Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Sigara Yasağı Kanunu!!! Önemli....

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Sigara Yasağı Kanunu!!! Önemli....

Sigara Yasağı Kanunu!!! Önemli....
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MooNLighTT
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: VENÜS gezegeninden

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:00    Mesaj konusu: Sigara Yasağı Kanunu!!! Önemli.... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

“Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun”

4207 sayılı Kanunun (07.11.1996) 5727 sayılı Kanun (03.01.2008) ile değişmiş hali (19.05.2008’de yürürlüğe girecek)

NERELERDE YASAK UYMAYANLARA UYGULAMAYANLARA

(Cezası / Yetkili Makam)

2/1-a,b
Konutlar hariç, Kamu alanları dahil tüm kapalı alanlarda
KK md.39 (62 YTL)
- (Kamu binalarında hariç olmak üzere) Yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumluları, işletme iznini veren kurum yetkilileri tarafından yazılı olarak uyarılır.

- Bu uyarı tebliğ edilir. Bu uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerini getirmeyenlere;

- Belediye sınırlarında =>

Belediye Encümeni tarafından,

- Belediye sınırları dışında =>

Mülki Amir tarafından,

500-5000 YTL.idari para cezası.

2/1-c
Taksiler dâhil tüm toplu taşıma araçlarında

2/1-ç
Dershanelerin, tüm Okul öncesi, ilk ve orta Öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında,

2/1-d
Özel hukuk kişilerine ait olan, lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi tüm eğlence hizmeti verilen yerlerde

(19.07.2009 ‘da yürürlüğe girecek)

2/3
Otellerde özel oda verilebilir.

2/4
Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat, eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde ve seyir yerlerinde

2/5
Tütün tüketimi için oluşturulan Mahsus alanlarda havalandırma tertibatı olmak zorundadır.

İSTİSNALAR

2/2-a
Huzurevi, akıl hastanesi ve cezaevinde
Mahsus alan oluşturulabilir. Bu alanlara çocuklar giremez.

2/2-b
Şehirlerarası veya Uluslararası Denizyolu araçlarının güvertelerinde

DİĞER ÖNLEMLER

3/1
Tütün ürünlerinin, her ne surette olursa olsun reklâm, tanıtım, kampanyası yapılamaz.
50.000-250.000 YTL

TAPDK cezaya karar vermeye yetkili.

3/3
Tütün firmalarının araçlarında tütün tanıtımı uygulaması olamaz.

3/4
Tütün firmaları, ürünlerini promosyon, hediye vb. şeklinde dağıtamazlar.

3/5[color=] [/color]
Basın yayın organlarında ilan, reklâm verilemez.

3/2
Tütün firmalarının alametleri takı, kıyafet veya aksesuar olarak taşınamaz.
KK md.39 (62 YTL)
3/6
Tüm TV yayınlarında tütün görüntülerine yer verilemez.
Yerel yayın için 1000-5000 YTL. RTÜK cezayı vermeye yetkili.

Bölgesel yayın için
5000-10.000 YTL.
Ulusal yayın için
50.000-100.000 YTL.
3/7
Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde satışı yapılamaz.
1000 YTL.
Belediye sınırlarında =>Belediye Encümeni, Belediye sınırları dışında =>Genel Kolluk tarafından.

3/8
18 yaşından küçüklere satılamaz.
TCK md.194 (Sağlık için Tehlikeli madde temini-

6 aydan 1 yıla kadar hapis)

3/9
18 yaşından küçükler tütün satışında çalıştırılamaz.
Mahalli Mülki Amir tarafından her bir kişi için
1000 YTL.

3/10
Tek tek satılamaz.
250 YTL.
Belediye sınırlarında =>Belediye Zabıtası, Belediye sınırları dışında =>Genel Kolluk tarafından.

3/11
Otomatik makinelerle veya internetten satılamaz.
50.000-250.000 YTL
TAPDK cezaya karar vermeye yetkili.

3/12
İzmarit, paket vb atıklar çevreye atılamaz.
KK md.41 (23 YTL) Belediye Zabıtası yetkili.

3/13
Tütün ürünleri çocukların doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek şekilde, ayrıca satış belgesi olmaksızın ve belgede belirtilen yerin dışında satılamaz.
Mahalli Mülki Amir tarafından her bir kişi için 1000 -10.000 YTL.
Belgesiz veya belgeli fakat yanlış yerde satılanlara el konur. Alındığı yer ispat edilemezse Mülkiyetinin Kamuya geçirilmesi kararı verilir.

3/14
Tütün ürünlerine benzer başka ürün üretilemez, satılamaz.
20.000- 100.000 YTL.
Belediye sınırlarında =>Belediye Encümeni

Belediye sınırları dışında =>

Mahalli Mülki Amir tarafından.

4/1
Yasak olan yerlerde, yasal düzenleme ve cezaları ile ilgili uyarılar; salonlarda 10 cm. punto ile, Toplu taşıma araçlarında 3 cm.lik puntolar ile görülebilecek yerlere asılır. Tütün tüketilebilecek alanlarda sağlık uyarıları asılır.
Mahalli Mülki Amir tarafından 1000 YTL.

4/2
Tütün satılabilecek yerlerde; “Yasal Uyarı: 18 yaşını doldurmayanlara sigara ve diğer tütün ürünleri satılamaz; satanlar hakkında yasal işlem yapılır.” Yazısı görülebilecek yere asılır.

4/3
Tütün ürünleri paketleri üzerindeki Uyarıcı yazıların olmak zorundadır.
Her biri için malın piyasa değeri kadar. Bu ceza da 250.000 YTL den az olamaz.
TAPDK

tarafından

4/4
4/3 deki bilgiler eksik, yanlış, aldatıcı olamaz.

4/6
Tütün firmaları, istenilen bilgileri 15 gün içinde Sağlık Bakanlığına ve TAPDK’ya vermek zorundadır.
50.000-100.000 YTL.

4/7
Tüm TV ve Radyolar ayda en az 90 dakika zararları konusunda yayın yapmak zorundadır. Yayınlar 08.00-22.00 saatleri arasında olmalıdır. Bunların da asgari 30 dakikası 17.00-22.00 saatleri arasında olmalıdır.
Yerel yayın için
1000-5000 YTL. RTÜK ceza vermeye yetkili.

Bölgesel yayın için
5000-10.000 YTL.

Ulusal yayın için
50.000-250.000 YTL.

Radyolar için 1/10 ceza uygulanır.

4/15
Bu kanunla kendilerine yüklenen görevlerini yapmayan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında CEZA HUKUKU sorumluluğu saklı kalmak kaydıyla, tabi oldukları DİSİPLİN HÜKÜMLERİ uygulanır.

KABAHATLER KANUNU (KK)

Tütün mamullerinin tüketilmesi

MADDE 39.- (1) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulü tüketen kişiye, ilgili idarî birim amirinin yetkili kıldığı kamu görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkra hükmü, tütün mamulü tüketilmesine tahsis edilen alanlarda uygulanmaz.

(2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Kabahatin özel hukuk kişileri tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde bu ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir. Kamuya ait toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde idarî para cezası verme yetkisi bakımından birinci fıkra hükmü uygulanır.

(3) Özel hukuk kişilerine ait olan ve herkesin girebileceği binaların kapalı alanlarında, tütün mamullerinin tüketilemeyeceğini belirtir açık bir işarete yer verilmesine rağmen, bu yasağa aykırı hareket eden kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu ceza, şikâyet üzerine en yakın kolluk birimi yetkililerince verilir.

(62 YTL./2008 yılı için)

Çevreyi kirletme

MADDE 41 .- (1) Evsel atık ve artıkları, bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye, yirmi Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bireysel atık ve artıkların atılması halinde de bu fıkra hükmü uygulanır. ..

(7) Bu kabahatler dolayısıyla idarî para cezasına belediye zabıta görevlileri karar verir.

(8) Bu kabahatler dolayısıyla meydana gelen kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi halinde idarî para cezasına karar verilmeyebilir.

(23 YTL./2008 yılı için)

TAPDK : Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ne bu yaaa Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim
içiyorum arkadaş, gelsinler karışsınlar....
memleketin anasına ağlattılar, hala ota boka karışıyorlar Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yakup54
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: danmark

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

avrupa lasi yoruzya ondan burasida ayni takma kafani
Başa dön
yakup54 Çevrimdışı yakup54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
WarCer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa Merkez 05546228531

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İyi oldu bence...
kubi_speed
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya/beyşehir

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

NighteXpresS, Alkışlıyorum tamamen salakça ve asla işe yaramayacak aksine insanları iyice sıkıntıya sokacak bir yasa... Sinirlendim
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şapka kanunundan haberi olan varmı arkadaşlar ???
takmayana bi ton ceza kesilmesi gerek kanunen,hani uygulama ????
2 tane zabıta gelecek bana ceza kesecek demek,gelsin de göreyim hadi....
önce tüm kanunlara eksiksiz riayet edecekler sonra benim sigarama karışacaklar..
hodri meydan,isyansa isyan....
milletin anassını bellemişler zaten,adam nasıl günü kurtarsam diye efkarlanıp cigarasını yakmış izmariti yiyecek sinirden sen kalk bu adama neden içiyorsun de ceza kes,insanları zorla isyana sürükleme kanunu bu bence.
kolluk kuvvetlerinle vatandaşları karşı karşıya getirmenin ince bir politikasıı gibi...rezalettttt.....
ortalık dayak manyağı olmuş görevlilerden geçilmezse iyi bu kanun yüzünden....
sen önce bi milleti refaha kavuştur,sonra uygulamaya geç bazı kanunları..
işin gücün bokunu çıkar ondan sonra neden sigara içiyorsun de garibanlara...
nebiçim bir ülkede yaşıyoruz bilmiyorum.altı sakal üstü şişhane......... Beğenmedim
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
titi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Köküne kibrit suyu...
Sararmaya son Çok gülüyorum
CoBaLT
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekamba demiş ki:
şapka kanunundan haberi olan varmı arkadaşlar ???
takmayana bi ton ceza kesilmesi gerek kanunen,hani uygulama ????
2 tane zabıta gelecek bana ceza kesecek demek,gelsin de göreyim hadi....
önce tüm kanunlara eksiksiz riayet edecekler sonra benim sigarama karışacaklar..
hodri meydan,isyansa isyan....
milletin anassını bellemişler zaten,adam nasıl günü kurtarsam diye efkarlanıp cigarasını yakmış izmariti yiyecek sinirden sen kalk bu adama neden içiyorsun de ceza kes,insanları zorla isyana sürükleme kanunu bu bence.
kolluk kuvvetlerinle vatandaşları karşı karşıya getirmenin ince bir politikasıı gibi...rezalettttt.....
ortalık dayak manyağı olmuş görevlilerden geçilmezse iyi bu kanun yüzünden....
sen önce bi milleti refaha kavuştur,sonra uygulamaya geç bazı kanunları..
işin gücün bokunu çıkar ondan sonra neden sigara içiyorsun de garibanlara...
nebiçim bir ülkede yaşıyoruz bilmiyorum.altı sakal üstü şişhane......... Beğenmedim

dediğini yapamaya zabite söz geçiremeyen ne yapıcak???
Başa dön
CoBaLT Çevrimdışı CoBaLT Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

CoBaLT, kimliğini göstermeyip olabildiğince kaçacak..... Dil çıkarıyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum
erkekliğin yüzde 90 ı sıvışmakmış.... Gülümsüyorum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KammadeRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: _soma_balıkesir:(:(

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sigara yasaksa daha kalitelii şeyler var
Cigara
İyi fikir İyi fikir

onları kim önlücek pekiii biri bana bunu açıklasınn bu devlet hiç bişey yapamaz daha çok dibe vurar insanları bu yasağı çıkarırken içenlere sordumuu pekii her yerde yasak yuh yaa Sinirlendim Sinirlendim

seni çok özlücem..
Başa dön
KammadeRR Çevrimdışı KammadeRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
WagranT
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Batman

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla bence kimse yok yasakmıs ceza yazacaklarmıs diye. Aha bana bahane çıktı sigarayı bırakayım demez. ama ii oldu bazen insanlar kapalı ortamlarda içildiğinde rahatsız oluyordu. artık olmazlar.
Başa dön
WagranT Çevrimdışı WagranT Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gönüllü ölmeye bile yasak getirdiler ya braavoooo bravoooo Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
titi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alış veriş merkezine gidiyorsun giymişsin üstüne bide yeni ciciler alıyorsun ellerinde poşetler eve bi geliyorsun leş gibi sigara kokuyorsun mecburmuyuz kokmaya...İyi oldu iyi...Ama kahvedede yasakmış galiba onu anlamadım adam pişpirik oynarken içmeden duramazki...Bide o kahveye giren tombalacılar var onlarda iş yapamaz artık...3 taş 1 milyon Çok gülüyorum
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ısıne gelmeyen sıgarayı bıraksın yada kurallara uymasın..hukumetı tebrık ederım bu kararla nekadar tepkı topladıysa ınsan saglıgı ıcın atmıs oldugu bır adım Alkışlıyorum Alkışlıyorum

onurkaraca1313@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
KammadeRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: _soma_balıkesir:(:(

MesajTarih: 20.05.2008 - 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10UR1, Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum bende seni tebrik ederim abi Çok gülüyorum Çok gülüyorum

seni çok özlücem..
Başa dön
KammadeRR Çevrimdışı KammadeRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal