Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - İSTİAP HADDİ(1 kişi mi 2 kişi mi?)-Yunuslara Ceza

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

İSTİAP HADDİ(1 kişi mi 2 kişi mi?)-Yunuslara Ceza

İSTİAP HADDİ(1 kişi mi 2 kişi mi?)-Yunuslara Ceza
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Psile
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Photobucket" alt="" border="0" />

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:26    Mesaj konusu: İSTİAP HADDİ(1 kişi mi 2 kişi mi?)-Yunuslara Ceza Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba arkadaşlar

İstiap haddi ile ilgili daha önce bir topic açıldığını biliyorum ama beni tatmin eden bir cevap alamadığım için bu konuyu tekrar açmak istedim.

Bugün başımdan geçen bir olay; yeni aldığım motorumun (BMW F650GS, 2001 model)ruhsatını üzerime geçirmek için emniyete gittim. Hazır ruhsatı değiştiriyorken daha önce forumlardan da bildiğim için ruhsatın üzerinde yazan 1 kişilik istiap haddini de değiştireyim dedim.
Memur arkadaşa;
- Benim kullandığım motor polislerin kullandığı motorun aynısı, kocaman bir alet(biraz da abartarak), nasıl oluyor da istiap haddi 1 kişi yazar ki, bunda bir yanlışlık olmalı düzeltmek istiyorum dedim.

Memur bey ise orada yazan şeyin ancak uzun süren bir işlemden sonra değiştirilebileceğini, ayrıca orada öyle yazıyorsa herhangi bir yanlışlık olmadığını söyledi.
Ben de: Ama benim motorumun aynısına polisler 2 kişi biniyorlar, dolayısıyla bu ruhsatta bir yanlışlık olmalı dedim,
o da bana yılın cevabını verdi:
"Polisler motora asla 2 kişi binmezler, öyle yapıyorlarsa da yasadışı bir iş yapıyorlardır" dedi.

Ama daha emniyete girerken polislerin motora 2 kişi bindiklerini gördüm dedim.
O da istiap haddini değiştirebilmemin tek yolunun makine mühendisleri odasından bir proje çizdirmem olduğunu söyledi.

Arkadaşlar konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum, özellikle de bu konuda ceza yiyen var mı?. Çünkü Pazartesi günü ruhsatımı alacağım ve yapılması gereken bir şey varsa yapmayı düşünüyorum.
Teşekkürler.. Bravo
Başa dön
Psile Çevrimdışı Psile Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
GOLYAT34
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu resmi bizzat ben sarıyer dönüşü çektim
Psile
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok teşekkür ederim, bu çok komik bir fotoğraf yahhuuu. Bunu alıp bana cevap veren memura göstereceğim vallahi.. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Peki ruhsata işletme konusunda ne önerileriniz var?
Başa dön
utku_89
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: van

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

doğrudur istiap haddi 01 dir.sürücü sayılmıyo.alabileceğin artçı sayısı o.istiap haddi ybr125dede 1 dir 1200gs de de.motosiklet büyüklüğüyle alakası yok. Bravo
Başa dön
utku_89 Çevrimdışı utku_89 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
buenasivassc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

istiap haddi sürücü hariç yazılır.
yani motosiklete 1+1 kişi binebilir.
üstad basit bir mevzu yani kafanı karıştıran neresi tam çözemedim. kavram, sürücü hariç olduğundan dolayı görüştüğün polis de bu şekilde düşündüğünden 1+2 olarak algılamış olabilir. bundan dolayı hatalıdır demiştir.
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Başa dön
buenasivassc Çevrimdışı buenasivassc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GOLYAT34
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

istihap haddi söfor harıc olabılır mı İyi fikir
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum 3+1 binenlere ne demeli
Psile
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim sorduğum memur da istiap haddini sadece sürücü olarak algıladı.
Yani sen yolcu taşıyamazsın dedi. Ayrıca bu sitede daha önce de bu konu açılmıştı ve bu konuda yolcu taşıdığı için ceza yiyenler olduğu yazılmıştı Şok oldum
Başa dön
GOLYAT34
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Psile, bence adamın canı corba cekmıs ama sen anlamamıssın
utku_89
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: van

MesajTarih: 23.05.2008 - 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum benim ruhsattada 01 yazıyo takma kafana.o memur bişi bilmiyomuş.doğrusu 01.sürücü sayılmıyoo.
Başa dön
utku_89 Çevrimdışı utku_89 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Psile
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Peki yurtdışında durum nasıl acaba?
yurtdışı gezilerinde bu konuda ceza alan olmuş mudur acaba??

Son Mesajdan 23 dakika sonra eklendi:

Bence önemli bir konu bu arkadaşlar, ben emniyette araştıracağım, kesin bir şey bilen varsa da bilgilerini paylaşır umarım Şok oldum
Başa dön
F650GSaray
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 23.05.2008 - 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

daha önce freewing de açmıştı bu konuyu
Souç: İstiap haddi taşıyabileceğin kişi sayısı
Başa dön
F650GSaray Çevrimdışı F650GSaray Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
volkankurul
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Konya

MesajTarih: 23.05.2008 - 17:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

F650GSaray,
Alıntı:

daha önce freewing de açmıştı bu konuyu
Souç: İstiap haddi taşıyabileceğin kişi sayısı

Bi zamanlar, ben ZZR ye 2 kız arkadaşımı bindirmiştim Gülümsüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mayemi M.D

MesajTarih: 23.05.2008 - 18:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi öyleyse her yunusa ceza kesilecek.toplum destekli polisler de 2 kişi binyor.burda bi trafikten abim var ona soraym bu konuyu OK

Dışarda kar var..Kim takar motorda hayat var® MD _made in thefastbiker
Başa dön
thefastbiker Çevrimdışı thefastbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
irmese
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale

MesajTarih: 23.05.2008 - 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

istihap haddi 1 yazar buda şöförü kapsamaz yani yolcu alabilirsin kimse bişey demez tabi kask olacak...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal