Tarih: 19.05.2008 - 17:14 Mesaj konusu: BMW Kabusu (Borusan ve Diğer Ustalar) R1200C
Selamlar,
Geçen sene haziran ayında 8000 km'de ikinci el bir BMW R1200C motosiklet aldım. BMW Borusan'da motoruma epey bir euro ödeyerek ekspertiz yaptırdım. Borusan'ın onayını alıp motoru kullanmaya başladım. 2000 km boyunca hiç problem yaşamadan, çok severek motorumu kullandım. 2007 Eylül ayında motorumda anormal bir titreşim hissetmeye başladım ve olanlar o günden itibaren tamamen değişti. Aşağıda yazacaklarım epey uzun ve sıkıcı olsa da, hepsi gerçektir ve motoruma tekrar binebilmem için sanırım birilerinin yardımına ihtiyacım var.
Yukarıda anlattığım gibi motorumda anormal bir titreşim başladı ve motorum düzensiz çalışmaya başladı. Motor devri durduk yerde artıyor ve azalıyor, devir aşağıya indiğinde gaz verdiğimde ise motor titreyerek, sesler çıkartarak stop ediyordu. Ayrıca motoru kaldırırken de kafa tarafı şiddetli bir şekilde, sanki devir yetmiyormuş gibi sallanıyordu. Deviri biraz artırdığımda ise arka teker patenaj yapmaya başlıyordu. Hatta bir kaç sefer rampa yukarı çıkarken motoru deviriyordum bundan ötürü.
Bu problemlerle Borusan'a gittim. Borusan motorumla ilgileneceğini söyleyip motorumu aldı. Bir kaç gün sonra motorumu gelip almamı söyledi, gittiğimde motorun senkron ayarını (boksör motorlarda çok önemli bir kavram kendileri) düzelttiklerini ve sol ateşleme bobininde oksitlenme olduğu için bunun olduğunu, bobini değiştirdiklerini ve problemin giderildiğini söylediler. Motoru çalıştırdığımda hala bir titreşim olduğunu gördüm. Sebebini sordum ve motorun biraz yol yapması gerektiğini, yol bilgisayarının 10 mil içerisinde tekrar ateşleme zamanlarını ayarlayacağını söyledilr. Ben de tamam dedyip ayrıldım.. MOtorum biraz ısınınca yine aynı belirtilerin tamamını göstermeye başladı.
Bir hafta sonra tekrar gittim Borusan'a. Aynı problemle. Bu sefer önceki servis görevlisinin izinde olduğunu söylediler. Benimle başka bir arkadaş ilgilenecekti. Durumu aynen ona ilettim. O da motoru aldı ve halledip döneceğini söyledi. Bir hafta sonra beni aradı. Motorun ayarlarının yapıldığını, gelip almamu söyledi. Ben de koşarak motoru almaya gittim. MOtoru aldım ve Borusan'ın kapısından çıkmadan hiçbirşeyin düzelmediğini hissedip geri döndüm. Servisteki arkadaş, haklı olabileceğimi, çok yoğun oldukları için motorla ilgilenemedikleri söyledi. Eğer kışa doğru gelirsem daha detaylı inceleme yapıp sorunu çözeceklerini söyledi.
Ben de motoru alıp kasım 15'te motoru tekrar götürmeye karar verdim. 15 kasım sabahı motorumu çalıştıramadım. Son 5 gündür motorum kullanılmamıştı ve şimdi çalışmıyordu. Servisi aradım. Servis akümün bitmiş olduğunu söyledi. Bunun nasıl olabileceğimi sorduğumda BMW motorlarının akülerinin bir hafta kullanılmadığında bitmesinin normal olduğu nu söyledi. Ben de motorumu bir rampada vurdurup servisin yolunu tuttum. Aşağıya servis bölümüne indim ustaların yanına. Servistekiler motorun senkron ayarını yaptılar tekrar. MOtoru çalıştırdılar ve motor hala olduğu yerde sallanıyordu. Bir süre normal çalışıyor, sonra devri düşüyor o esnada motor poposunu sallıyor ben de tam bu esnada gaz verdiğimde motor sttop ediyordu. Ustaya bunun normal olmadığını söylediğimde, bu model motorlarda bunun normal olduğunu söyledi. Orada duran başka bir R1200C modeli çalıştırttım. İkisini yan yana koydum. 98 model olan diğer motor hiç problemsiz çalışırken benimkisi sürekli poposunu sallıyordu. Bu normal mi dediğimde, usta çok normal olduğunu söyledi gülerek. arkadaki çıraklar bile duruma gülüyorlardı.
Sonra servis görevlisi sol ateşleme bobini dedğiştirelim dedi tekrar. Sebebini sorduğumda, motorun içine su alabileceğini bunun da sol ayak üstüne yatan bir motorda sol bobini paslandırabileceğini söyledi. Enduro motorlarıyla ün yapan bir markanın motorlarının içine su alabileceğini söylemesi beni şok etti. Daha sonra aküsünü şarj etmeyi denememi söylediler. Ben de 125 euroya bir şarj aleti alarak evin yolunu tuttum.
Aküyü bi gün şarj ettim ama sıkıntı yine geçmedi. Bu sefer tekrar Borusan'a gittim. Bu sefer tamamen farklı bir arkadaş benim motorumla ilgileneceğini söyledi. Motorun üstüne bindi ve kendisi motorun durumu karşısında şok olduğunu söyledi Sonra motoru bırakıp çıktım. Bir süre sonra motorumda bazı parçaların değiştirilmesine karar verildiğini, bunların da 15 gün sonra geleceğini söylediler. Ben de onayladım. Tam 4 hafta ses çıkmadı kimseden. Ben de servisi aradım. Bana malların gümrükte takıldığını, iki hafta sonra parçaların geleceğini söylediler. Ben de üşenmedim Almanya BMW'ye mail yazdım. 4 gün boyunca onlardan da ses gelmedi. Ama ben hergün aynı mail'i göndermeye devam ettim. Sonunda Borusan'dan ban bir mail geldi. Benim Almanya'ya gönderdiğim mail onlara ulaştıktan iki gün sonra, hemen gelin alın motoru demişlerdi.
MOtoru almaya gittim ama motorda bir değişiklik yoktu. Potansiyometre, rolanti sensörü ve gaz kelebeği değişmişti. BUu motorun bu kadar olacağını ve motoru başka bir BMW ile takas edebileceğmi söylediler. Motorumu onlara verecek, üstüne 10bin euro verecek ve hiç hoşuma gitmeyecek bir BMW kullanmaya başlayacaktım. Ben de arkamı dönüp çıktım
Daha sonra diğer ustalar ile maceram başladı. Önce Olkan usta'yı buldum. Bana motorumun krank sensör'ünün değişmesi gerektiğini işçilik dahil bin küsrü ytl ödemem gerektiğini söyledi. Buji vs bi kaç parça daha değiştirdiğini söyledi. Ben de tamam dedim ve motorumu bıraktım.
Motorumu teslim almaya gittiğimde motordaki titreşimin gitmediğini gördüm, o da bana 10 mil yol gitmem gerektiğini ondan sonra bir miktar titreşimin kalacağını bunu da sineye çekmem gerektiğini söyledi.
Ben de motoru alıp çıktım ve titreşim geçmedi. Sonra Kızıltoprak'ta Mehmet usta'yı tavsiye ettiler. O da bazı ayarlar yapıp motorumu geri verdi. Parça değiştirmedi, işçilik aldı ve motoru bana verdi. MOtor iki gün biraz düzelir gibi oldu ama üçüncü gün aynı belirtileri tekrar göstermeye başladı.
Ben de bu sefe Saffet ustayı buldum. Olayı anlattım. Çok üzüldü başıma gelenlere. Motoru hemen yapacağını söyledi. Ben de motoru bıraktım. İki gün sonra motoru almaya gittim. Motor çalışır çalışmaz, problemin giderilmedini gördüm ve dedim ki motor olmamış. O motorun düzeldiği konusunda ısrar etti. Ben de arkama binip benimle bir tur atmasını istedim. Arkama bindi ve biraz dolandık. Motor biraz ısınınca motor yine bayılmaya başladı ve bir rampada biraz gaz verince motor stop etti. O da haklı olduğumu söyledi ve motoru aldı götürdü. Geçen hafta beni aradı ve gelip almamı istedi. Yine gittiğimde motorun düzelmediğini gördüm. Bunu söylediğimde kabul etmedi. Benden para da almadı, iki gün deneyip öyle gelmemi söyledi ve beni gönderdi.
Motorum o günden beri yine eski halinde. Anormal bir titreşim var ve motor ısınınca bayılmaya başlıyor...
Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Bu arada iki kişiye motoru satmaya çalıştım. Ama üstüne kim binse, bir süre sonra gelip bu motor bozuk dedi ve almadı.
Bu kadar olaydan sonra artık kendimden şüphe ediyorum. Hoş üstüne binen her motorcu arkadaşım haklısın diyor ama ben başka bir R1200C sahibi ile iletişime geçip motorumu göstermek istiyorum. Böylelikle bu problem benim paranoyam mı yoksa motorumda gerçekten ciddi bir problem mi var onu netleştirmek istiyorum.
Bunun dışında her türlü yardıma açığım, yoksa güzelim BMW'yi yakıp geçeceğim, yazık olacak....
valdezz, geçmiş olsun üzücü bi durum bizim burdada bi usta bmwlerden iyi anlar hatta emniyetin bmwlerini devamlı o yapıyor ama mesafe uzak ben aydındayım.
allah sana kolaylık versin kardeşim inş aramızdan bi bmwci çıkar _________________ MoToR UsTAsI
ARh(+)
Tarih: 19.05.2008 - 17:46 Mesaj konusu:
abi ne diyeyim bende enaz senin kadar sinirlendim simdi bmw almanya ile görüsen bu sorun bir tek sende olamaz bu kadar sanssiz olamazsiniz birseyler önermeleri nazim bu onlar icin kötü bir reklam olur
insallah duzelir motorun yakinda
Tarih: 19.05.2008 - 17:57 Mesaj konusu:
valdezz, sende peygamber sabrı varmış, okurken bile küfürleri saydırdım ustalara. Borusana ikinci gidişinde motosiklet departmanı satış müdürü zafer bey var ona iletseydin bu konuyu daha net bir çözüme ulaşabilirdin.
Hele hele çırakların bile güldüğü olay kabul edilebilir gibi değil nasıl katil olmamışsın helal olsun valla.. _________________ Volkan Ustabay
Yamaha R6S
Suzuki DL650 V-Strom ABS
www.istanbulracingteam.org
1 ay motorum serviste kalmıs demissin heleki bmw..benim bildigim kadarıyla aynı arızadan 3 kez servise gidersen veyateslim ettigin gunden sonra 1 ay icinde motorun arızası giderilip sana teslim edilmezse sana sıfır motor verme hakkın var.tek care mahkemeye ver..ama oncelikle bmw ye sizi mahkemeye veriyorum diyip cıkacaksın belki tutusurlar yoksa direk mahkeme.....
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1271 Nereden: Memleketten....
Tarih: 19.05.2008 - 19:01 Mesaj konusu:
valdezz, dostum sen yektem, ın dediği gıbı gotur mahkemeye vereğim de...olmadı ver mahkemeye....yıne sonuç çıkmazsa gotur borusan servısıne....dok benzını yak...bunu çok cıddı soyluyorum varsa bırde cameraya çek bunu ver youtube ye..... _________________
valdezz, dostum ben o ucubeye 2 ay bindim.. 2004 te 2004 model sarı - siyah bizim mimar almıştı testislerim hala o motoru unutamadı... o motorda 1 ve 2. visteste hissedilir bir vibrasyon var 3 te hiç bişey kalmıyor... ayrıca öküz gibi motor sadece hava soğutmalı olduğu için hararet arttığında kalkmıyor titreyerek acı çekerek kalkış yapıyor.. BoruSan isminin nereden geliyor Boru'dan adamın içine tesisat döşerler yemin ederim... neyse 2 ay da R 1200 RT ye bindim ( yine aynı mimar arkadaşla ortak almıştık..) motorları aynı sanırım 1200 C de yukarda saydıklarımın hepsi onda da mevcuttu... bence o motoru başka biyere götürme de benim mimara soruyum onun çok iyi bi ustası vardı polis motorlarına falan bakıyorr.. yarın sana detaylarını yazıyım..
bmw ye binmek
- Özveri
- Tecrübe
- Güven
ister... ( bunların hepsiii mevcut olan arkadaşlar bmw ile 2 yıl içinde hepsiiiiiini sıfırlayabilir... ben ancak R1200 RT ye (bide ortak olmuyor laf aramızda..) 2 ay dayanabildim (RT 1200 RT müzik sistemi olmasa hiç kimse binmez çıplak sesi TİKSİNÇ .. 220 km yi zor zahmet aşıyor.. ama fren sistemine hastayım yok böyle bişey en ufak abartmıyorum 150 km ile freni cart diye avuçla bi mm kaymıyor yaww. bi de nasıl bir tork varsa gazı şöyle tatlı sert bi aç artçının boynunu kırabilirsin yemin ederim..1.000 bakımı 1.145 YTL civarında Akü dahil.bu bakımı ilk sahibi yaptırmıştı biz değil - alırken faturasını göstermişti ordan biliyorum...) faturada check edilen parçalar falan yazıyo bende check etmeyi essahtan bişey sandıydım... örneğin uzun farları check etmek (gerçekten ustalık isteyen bişey yaw) şöyle anlatıyım; sellektör yap-- sinyal check etme ; sağa - sola sinyal ver
bi motora 8 motor parası harca ondan sonra çıkıp deki benim motorum 20 sene gider yok yaaaa....
kullananların çoğuda aristokrat mı dır nedir işte ondan... yoksa cahil bi adam göz göre göre servisten o boyutta bi kazığı yiyip te KESİNLİKLE SİNDİREMEZ belli bir hayat tecrübesi ve kültüre ulaşmak gerek sindirmek için..
En son husbayer tarafından 19.05.2008 - 20:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 6 kere değiştirildi
BMW YE BİNENLER TOZ KONDURMUYOR AMA MALESEF BMW KULLANICILARININ ÇOGUNDA BUTÜR ŞİKAYET VAR BMW Yİ SANADA SABIR DİLİYORUM _________________ Bize ulaşmak için Foto'yu TIKLAYIN
Tarih: 19.05.2008 - 20:05 Mesaj konusu:
Bu BMW ile ilgili kaçıncı şikayet..Millet ne çekiyo bu servisten..Bütün bunlara rağmen hala nasıl satıyorlar hayret..Sanada geçmiş olsun peşini bırakma dicem ama _________________ BRASİL LA LA LA LAAAAA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız