenmedim herkes üstüne düşeni yapsın görün siz yolların güzelligini

kardeşim senin kıytırık diye hitap ettiğin yerden pahalı araçlarda geçiyor zaten türkiyede özel motorlar için yol yok , senin kiıytırık motor dediğinde vergi veriyor köprü geçişinde 300 milyarlık jeepler yada ferrariyle aynı ücreti ödüyor yine kıytırık dediğin motordaki kişide can taşıyor ve 2 teker üstünde daha rizikolu durumda ayrıca pekde kıytırık sayılmayan motorlarda var yüz milyar değerinde haa vergi kaçırmaya gelirsek onlarda zaten yıllardır belli kişiler vergileri ödeyen yine bizleriz gariban vatandaşın sırtında herşey kapalı çarşıdaki kuyumcu bile mahhalle bakkalından az vergi ödüyor taqbiki asfalt gökten gelmicek ve bir dahada a.q . falan diye kıytırıkça yazılar yazma haklısın devletin işi yok herkes yurtdışlarında gezilerde mecliste kimse kalmadı çalışacak ......
Başa dön
tamero Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 001

MesajTarih: 10.04.2008 - 15:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tamero, Bravo Bravo otoyol giselerinde onca kallavi aracla aynı parayı ödemek bir zoruma gidiyor var ya her tarafı da cevirmisler cıkıs bulsam giselere yakın portacam paramı yar etmeyecemde Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim gerci bazen Mersin-Adana arası kamyonların dorselerine sıgınıp aynı anda cıkıs yaparak yırttıgım oluyor ama yine de Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim
tamero
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 15:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neuremencer demiş ki:
tamero, Bravo Bravo otoyol giselerinde onca kallavi aracla aynı parayı ödemek bir zoruma gidiyor var ya her tarafı da cevirmisler cıkıs bulsam giselere yakın portacam paramı yar etmeyecemde Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim gerci bazen Mersin-Adana arası kamyonların dorselerine sıgınıp aynı anda cıkıs yaparak yırttıgım oluyor ama yine de Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim

geçende toplantı için anadolu yakasına geçerken bir ukela iş güzar belediye plakalı birisi motorunuzu kenara çekin demezmi neden dedim efendim araçlar gelecekmiş Gülümsüyorum dedim bu araç değilmi o kenarda da dursa olurmuş her zaman biz avantajlıymışız hemen sıranın önüne geçermişiz tepem attı bak dedim 1- bundada plaka var araç gibi gördünmü dedim 2- buda vergi veriyor dedim 3- araç kadar yolları tıkamıyor trafiği işgal etmiyor dedim 4-dedim en lüks otomobillerle hatta içinde 4-5 kişi köprüden geçenlerle aynı parayı ödüyorum avantaj bunun neresinde hakmı bu dedim bilmiyormuş sizdemi o kadar ödüyorsunuz dedi ve sustu yani bu gibi insanlarımızda var neyseki gereken dersini aldı Çok gülüyorum
Başa dön
tamero Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye