Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet Hırsızlıgına Karşı 14 Önemli Kural

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet Hırsızlıgına Karşı 14 Önemli Kural

Motosiklet Hırsızlıgına Karşı 14 Önemli Kural
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 04.04.2008 - 02:05    Mesaj konusu: Motosiklet Hırsızlıgına Karşı 14 Önemli Kural Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1. Motorunuzu rasgele park etmeyin!
Park ettiğiniz yer motorunuzun kaderini belirleyebilir. Motosikletinizi asla ıssız bir yerde bırakmayın, kalabalık, başka motorların da bulunduğu yerleri tercih edin. Eğer özel motosiklet park yerleri varsa, buraları tercih edin. Issız bir sokak kadar tehlikeli olan yer de bir sinemaya ait park yeridir. Hırsız seans bitinceye kadar zamanı olduğunu bilir. Restaurant ya da durak gibi yerler insan trafiğinin yoğun olduğu yerler olduğu için tercih edilmelidir.
2. Pahalı motosikletler için mutlaka uyulması gereken altın kural!
Motorunuzu mutlaka iki farklı kilit ile güvenceye alın; örneğin bunlardan birisi disk kilidi iken diğeri asma kilit olabilir. Profesyonel hırsızlar da belirli bir kilit tipinde uzmanlaşır. İki farklı kilit sistemi kullanmanız hırsızı caydırıcı olabilir.
3. Uzun süreli park edecekseniz üzerini örterek değerli motorunuzu gizleyin!
Motor örtüsüyle motosikletinizin üzerini örtmeniz hava koşullarından hem de hırsızlıktan korunmanızı sağlar.
4. Motosikletinizi sadece gidon kilidi ile asla bırakmayın!
İlave kilidi olmayan bir motosiklet çok kolay çalınız. Her ilave kilit hırsız için ayrı bir zaman kaybı anlamına gelir.
5. İlave kilitler farklı kalite ve fiyatlara sahiptir.
Profesyonel hırsızlara karşı mutlak koruma önlemi henüz bulunamamıştır, ancak hızsızlığı zorlaştırmak bizim elimizdedir. Bu nedenle mutlaka nitelikli kilit ve zincir kullanın; kırıp parçalayıcı hırsızlar bile bu tür kilitleri açmak için uzun süre uğraşmak zorunda kalırlar. Kilit ya da zinciri açmak için harcayacağı sürenin arması ise hırsızın yakalanma riskini artırır.
6. Motorunuzu ilave kilitlerle sabit bir nesneye bağlayın.
Bunun için uzun boyunlu asma kilitler ya da kilit ve zincir kombinasyonları kullanabilirsiniz. Motosikletinizi sabit bir nesneye bağlamanız iterek ya da taşınarak çalınmasını engelleyecektir. Profesyonel hırsızlar skateboard ya da motosiklet römorku ile iş yaptıkları için disk kilidiniz hiçbir işe yaramayacaktır.
7. Birden fazla kilit sistemi kullanın.

Bu işlemi yaparken en ağır motoru orta ayağa alın, diğerlerin bunun yanına yerleştirin ve aynı zincirle hepsini birbirine bağlayın.
8. Sarsıntıya duyarlı, basit, ama etkili alarm cihazları bazen motorlar ve üzerindeki yükler için oldukça etkili koruma sağlayabilir.
Gezilerinizde motorunuzdan fazla uzaklaşmayacaksanız, ama yine de motorunuzu görebilecek mesafede değilseniz bu tür cihazlar oldukça işinize yarayacaktır.
9. Alarm cihazı ve immobilizer hırsızlık eylemi başladıktan sonra devreye girer. Hırsızlık eylemin başlamasını ise nitelikli kilit ve zincirler engeller.
Motosikleti çalmak için uzunca bir süre uğraşılması gerektiğini gösteren kilit ve zincirler hırsızlığa karşı en önemli engeldir. Profesyonel hırsızlar kilide bakar bakmaz bununla uğraşmaya değip değmeyeceği konusunda karar verirler.
10. Profesyonel hırsızlar demir kesme makası ve testerelerin yanısıra birçok kilidi kolayca açabilecekleri özel aletler kullanır.
Tubular silindir anahtarlara sahip birçok kilitler profesyonellerin bıyık altından gülümsemesine neden olur. Küçük bir özel anahtar yardımıyla bu kilitler kolayca açılır. Yani: Aman bu kilitlerden uzak durun!
11. Nitelikli güvenlik ürünlerinde high-tech malzeme ve nitelikli kilitleme sistemleri kullanılmalıdır!
Nitelikli güvenlik ürünleri uluslararası kabul gören test enstitülerinin onayını taşır. Hatta, Avrupa ülkelerinin bazılarında kasko yapılabilmesi için test edilmiş ilave kilitlerin kullanılması zorunludur. İsveç’te SSF, Fransa’da N, FFMC ya da SRF, Hollanda’da ART, Danimarka’da VAREFAKTA uluslararası kabul gören test kuruluşlarındandır. Bir ürünün ambalajı üzerinde bu kuruşların ne kadar fazla amblemi varsa, o ürünün o kadar güvenli olduğu söylenebilir.
12. Soğuktan gelen güç bazı kilitler için öldürücüdür!
Buz spreyi uygulanan bazı kalitesiz çelikler bir darbeyle paramparça olabilir. Buna karşın kaliteli ürünler buz spreyi saldırılarına karşı dayanıklıdır ve bu ambalajlarında belirtilir.
13. Motosikletinizde taşımadığınız en kaliteli kilit bile hırsızlığı önleyemez!
Çok nitelikli zincir ve kilit kombinasyonları artık arka ya da sırt çantanıza sığabilecek kadar esnek ve küçüktür. Bazı motosiklet modellerinde asma kilitlerin sele altına bağlanabileceği sistemler bulunmaktadır. Zincir ve kilitler çoğu zaman arka bagajlara da bağlanabilmektedir.
14. Yeni, göze çarpan, optik olarak modifiye edilmiş, değerli olduğu ilk bakışta anlaşılan motorlar (Harley, Ducati gibi) hırsızların ilgisini çeker!
Motorunu kaybetmek istemeyen, onu her gün kullanan motorcular motorlarına bir ölçüde “boşvermişlik” muamelesi yaparak hırsızlığı engelleyebilir. Hani “olduğun gibi görün” derler ya, motosikletlerde tam tersini uygulayın: “Olduğu gibi görünmesin!”
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
rottweiler
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 04.04.2008 - 02:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper bilgiler ..teşekkürler

HYOSUNG GT 250 R..
Başa dön
rottweiler Çevrimdışı rottweiler Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
OzanSak
Üye
Üye

Nereden: Çatalca/İST

MesajTarih: 04.04.2008 - 03:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teşekkürler verdiğin bilgiler bizim motorumuzu kaybetmememize bu yollardan kaybedenlerin neden daha önce yapmadım deyip iç çekmesini sağlayacaktır...

androbolicdream@hotmail.com
Başa dön
OzanSak Çevrimdışı OzanSak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MaLiZiYoo35
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 04.04.2008 - 03:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harika bilgiler bence her motor sahibinin yerine getirmesi gereken bir kac faydali bilgi motorum calındı deyip ah etmektense bir kac ufak önlem alıp buyuk talihsizliklerin önunegecebilir .... Bravo

neuremencer, teşekkürler .... Alkışlıyorum
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 04.04.2008 - 03:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kesinlikle aklımızın ucunda bulunması gereken bilgiler...
Teşekkürler neuremencer Bravo

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oguz_92
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balıkesir

MesajTarih: 04.04.2008 - 04:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşımın için teşekkürler süper bilgiler Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
youngseR1kan
Üye
Üye

MesajTarih: 04.04.2008 - 06:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet kesinlikle süper bilgiler, teşekürler emeğin için! Üşenmeden her gün yapmamız gereken şeyler, 5 dakika sonra dönücem düşiüncesine kapılmayın asla, bu ülkede 10 sn içinde neler oluyo Gülümsüyorum bunu asla unutmayın!
Başa dön
youngseR1kan Çevrimdışı youngseR1kan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Lagorda
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Giresun

MesajTarih: 04.04.2008 - 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dostum emeğine saplık her motorcunun bilmesi ve uygulaması gereken bilgiler.Benim motorum temiz kalmıyo zaten hiç.Yıkatıyorum 5 dk sonra araziye dalıyorum yine çamur oluyo Çok gülüyorum
Lagorda Çevrimdışı Lagorda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
fabulouso
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 04.04.2008 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş yazmışsın bende pokudum emeğine sağlıl 14 madde koymuşssun ama sadece 3 ü geçerli ıssız yere parketme alarm taktır ve evde ne kadar kilit varsa motorunu kilitle
Başa dön
fabulouso Çevrimdışı fabulouso Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tetox
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 04.04.2008 - 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

faydalı bilgiler verdiğin için teşekkürler
Başa dön
tetox Çevrimdışı tetox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MEHMET_19
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kırşehir

MesajTarih: 04.04.2008 - 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ağlıyorum Ağlıyorum Ağlıyorum şimdi diyosun gitti motorum benim 2 haftab önce Ağlıyorum Ağlıyorum Ağlıyorum
MEHMET_19 Çevrimdışı MEHMET_19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
karakral1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 04.04.2008 - 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler
karakral1 Çevrimdışı karakral1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
DagustuN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul

MesajTarih: 04.04.2008 - 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok yararlı bilgiler..Sağol
Başa dön
DagustuN Çevrimdışı DagustuN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Bilemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kocaelı=BYRMOĞL

MesajTarih: 04.04.2008 - 22:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cok yararlı bilgiler ellerine sağlık
Üye
Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 04.04.2008 - 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yarın iki türlü kilit almaya gidiyorum hemen,hem disk kilidi hemde asma kilit, hafiften tırstım da...saol bilgiler için... Bravo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal