Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 3241 Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD
Tarih: 11.05.2008 - 11:46 Mesaj konusu: Sinan Sofuoğlu bir ihmal kurbanı mı ?
Arkadaşlar gerçekten camia için çok önemli bir isim çok degerli bir kişiyi kaybettik..
Peki bu ihmal mi yoksa pilotaj hatasımı..
Kaza ile ilgili resimler videolar olmadığı için şimdilik birşey bilemiyoruz..
Ama böylesine profosyönel bir sürücünün düzlükte düşmesi ya pisttendir yada motosiklettendir..
Süleyman Memnun ' un yaptıgı açıklama :
Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memnun, geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Türkiye Motosiklet Şampiyonu Sinan Sofuoğlu'nun antrenman yaptığı piste herhangi bir ihmalin bulunmadığını belirtti.
Ama gidip görenler daha iyi bilecektirki pist pek saglıklı ve hız yapılacak bir pistte benzemiyor..
Pistten bi kaç görüntü :
Eger bu pilot hatası degilde pistte bir sorun varsa ve buda ihmalse işte bir gence yazık oldu..
Seni unutmayacağız...
bu yıl cbf 250 cup da yarısıyorum, cuma gecesi izmite vardıgımda kötü haberi aldım ertesi günde pistin durumunu gördüm gercekten icler acısı, ben kişisel olarak bu olayı protesto edecegim, eğer pistin durumu düzeltilmezse yada yarışlar pınarbaşına alınmazsa, izmitteki hiç bir yarışa katılmayacağım.
Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 3241 Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD
Tarih: 11.05.2008 - 12:00 Mesaj konusu:
MythShaman, evet pist çok kötü gözüküyor..
Motosikletler çok hızlı gidiyor ve pistte dolu çukur ve bozulma varsa mutlaka kaza yapacaktır..
Yani neden ilgilenilmiyor..pistti gözden geçirmek bukadarmı zor..
Bunu protesto yapmak dışında çözülemez.. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
Tarih: 11.05.2008 - 12:18 Mesaj konusu:
derkunt demiş ki:
Bu resmi onun için koydum zaten. Bu resim 09.05.2008 günü yani kazanın olduğu gün çektim.
Bu resimde her şey ortada burası es virajın çıkışı virajdaki yama ve yamadaki çukurlar açıkça görülüyor.
Bunun haricinde motorun arkasına bakınca virajı alamayan sporcuyu bekliyen tehlikeler görümekte tel örgü beton ve demir tel örgü derekleri ve ne işe yarıcanı anlayamadığım kanalizasyon künkleri ve kayalar ?
RESMİ DİKKATLE İZLEYİN DAHA NELER GÖRECEKSİNİZ NELER?
Bu arada aklıma bir şey geldi körfez pisti yenilenir ve yarış yapılacak duruma getirilirse. O pistin adının SİNAN SOFUOĞLU pisti olsa ve adı ölümsüzleşse diye bir düşünce geldi aklıma.
Derkunt abinin çektiği resme bakılırsa ne bir kum mıcır havuzu var nede lastik bariyeller...
Hiçbirşey yok..sanki boş zamanlarında sahada inek otlatıyorlar..
Kaza anında sürücünün pist dışındaki hali ya tellere girer yada betona çakılarak iç kanamadan başkalarınıda kaybetmeye devam ederiz.. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
Tarih: 11.05.2008 - 12:22 Mesaj konusu:
tartışmalar beyhude gidenin gittiği kalır bu ülkede _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Tarih: 11.05.2008 - 12:25 Mesaj konusu:
proracing, bide ben buna dikkat ettim..Giden gitti ama ne haber siteleri neden başka yerlerde hiç bahsedilmiyor..
Böyle bir deger gitmiş kimse haber yapma geregi bile duymuyor..Buda ayrı bir konu zaten.. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
Öncelikle Allah rahmet eylesin,ailesine sevenlerine,yakınlarına sabır dilerim.Adana dan yarısan ve kaza anında körfez de olayın yanı basında olan arkadaslarım Sofuoglu nun cıktıgı düzlükte oldukca ivmelenip viraja yakın mesafede virajı kacırarak frenaj sonucunda kontrolu kaybettigini söylüyorlar fakat dünyanın her yerinde pilotaj hatası kazalar yasanıyor en profesyonel sürücülerin basına gelebiliyor önemli olan pist cevresinde sürücü icin güvenlik tedbirlerinin alınmamıs olması ayrıca pistin durumu ortada bozuk zeminde o süratlerde kontrolu elde tutmak kolay deil körfez pistinde bu sartlar altında asla yarıs olmaz yetkilileri göreve cagırıyor motor sporlarını katliama dönüstürmemelerini istiyorum,olan olmustur yüregimiz acılar icindedir bu durumda kimsenin ortaya cıkıp biz sorumluyuz diyecegini düsünmüyorum tek istegim bu sesin yükselmesi ve artık bu piste yarıs hatta antrenman verilmemesi _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Tarih: 11.05.2008 - 12:57 Mesaj konusu:
RüzGaR demiş ki:
proracing, bide ben buna dikkat ettim..Giden gitti ama ne haber siteleri neden başka yerlerde hiç bahsedilmiyor..
Böyle bir deger gitmiş kimse haber yapma geregi bile duymuyor..Buda ayrı bir konu zaten..
Gazete kılıklı paçavralar medyatik hayat kadınlarının haberlerini basmaktan böyle önemli olaylara yer ayırmıyorlar arkadaşım.
_________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 11.05.2008 - 13:09 Mesaj konusu:
neuremencer, dediğin dogru her yerde pilotaj hatası olabilir ama bunun sonrasında pistte önlemler alınması lazım..Oldu virajı kaçırdı düştü..Sonra...Mıcır havuzu yok lastik bariyeller yok..Hatta mıcır havuzu ile lastik bariyeller arasında bayağı mesafe olması lazım ama burada bırak lastik bariyelleri bırak mıcır havuzunu pist ile beton direkler yan yana..
XANDROS,
Dün bir posta gazetesi yer verdi..Başka ben görmedim..Ne gazetelerde nede haber sitelerinde.. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
ben birebir kazayı gördüm ve kesinlikle ihmal vardı.kardeşimizi bulduğumuz yerde kafası bir kayanın üstünde kaskı param parça olmuş bişekilde yatıyordu.izmit pisti motosiklet yarışına uygun bir pist kesinlikle değil.yamaları ,kum havuzunun olmayışı ve kum havuzu terine bataklığın kayalrın olması kardeşimizin durumunu bu kadar kötü yaptı.biz ifademizi hastenenin polis memurlarına verdik sonuna kadar savunacağız hakkımızı sizden isteğimiz birlik olalım hakkımızı artayalım.başımız sağolsun efsaneyi kaybettik.
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız