Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bu siteye bir 'düzeltici' lazım

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bu siteye bir 'düzeltici' lazım

Bu siteye bir 'düzeltici' lazım
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Mavra
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 29.04.2008 - 12:07    Mesaj konusu: Bu siteye bir 'düzeltici' lazım Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kitaplar,gazete-dergi yazıları vs. yazarlar tarafından kaleme alındıktan sonra bir metin düzeltici(editör), yazıları gözden geçirerek, dil kurallarına (yazım, noktalama) uygun hale getirir. Bu, dilimizin en güzel şekilde kullanılması adına, topluma yol gösteren kitap,gazete ve dergi yazıları için elzem bir işlemdir.

Bunun bizimle ne ilgisi var diyenlere… Forum kurallarında şöyle bir madde var:
Madde30- Türkçe''yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya, mesajlarinizda nokta, virgul, satirbasi, paragraf, kelimeler arasi bosluk gibi temel dilbilgisi kurallari kullanmaya ve IRC lisanı ile mesaj yazmamaya gayret ediniz!

Kesinlikle gerekli olan bir maddedir. Tabi hepimiz, belki aceleden, belki üşendiğimizden, belki bilmediğimizden, belki de ‘’Bu ortamda buna kimse önem vermiyor, ben de vermeyeyim ne çıkar?’’ anlayışıyla hareket ediyorlar ve ortaya anlamakta güçlük çektiğimiz, yanlışı doğru gibi gösterdiğimiz, tüm dil kurallarını hiçe saydığımız yeni bir dil oluşturuyoruz.

Önerime gelince; paylaşımda bulunduğumuzun bu güzel ortamı daha ‘’elit’’ kılalım. Hem motorcu olalım hem dilimizi doğru kullanacak kadar duyarlı olalım. Sitede bir de yazılarımıza dil ve anlatım kurallarını kontrol edecek bir mercii olsun. Böylece biz de yazdıklarımıza daha çok dikkat ederiz ve yanlış bildiklerimizin doğrusunu bu bilirkişilerden öğreniriz. MD olarak farkımız olur.

Not1: Yazının içeriğine ters düşmemek için yazım kurallarına azami ölçüde önem gösterdim. İlkokuldan beri kullanmadığım Türkçe sözlük ve İmla kılavuzunu aramak zorunda kaldım Dil çıkarıyorum

Not2:Bir de foruma ''öneriler'' başlığı altında bir bölüm eklense güzel olur
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
kubi_speed
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya/beyşehir

MesajTarih: 29.04.2008 - 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mavra, iyi bir noktaya parmak basmışsın,çok haklısın hergün birazdaha katlediyoruz türkçeyi... Üzgünüm

antakin edit: "parmak"
Başa dön
kubi_speed Çevrimdışı kubi_speed Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
AR6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.

MesajTarih: 29.04.2008 - 12:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok önemli bir konu +10 Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum herkes bir Türk olarak sorumluluklarını bilse problem olmayacak.. Ama işte...
AR6 şimdi Çevrimiçi AR6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 01.05.2008 - 02:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

AHMET_R6 demiş ki:
Çok önemli bir konu +10 Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum herkes bir Türk olarak sorumluluklarını bilse problem olmayacak.. Ama işte...

+1 Bravo
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Berlin

MesajTarih: 01.05.2008 - 04:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

firefox a Almanca Ingilizce yazim kurallarini kontrol eden eklenti yaptiklari gibi Türkceye de yapsinlar , herkes neyi yanlis yazdigini görür ve düzeltir Gülümsüyorum
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 01.05.2008 - 05:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sitede moderasyon bile zar zor saglanirken birde turkce konusu girerse isin icine off diyeyim.tabi gonul ister herkes duzgun yazsin ama herkes yeterli egitime sahipmi?birde ben bilmeden yanlis yazanlara degilde bildigi halde yanlis yazmakta israr edenlere hasta olmaktayim ama ne diyelim,allah islah etsin..
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 01.05.2008 - 06:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben msn'deymiş gibi yazanlara sinir oluyorum... alışkanlık olabilir ama biraz dikkat..
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
OzanSak
Üye
Üye

Nereden: Çatalca/İST

MesajTarih: 01.05.2008 - 07:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu mesaj bitret olsun yanııı okey mii?
diimii? Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum

androbolicdream@hotmail.com
Başa dön
OzanSak Çevrimdışı OzanSak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 01.05.2008 - 08:12    Mesaj konusu: Re: Bu siteye bir 'düzeltici' lazım Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mavra demiş ki:
Not1: Yazının içeriğine ters düşmemek için yazım kurallarına azami ölçüde önem gösterdim. İlkokuldan beri kullanmadığım Türkçe sözlük ve İmla kılavuzunu aramak zorunda kaldım Dil çıkarıyorum

Sen bu yazıyı yazmak için ilkokuldan beri kullanmadığın imla kılavuzunu kullandıysan önce kendinden başla derim...

Ama bunu dile getirmende bir gelişmedir.Bundan sonra hep bu şekilde yazmaya geyret ederek başlayabilirsin bu fikrine.Bu sitede düzeltici vs vs o iş zor.Herkez kendi kapısının önünü süpürürse sorun kalmaz..
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
X-rinG
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: NaziLLi

MesajTarih: 01.05.2008 - 08:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende Z harflerinin yumuşayıp kendini salarak S olmasına karşıyım. yumuşamış olanları sevmiyorum Gülümsüyorum

Başa dön
X-rinG Çevrimdışı X-rinG Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
reont
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.05.2008 - 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

illaki lazım ancak internet dilini biliosun..düzelt,düzelt nereye kadar.....kısacası..
boşkoy gitsinn.... Dil çıkarıyorum
reont Çevrimdışı reont Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
AR6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.

MesajTarih: 01.05.2008 - 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bizim insanımız özenti abi. Öfkeliyim Öfkeliyim Bizim kültürümüze yakışmayan garip garip giyim tarzları, saç modelleri vs. Bunlar hep özentiliğin farklılaşma çabalarının sonucu ortaya çıkıyor. Şimdiki gençlere bakınca kendi kendime sorduğum tek soru "Türkiye bunlara mı emanet?" Üzgünüm Maalesef dilimizin, geçmişimizin, kültürümüzün bizi TÜRK yapan şeylerin kıymetini bilen yok... İstemiyorum İstemiyorum İstemiyorum
AR6 şimdi Çevrimiçi AR6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
lunaticank
Üye
Üye

Nereden: ankarakeçiören

MesajTarih: 01.05.2008 - 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

bu mesaj bitret olsun yanııı okey mii?
diimii?

arkadas baslıgın konsunu anlamamıs heralde Gülümsüyorum
Başa dön
lunaticank Çevrimdışı lunaticank Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SRAD-HAN
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 01.05.2008 - 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mavra, düşünce güzel ama ozman en az 30-40 tane 'düzeltici' gerek!! 45.000üyenin bulunduğu sitede sayısız konu ve yorum oluyor bunları 1kişin takip etmesine okumasına düzenlemesine imkan yok! aslında 20-30 kişide yetmez!! İyi fikir

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

Alıntı:

bende Z harflerinin yumuşayıp kendini salarak S olmasına karşıyım. yumuşamış olanları sevmiyorum

yumusamaların her türlüsüne karsıyım Gülümsüyorum
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 01.05.2008 - 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şu iki linke de bir göz atalım.

http://www.motordelisi.com/ftopict-37795-.html

http://www.motordelisi.com/ftopict-37929-.html

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal