Tarih: 03.04.2008 - 19:52 Mesaj konusu: 125cc Kullanmak 600cc'den çok daha zor!
bence 600 cc lik race - enduro - cruiser tipler 125 cc ve 250 cc den cok daha dengeli ve emniyetlidir. sadece kullanım maliyetleri yüksektir. halk arasında 600 cc lik ve ustu motorlardan niye korkarlar... daha ölümcül mü bu makinelerr ASLA !!! bence niye korkarlar biliyormusunuz.. bazı arkadaslar 600 cc lik alet aldı mı ALDI.. 15 - 20.000 ytl yi saydı mı SAYDI.. kendince bi ustunlugu olmasım lazım dimi kafasına göre .. başlıyor üfürmeye arkadaş--- " kardeş bu makineyi aslında normal bi insan kullanamaz deli bi şey üstünden atar- amuda kalkar- cookkkk zorrr cookkkk viraja girmen icin dizini böle yere degecek sekilde yatman lazım - bak pantolonun dizi bu yüzden delik.. özel yetenekliyim ben. falan filan "" yalan yemin ederim... 125 CC kullanan arkadaslarımın hepsini tebrik ediyorum.. NİYE ??? 125 cc liklerin cogunda disk bile yok... denge kavramını 600 cc lerle kıyaslayanı döverler... virajlara cok daha dikkatli girmesi lazım teker kalitelerini karşılaştıramayız... yani sözün özü 125 CC LERİ KULLANMAK 600 CC LERİ KULLANMAKTAN BENCE ÇOOOKKKK DAHA ZOOORRRR....
Kayıt: Oct 03, 2007 Mesajlar: 2056 Nereden: Çanakkale-Bursa MD
Tarih: 03.04.2008 - 20:22 Mesaj konusu:
Alıntı:
Motor sürmesini bilen için bence de büyük hacimli motorlar daha güvenli.
Fakat bilmiyorsan, yeni öğreniyorsan 600'lük yine başlangıç için tehlikeli
doğru diyosun kardes guven konusunda bana su an 125 lik bi makine çocuk oyuncağı gibi geliyo ama ne yalan söliim guven vermiyo büyük makine kadar _________________ Life is for the brave
Kayıt: May 14, 2007 Mesajlar: 181 Nereden: İzmir-Çanakkale
Tarih: 03.04.2008 - 20:22 Mesaj konusu:
benim mantığım ne der biliyormusun bence 600 lük alan arkdaşlar dirak aşırı hız yaptıkları için cok tehlikeli diyorlar ama işte o sesi duyan o güçü altında hisseden hız yapar yani bu kesin bence bu yüzden tehlikeli o hızda trafikte hareketleri yapmak zor bence bu yüzden öyle sölüyorlar bir bakıma cok haklısın 600 lüklerde denge veee lastik kalitesi var
bende katılıyorum çok daha güvenli ve trafikte koruyucu zor durumlarda gaz açabilirsiniz ve kurtarırsınız ama işte çok yüksek hızlara çıkabildiği insan oğlu herşeyin en sonuna gitmek istemesi ikarus sendromu başkalarına kendisini kanıtlama bu makinaları tehlikeli kılıyo yoksa 250 cc lik motorda 170 km yapıyo bir kaza yapmayı deneyin bKALIm yani insan içinde ve sağ elinde her şey...
zaten motora saygı yok bide bisiklet gibi motorla trafikte araba gibi gitmeye çalışın hemen selektör korna yanınıza girerler o 80 le siz 90 la gitseniz bile onun için hedefsiniz dir öte yandan diğerleri boyutları ile daha kabul ettiricidir kendini...
Tarih: 03.04.2008 - 20:33 Mesaj konusu:
Ya bence öle değil ben yamaha rx115 bindim artık bisiklet gibi gelmeye başlamıştı sattım hyosung aldım 250 gtr.Sonra kendi kendime dedim ki ben iyiki rx 115 almışım direk böle ağır kasalara gecmemişim dedim.Valla tamam denge menge laztikler kalın malın ama.Bi yere saplam basma ondan sonra satarken de ilana yaz olduğu yerde düşmesi yatması var lokal boya var diye.Bence 125 daha kolay.
bu topic patlama yapar arkadaş yaklaşmış polemiğe şimdi çayını almış yazılanları okuyodur al bi yorumda benden büyük motor aldım kullanıyorum ve küçük cc lerden daha güvenli olduğu kesin.. ama şunu unutmamak lazım motoru bazen kişinin kendisi değil arkadaki yusufları kullanır, bu yusuflar bazen düzgün kullanamaz ve adam patlar. nasılmı hemen açayım:; güzeeeeellce bastık gaza motor hızlandı tabiri caizse zırt die. sonra viraj baktık önümüzde bitmiş, şimdi hal böyleyken, senin gibi eleştirel bir arkadaşa şunu soruyorum acaba zaten yavaş giden düşük cc bir motorla haddini bile bile dönmek mi var? yoksa belli tecrübeler sonucu yüksek cc bir motorla, bu virajı sağlam almak mı var.. yada senin tabirinle pantolonların dizini dele dele.. evet büyük motor hemen tavsiye olunmuyosa bu yüzdendir kanaatimce.. _________________ A rh (-)
ağır kasa biraz da kişisel özelliklere bağlı ya bu iş hiç bir zaman çözülmez varsa paran zaten alıcak adam gider alır gerisine Allah kolaylık versin.
TR de A2 ehliyetiniz varsa zatem tehlikedesiniz herşey size karşı yollar memurlar taşıtlar insanlar onun için pekte önemi yok full koruma olsunda sonrası Allah kerim hastalık bu iş...
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14Sonraki
1. sayfa (Toplam 14 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız