Tarih: 12.05.2008 - 16:30 Mesaj konusu: Gazete-TV de çıkan roportajımla iligli doğrular..
Herkesin bildiği gibi Sinan SOFUOGLU'nun kaybı üzerine cenaze ve defin için Adapazarı'nda bende bulundum..
Henüz bu sabah İzmir'e döndüm ve yaklaşık 2-3 gündür sitemizde konuların dışındaydım..
Fakat yaılan-çizlenlerle ilgili sürekli bana bilgi aktarıldı..
Özellikle yaptıgım bir roportaın SABAH gazetesine ve TV kanallarına yansıyan yönüyle ilgili..
Cenaze günü olayla ilgili İHA,DHA ve AA gibi önemli haber ajansları muhabirleri benimle roportaj yaptılar..Bu dogrudur. 4 kamera ve 5 fotomuhabiri söylediklerimi kayıt altına tuttular.
Roportaj süresi yaklaşık 7-8 dakikadır..
Roportajın bazı gazetelere yansıtılan yönüne bakarsanız ben bile okuduklarıma "bunu benmi söylemişim" diyorum..
Roportajda söylediklerim şunlardı:
Bugün burada Motosiklet camiası öksüz bırakılmıştır.Sinan SOFUOĞLU gibi önemli bir sporcunun kaybı bize sadece onu kaybetmenin üzüntüsünü değil malesefki ülkemizde spora verilen değerin ne kadar az olduğunu göstermiştir.
Sinan SOFUOĞLU milli bir sporcudur.Kaybedilen değer MİLLİ sıfatıyla anılıyorsa ben bugün bu cami avlusunda devletin üst seviye yetkililerini görmek isterdim.
Ancak malesefki bizim ülkemizde Sinan gibi değerler öldükten sonra parklara,sokaklara isimleri veriliyor.Halbuki yaşarken böyle sporcuların değerini bilmek gerekir.
Bir ülkenin gücü, sanata ve spora verdiği değerle paraleldir.Eğer bir ülke sanatçısının, sporcusunun değerini bilmiyorsa bir arpa boyu yol katedemez.
Sinan gibi değerleri çok zor yetiştiriyoruz ama kaybetmeye gelince bu çok kolay oluyor.
Bişeyleri yoluna koymak için böyle sporcuları kaybetmeyi beklemekmi gerek.Devletin sadece motosiklet sporu değil tüm branşlar için tesisleşme yolunda yatırımlar yapması gerekir.
Sinan bu gün eğer MİLLİ olduğu bir sporu yaparken ÖLÜP gidiyorsa bunun mutlaka araştırılması gerekir.
Bu arada MUHABİR sordu:
- Sinan'ın pistin asvaltındaki çukurlar nedeniyle kaza yaptığı söyleniyor,bu doğrumu?
İşte burda benim söylediğim ve herkesin bilip bilmeden yorum yapmasına sebep olan açıklamam CIMBIZ la çekilir gibi alınıyor ve tüm roportajımda konuştugum hiçbişey yayınlanmazken sadece bu kesim yayınlanıyor:
FREN SİSTEMİ
Motordelisi Spor Kulübü Başkanı Hakan Dinçer, Sofuoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın pistten kaynaklanmadığını söyledi. Dinçer, "Sinan o pisti en iyi bilen insan, çok usta bir pilot. O düzlükte kaza yapacak en son pilot. Biz kazayı nasıl yaptı inanamadık. Kazanın fren sisteminden kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.
Şimdi bu söylediklerim doğrudur ama sonrasında söylediklerim yazılmazsa ortaya başka anlam çıkar..Yukardaki söylediklerime şunu eklemiştim.
Bu sporda kaza olabilir.Futbol da hata yaparsınız bunun bedelini GOL yiyerek görürsünüz,ama Motosiklet sporunda yapılacak hatanın sonucu kaza oluyor malesef.Çok HIZLI bir spordan bahsediyoruz.Kazanın sebebi önemli değil mühim olan Sinan kardeşimizin kaza sonrasında ölmesine sebep olan etkenlerdir.Sinan kaza yapmıştır, pilotaj hatası yada mekanik hata bu tabiki Motosiklet sporunun içinde olan bir olay ama sonucunda ÖLÜM olması çok düşündürücüdür.
Şimdi muhabirin sorusu çok net :
Kazanın pistin asfaltındaki çukur-yama dan kaynaklandığı söyleniyor:
Ben kaza sebebinin bu olmadıgını söyledim..
Ama bu çukur-yamaların düzeltilmesi için illaki onların sebep olacagı bir ölümmü olması gerekir diye ekledim..Ve kazanın sebebi değil,sonucundaki ÖLÜM ün nedeninin çok düşündürücü oldugunu ve mutlaka incelenmesi gerektiğinide belirttim...
2 tv kanalında hiç kesintiye ugramadan bu yayınlandı..
Peki neden SABAH gazetesi benim Devleti'in orada olmayışını eleştirmemi yayınlamadı..
Sizce neden olabilir?
Kimin gazetesi? _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
İşte laf cımbızla çekiliyor ve bir kısmın işine gelecek şekilde kendilerine senide destekçi gösteriyorlar.
Hakan,ben,Tolga ve Sinan Şenel bu olaya şahidiz ve ne gerekiyorsa yaparız. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=ed0fHvLkYVw
HakanDincer, Başkanım sizden dengesiz bi yorumu Hiçbir MD li beklemez. Siz metin olun bu konuda. Gerçekleri yansıttığınızı çok iyi biliyoruz fakat Medyanın da Hükümet sözcüsü gibi çalıştığını hesaba katarsak, haklıyken haksız duruma düşmemiz kesin....
Tarihi eser evimizi Belediye yaktı, yol açmak için, tuttu Belediyenin gazetesi aynen şunu yazdı.
Manşet olarak aynen: Sigortadan para alınmak için bile bile yakılan tarihi eser!!!!
Başımızda böyle devlet, kıçlarında böyle yalaka medya olduktan sonra daha neler olur neler. Sofuoğlunu sevmediğini, iyiki öldü Diye yazmadıklarına dua edin bence
zaten türkiye ne kaybettiyse bu medyadan kaybetti doğru düzgün konuşulanları yazmıyolar sonrada medya haklı diyolar : _________________ YAKINDA HONDA CBR 125
RAMZEY 150CC
RAMZEY 50CC
Başkanım senin yazılarını takip eden herkes bu tarz bi açıklama yapmayacağını bilir. Bu ülkede Emin Çölaşan gibi bir gazeteciye bile sansür uygulayan bir basın varken yapmış olduğun açıklamanın cümlelerinin aynı kalmasına şükretmek lazım gibi geliyor. (Son cümle biraz karışık oldu ama söylemek istediğimi anlatabildim sanırım)
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3567 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 12.05.2008 - 17:38 Mesaj konusu:
Gazetenin ve yayın sahibinin kim olduğu,Doğan Holding'i şu an kimlerin aldığı gayet açık biliniyor zaten. Aynı şekilde haber kanallarıda el değiştirdi,o yüzden ropörtajların çarpıtılması kadar doğal bişey olamaz.
Açıkçası TMF'ye üye olan bir kurum olmamıza rağmen gerçekleri paylaşmış ve açık yüreklilikle "incelenmesi gerektiğini" söylemişsiniz.
Gerçekleri bile bile çarpıtmayı,işlerine gelen yerleri yayınlamayı prensip haline getirmiş bir basın-yayın organının yazdıklarını fazla dikkate almamak gerek.Herkes inanmak istediğine inansın,ne de olsa gideni geri getirmeyecek hiçbiri. _________________ Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir!!!
bütün medya kuruluşları hep birden "sinan düzlükte 200 km hızla giderken seyredenlere el sallamak istedi bundan dolayı dengesi bozuldu düştü." diye yazsa idi bu iddiayı nasıl çürütebilirdiniz.
medyanın gücünün belirtisi herkesin ona hükmetmeye çalışmasından anlayabilirsiniz.
giden gittiği ile kaldı benim anladığım tek şey budur. bu olaydan sonra da "hayırlısı olsun" diye üstü kapatılacaktır. _________________ Atım Sen Güzelsin Nazardan Sakın
Sağına Soluna Hamaylı takın
Bozok Ellerinde Yozgata Yakın
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Tarih: 12.05.2008 - 18:15 Mesaj konusu:
ahh bu sabah gazetesi ahhh bunlar kadar şerefsiz bir gazete ve çalışanları yoktur sahibi doğrumuki çalışanları doğru olsun , benimde başımdan geçmişti buna benzer olay olmadık şeyi oldu gibi gösterip yazmışlardı ben bile okuyup şaşırmıştım muhabiri çok aradım gazeteyi yedirmek için ona ama rastlayamadım
arkadaşımın sahip olduğu sauna firmasıyla sauna montajı için , sabah gazetesinin sahibinin evine gitmiştik 9- 10 sene önce aman yarabbim evinin bahçelerinin ağaçlarını bile italyadan getirtmişler ben 20 metre kare diyim siz 30 metre kare deyin o zamanın parasıyla harcadıkları o ufak bahçe düzelemesi için rakam 350 milyar dolarmış neyse parası var harcar , komik olan yanı ise şuydu o bahçe düzenlemesi için çalıştirdıkları işçiler için simitiçiden simit aldı ve simitleri o kadın ikiye böldü ortadan yarıya ve işçilere verdi evin sahibi kadın sabahın sahibinin 2 .eşi imiş kadınında 2 ci kocası imiş şaşırdım kaldım bütün simit o sıra sanırım 100 kuruşmuydu neydi ağzım bir karış açık kalmıştı biz bunların kepazeliklerini yazmadık ama onlar işine gelenleri istediği gibi yazarlar şerefsizlerr
En son tamero tarafından 12.05.2008 - 18:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız