Tarih: 23.05.2008 - 16:26 Mesaj konusu: İSTİAP HADDİ(1 kişi mi 2 kişi mi?)-Yunuslara Ceza
Merhaba arkadaşlar
İstiap haddi ile ilgili daha önce bir topic açıldığını biliyorum ama beni tatmin eden bir cevap alamadığım için bu konuyu tekrar açmak istedim.
Bugün başımdan geçen bir olay; yeni aldığım motorumun (BMW F650GS, 2001 model)ruhsatını üzerime geçirmek için emniyete gittim. Hazır ruhsatı değiştiriyorken daha önce forumlardan da bildiğim için ruhsatın üzerinde yazan 1 kişilik istiap haddini de değiştireyim dedim.
Memur arkadaşa;
- Benim kullandığım motor polislerin kullandığı motorun aynısı, kocaman bir alet(biraz da abartarak), nasıl oluyor da istiap haddi 1 kişi yazar ki, bunda bir yanlışlık olmalı düzeltmek istiyorum dedim.
Memur bey ise orada yazan şeyin ancak uzun süren bir işlemden sonra değiştirilebileceğini, ayrıca orada öyle yazıyorsa herhangi bir yanlışlık olmadığını söyledi.
Ben de: Ama benim motorumun aynısına polisler 2 kişi biniyorlar, dolayısıyla bu ruhsatta bir yanlışlık olmalı dedim,
o da bana yılın cevabını verdi:
"Polisler motora asla 2 kişi binmezler, öyle yapıyorlarsa da yasadışı bir iş yapıyorlardır" dedi.
Ama daha emniyete girerken polislerin motora 2 kişi bindiklerini gördüm dedim.
O da istiap haddini değiştirebilmemin tek yolunun makine mühendisleri odasından bir proje çizdirmem olduğunu söyledi.
Arkadaşlar konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum, özellikle de bu konuda ceza yiyen var mı?. Çünkü Pazartesi günü ruhsatımı alacağım ve yapılması gereken bir şey varsa yapmayı düşünüyorum.
Teşekkürler..
istiap haddi sürücü hariç yazılır.
yani motosiklete 1+1 kişi binebilir.
üstad basit bir mevzu yani kafanı karıştıran neresi tam çözemedim. kavram, sürücü hariç olduğundan dolayı görüştüğün polis de bu şekilde düşündüğünden 1+2 olarak algılamış olabilir. bundan dolayı hatalıdır demiştir. _________________ Atım Sen Güzelsin Nazardan Sakın
Sağına Soluna Hamaylı takın
Bozok Ellerinde Yozgata Yakın
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Tarih: 23.05.2008 - 16:42 Mesaj konusu:
3+1 binenlere ne demeli _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Benim sorduğum memur da istiap haddini sadece sürücü olarak algıladı.
Yani sen yolcu taşıyamazsın dedi. Ayrıca bu sitede daha önce de bu konu açılmıştı ve bu konuda yolcu taşıdığı için ceza yiyenler olduğu yazılmıştı
abi öyleyse her yunusa ceza kesilecek.toplum destekli polisler de 2 kişi binyor.burda bi trafikten abim var ona soraym bu konuyu _________________ Dışarda kar var..Kim takar motorda hayat var® _made in thefastbiker
Tarih: 23.05.2008 - 19:03 Mesaj konusu:
istihap haddi 1 yazar buda şöförü kapsamaz yani yolcu alabilirsin kimse bişey demez tabi kask olacak... _________________ Bu yollar Daha ÇoooOOooK AgLıYAcak !!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız