Tarih: 29.04.2008 - 12:07 Mesaj konusu: Bu siteye bir 'düzeltici' lazım
Kitaplar,gazete-dergi yazıları vs. yazarlar tarafından kaleme alındıktan sonra bir metin düzeltici(editör), yazıları gözden geçirerek, dil kurallarına (yazım, noktalama) uygun hale getirir. Bu, dilimizin en güzel şekilde kullanılması adına, topluma yol gösteren kitap,gazete ve dergi yazıları için elzem bir işlemdir.
Bunun bizimle ne ilgisi var diyenlere… Forum kurallarında şöyle bir madde var:
Madde30- Türkçe''yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya, mesajlarinizda nokta, virgul, satirbasi, paragraf, kelimeler arasi bosluk gibi temel dilbilgisi kurallari kullanmaya ve IRC lisanı ile mesaj yazmamaya gayret ediniz!
Kesinlikle gerekli olan bir maddedir. Tabi hepimiz, belki aceleden, belki üşendiğimizden, belki bilmediğimizden, belki de ‘’Bu ortamda buna kimse önem vermiyor, ben de vermeyeyim ne çıkar?’’ anlayışıyla hareket ediyorlar ve ortaya anlamakta güçlük çektiğimiz, yanlışı doğru gibi gösterdiğimiz, tüm dil kurallarını hiçe saydığımız yeni bir dil oluşturuyoruz.
Önerime gelince; paylaşımda bulunduğumuzun bu güzel ortamı daha ‘’elit’’ kılalım. Hem motorcu olalım hem dilimizi doğru kullanacak kadar duyarlı olalım. Sitede bir de yazılarımıza dil ve anlatım kurallarını kontrol edecek bir mercii olsun. Böylece biz de yazdıklarımıza daha çok dikkat ederiz ve yanlış bildiklerimizin doğrusunu bu bilirkişilerden öğreniriz. MD olarak farkımız olur.
Not1: Yazının içeriğine ters düşmemek için yazım kurallarına azami ölçüde önem gösterdim. İlkokuldan beri kullanmadığım Türkçe sözlük ve İmla kılavuzunu aramak zorunda kaldım
Not2:Bir de foruma ''öneriler'' başlığı altında bir bölüm eklense güzel olur _________________ Kusursuz olmak yakışmıyor insana.
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 2637 Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.
Tarih: 29.04.2008 - 12:16 Mesaj konusu:
Çok önemli bir konu +10 herkes bir Türk olarak sorumluluklarını bilse problem olmayacak.. Ama işte... _________________ Dört tekere HAYIR!
Züpper bir tasarımla geliyorum. Çok yakında!..
Tarih: 01.05.2008 - 02:01 Mesaj konusu:
AHMET_R6 demiş ki:
Çok önemli bir konu +10 herkes bir Türk olarak sorumluluklarını bilse problem olmayacak.. Ama işte...
+1 _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
firefox a Almanca Ingilizce yazim kurallarini kontrol eden eklenti yaptiklari gibi Türkceye de yapsinlar , herkes neyi yanlis yazdigini görür ve düzeltir _________________ Übung macht den Meister
sitede moderasyon bile zar zor saglanirken birde turkce konusu girerse isin icine off diyeyim.tabi gonul ister herkes duzgun yazsin ama herkes yeterli egitime sahipmi?birde ben bilmeden yanlis yazanlara degilde bildigi halde yanlis yazmakta israr edenlere hasta olmaktayim ama ne diyelim,allah islah etsin.. _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Ben msn'deymiş gibi yazanlara sinir oluyorum... alışkanlık olabilir ama biraz dikkat.. _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Tarih: 01.05.2008 - 08:12 Mesaj konusu: Re: Bu siteye bir 'düzeltici' lazım
Mavra demiş ki:
Not1: Yazının içeriğine ters düşmemek için yazım kurallarına azami ölçüde önem gösterdim. İlkokuldan beri kullanmadığım Türkçe sözlük ve İmla kılavuzunu aramak zorunda kaldım
Sen bu yazıyı yazmak için ilkokuldan beri kullanmadığın imla kılavuzunu kullandıysan önce kendinden başla derim...
Ama bunu dile getirmende bir gelişmedir.Bundan sonra hep bu şekilde yazmaya geyret ederek başlayabilirsin bu fikrine.Bu sitede düzeltici vs vs o iş zor.Herkez kendi kapısının önünü süpürürse sorun kalmaz.. _________________ Her Zaman Hukukun Üstünlüğü Yoktur.Bazende Üstünlerin Hukuku Vardır
0 RH(-)
Tarih: 01.05.2008 - 08:42 Mesaj konusu:
bende Z harflerinin yumuşayıp kendini salarak S olmasına karşıyım. yumuşamış olanları sevmiyorum _________________ Bazıları Asla Evcilleşmez!!! CBR 600RR red...
illaki lazım ancak internet dilini biliosun..düzelt,düzelt nereye kadar.....kısacası..
boşkoy gitsinn.... _________________ APRILIA FUTURA RST 1000.BLACK...
MADE IN ITALY WITH A GREAT CARE AGAINST ALL JAPANESE PRODUCTS.
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 2637 Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.
Tarih: 01.05.2008 - 18:35 Mesaj konusu:
Bizim insanımız özenti abi. Bizim kültürümüze yakışmayan garip garip giyim tarzları, saç modelleri vs. Bunlar hep özentiliğin farklılaşma çabalarının sonucu ortaya çıkıyor. Şimdiki gençlere bakınca kendi kendime sorduğum tek soru "Türkiye bunlara mı emanet?" Maalesef dilimizin, geçmişimizin, kültürümüzün bizi TÜRK yapan şeylerin kıymetini bilen yok... _________________ Dört tekere HAYIR!
Züpper bir tasarımla geliyorum. Çok yakında!..
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6136 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 01.05.2008 - 18:46 Mesaj konusu:
Mavra, düşünce güzel ama ozman en az 30-40 tane 'düzeltici' gerek!! 45.000üyenin bulunduğu sitede sayısız konu ve yorum oluyor bunları 1kişin takip etmesine okumasına düzenlemesine imkan yok! aslında 20-30 kişide yetmez!!
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
Alıntı:
bende Z harflerinin yumuşayıp kendini salarak S olmasına karşıyım. yumuşamış olanları sevmiyorum
yumusamaların her türlüsüne karsıyım _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız