Tarih: 21.05.2008 - 22:39 Mesaj konusu: bir şey yaptım ama doğru mu yaptım?
bu sabah bozyaka SSK hastanesinin az üzerinde trafik çevirmesi vardı.hedef motosikletler.bence yerinde bir uygulama 3-5 tane kasksız skuter kullanıcısını durdurmuşlardı.beni durdurmadılar.
dönüşte o skuturculardan biri önüme atladı.abi 850 ytl yazacaklar A-2 elhiyetli arıyolar bulursam 52 ytl yazacaklarmış sende var mı?diye sordu. biraz düşündüm vicdanım elvermedi benim elhiyete yazdılar bıraktılar adamı.
hiç bir koruma yok.elhiyet yok.yanlış yapıyor.adımızıda kötüye çıkarıyor ama işte yardım ettim ne bileyim acıma hissi ağır bastı galiba.
siz olsanız ne yapardınız? _________________ hareketi durduramazsın!
A.Veysel
hayatımla oynayanın,hayatıyla oynarım!
Tarih: 21.05.2008 - 22:50 Mesaj konusu:
850 YTL de iyi para. Aslında davranışın kural olarak yanlış ama vicdani olarak da güzel bir davranış. Umarım karşıdaki kişi dersini alıp bundan sonra gerekeni yapar ve eksiklerini tamamlar.
emrerd o adamı yalvartmadan gerekeni yapardım sonuçta 850 ytl yi kimse kolay kazanmıyor
vicdanen öyle.tersini düşünelim.
sürücü belgesiz bir otomobil ya da taksi kullanıcısı için ne yapalım?insanlar kuralları çiğnesin mi?
haklısın vicdanen sana katılıyorum.motoru etmez 850.ayrıca ben her ne kadar o adamın araba alacak parası olduğu anda o motoru çöpe atacağından emin olsam da,onu motorcu olarak görüyorum.hemen kanım ısınıyor 2 tekerlilere(bisiklet dahil)
ayrıca bu gün ybr li bir arkadaş gördüm.kask,mont,eldiven,dizlik binmişti.kırmızıda süzdüm arkadan çok hoşuma gitti.
mantığım her zaman diyor ki korumalar ve sürücü belgesi iki tekerin bir parçasıdır.otomobilin lastiği gibi.7000 değil 6000 ver 1000 ytl ye motorun diğer parçalarını edin...hemen her rakam için bu geçerli bence.ama işte VİCDAN öyle demiyor. _________________ hareketi durduramazsın!
A.Veysel
hayatımla oynayanın,hayatıyla oynarım!
Tarih: 21.05.2008 - 22:52 Mesaj konusu:
emrerd, doğru yapmışsın motorcu lar ama bide su kask olayını halletseler artk _________________ Life is for the brave
sabahları uykusuz yorgun gözlerle işe giderken kapıda tebessümüme yol açan tek mevzum K5
Kayıt: May 08, 2008 Mesajlar: 1440 Nereden: İstanbul/Anadolu Yakası
Tarih: 21.05.2008 - 22:53 Mesaj konusu:
850 YTL az para değil 1 ay çalışan var o paraya bence iyi yapmışsın yerinde olsam bende aynı şeyi yapardım _________________ Asfalt Yollar Beni Bekler,Yaparım Ben Tek Teker..
850 ytl! bnce en iyisni yapmışn az para değil çoğunun 1 aylık parası hemen hemen yarısı kadar o adam ne yicek ne iççek 1 aylık parası olsa bile.. _________________ depresif_motorcu@hotmail.com izmir MD
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1592 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 21.05.2008 - 23:05 Mesaj konusu:
emrerd,
850 ytl iyi para.... sen doğrusunu yapmışsın. o korku onlara yeter zaten.. _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 4.400 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 20.600 Km Sonra İnşallah
Tarih: 21.05.2008 - 23:10 Mesaj konusu:
bana da doğru yapmışsın gibi geliyor
motorsiklete sadece bir araç olarak bakan, onu sadece işinin bir parçası veya zorunluluk olarak kullanan çok sayıda motor kullanıcısı var
bu kişiler genelde ucuz bir çözüm olduğu için de çin motoru kullanıp, motor kültürleri de olmadığı için koruma ekipmanı, ehliyet vb. diğer gereklilikve kurallara riayet etmiyorlar
850 YTL büyük para, adama da yazık ama onları böyle tarzan gibi korumasız, kasksız veya ehliyetsiz olarak tanıyan diğer araç sürücüleri ve yayalar için de oluşturdukları motorcu portresi hepimizce malum
umarım ders almışlardır
saygılar sevgiler _________________ MOTORLARIN EFENDİSİ
Tarih: 21.05.2008 - 23:20 Mesaj konusu:
Niyeyse o arkadaşın hemen gidip ehliyet alacağı, kask vb. koruma olmadan süreceğine pek ihtimal veremedim. Hata yap affedilsin veya birisi abilik yapar nasıl olsa. Hareketin takdire şayan ama suç ve ceza, doğru ve yanlış kavramlarının bu toplumun her kesimi tarafından adil bir şekilde algılanması daha da önemlisi uygulanması gerekir. Zaten polisin ''bul bi ehliyetli'' demesi bile sistemin ''mükemmel'' işleyişine çarpıcı bir örnek.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız