Oncelkle herkese seLamLar...
Aranıza Yeni Katıldım ve genel boLumu oLdugu icin buraya yazmak dogru oLur diye dusundum;
YanLşm warsa affoLa....
OncelkLe size sormak istedgm birşey war...
yasım 17 ve 18 yasıma girmeye 1,5 ayım war...
Benm motorlara buyuk merakım war ama tereddütdeyim...
iLk motorumu babamın mondiaL 150 cc motoruyla kullandım,başlarda coq guseldi,ama sonradan sarmaz oldu cunku
otomatik vitesdi,sonraları bir arkadasımn motoru oLan 125 cc 5 vitesli bir motor kullandım yine ilk 1-2 gun zevk verdi ama sıkıldım acıkcası,
cunku ortada şöyle birşey war... ßabamda 97 model bir bmw m3 war... ben bu arabayla 240'ı gordm...
Ve o arabanın verdiği heyecanı tabiki bu motorlarda buLamadm...
Babamnda desteğiyle bir araç alacağm...
35.000 YTL Max. olarak dusunuyoruz...
Ben hızdan hiç korkmadım şimdiye kadar...
Hic daha once bu makinaLardan ( R serisi ) Kullanmadım ama diyorumki;
Hemen bir R6 aLıp yolamı Koyulsam ?
Yoksa tavsiyelerdeki gibi 125 cc alıp temelmi atsam ( cok sıkıcı olacak diye dusunuorm )
Yada biraz saykoLaşp R1 mi aLsam diye dusunuorm,ßu arada bir marka hastalıgım war...
Bmw-Yamaha..!
YorumLarınızı bekLiyorum cunku turkiyede en iyi forum bu oLarak gosteriliyor... _________________ ßen ßna Kendim icin Lazımım,Hatıram oLsn sna aYrLgm,Lapa Lapa Kar Yagsın... ManzaraLarmı ßeyazLara boyadm ben !
KenJm, ilk önce armıza hoşgeldin ve hemen söyleyim r6 ve r1 unut bence başlangıç için bu motorlar çok büyük 125 cc nin çok sıkıcı olduğunu düşünoyrsun ama o istediğin r6 ve r1 leri rahat ve tecrübeli bi şekilde kullanman için 125 cc den başlaman en doğrsu
başlangıç olarak cbr125 veya ybr 125 almanı tavsiye edecektir herkes.bende tavsiye ederim.35,000 ytl den bi ybr al güzel bi kask ve koruma al gerisini koy bankaya zamanı geldimi r6 nı al
Tabi en önemlisi ehliyet rahat ve yasal olarak kullanman için _________________ Farkımız Tarzımızı Yansıtır..
şimdi oLayı abartmıyoruz biz...
ßaba parasıyla almayacagım motoru...
ßankada birikmiş oLan param bu kendi çalışmamLa kazandım..
'' 17 yasındasın nasıl kazandın '' diyecek oLanlarada soyle cevapLayayım..
- Ozel bir firmada Teknik danışmanım....
KenJm, ne kadar paran olursa olsun bunun baba parasıyla ilgisi yok.GhostEnduro, r1 in yanında kefen de hediyesi _________________ Farkımız Tarzımızı Yansıtır..
17 yaşında birine 35.000 ytl motosiklet bütçesi pehhh
R1 al R1 yanında saten kefen veriyorlarmış hediye
buna karsılık olarak yazdım,35.000 ytl yazmamın sebebi bu motorların ortalama ( 20-23 bin ytl oldugunu dusunmem ve bu kadar harcamak istemememdir...)
peki bir sorum oLacak,seri giden 125 cclik motor olarak hangisini tercih edebilirim ? _________________ ßen ßna Kendim icin Lazımım,Hatıram oLsn sna aYrLgm,Lapa Lapa Kar Yagsın... ManzaraLarmı ßeyazLara boyadm ben !
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1269 Nereden: Memleketten....
Tarih: 24.05.2008 - 01:44 Mesaj konusu:
Arkadaşlar böyle yanında kefen veriliyor veya alma ölürsün gibi tabirlerle insanlara birşey anlatmaktansa thefastbiker arkadaşımız gıı daha uygun açıklamalarla izah etmek daha uygun olur bence...
Soğutmadan mantıklı bir şekilde aramıza kazandırmak lazım herkesi....
SAYGILAR.... _________________
Kayıt: Feb 06, 2007 Mesajlar: 1238 Nereden: ISTANBUL HONDA
Tarih: 24.05.2008 - 01:47 Mesaj konusu:
KenJm demiş ki:
GhostEnduro demiş ki:
17 yaşında birine 35.000 ytl motosiklet bütçesi pehhh
R1 al R1 yanında saten kefen veriyorlarmış hediye
buna karsılık olarak yazdım,35.000 ytl yazmamın sebebi bu motorların ortalama ( 20-23 bin ytl oldugunu dusunmem ve bu kadar harcamak istemememdir...)
peki bir sorum oLacak,seri giden 125 cclik motor olarak hangisini tercih edebilirim ?
Arkadaşım gençsiniz, kanınız kaynıyor, paranız da var ama şunu unutmayın, tecrube parayla kazanılmaz. Küçük motora zevk almak için binme ama tecrube için bin. Kendini de yeterli tecrube kazanınca 600 cc motora bineceğim diye motive et. Az önce başka bir topiğe yazdım. Bir arkadaşım 1 hafta önce motor aldı tecrubesi ve ehliyeti yoktu bugün 11 de bir arabaya girdi, şimdi hastane de yatıyor. Şakası yapılmayacak şey bunlar. _________________ 0 rh+
son günlerde 17 yaşında olup büyük cc motor alma ve polislerle caddede kovalamaca yapma sayıları ilnginç bi şekiilde arttı. tesadüf mü acaba??? yoksa birileri can sıkıntısından eğleneyimmi diyor.
KenJm, honda cbr 125 in seri olduğunu duydum.bide yamaha r125 var onun görüntüsü racinge daha yakın belki biraz daha tatmin olursun.ama hızı konusunda bilgim yok _________________ Farkımız Tarzımızı Yansıtır..
Kayıt: Feb 06, 2007 Mesajlar: 1238 Nereden: ISTANBUL HONDA
Tarih: 24.05.2008 - 01:50 Mesaj konusu:
yakuzzza demiş ki:
Arkadaşlar böyle yanında kefen veriliyor veya alma ölürsün gibi tabirlerle insanlara birşey anlatmaktansa thefastbiker arkadaşımız gıı daha uygun açıklamalarla izah etmek daha uygun olur bence...
Soğutmadan mantıklı bir şekilde aramıza kazandırmak lazım herkesi....
SAYGILAR....
Yakuza, ilk yazılanları okursan... ne kadar ciddiye alınmış da yazılmış bir yazı sence? _________________ 0 rh+
bakın ben sizi gayet iyi anLıyorum,iyi niyetinizden dolayı boyLe konusuyorsunuz,babamn iş yerinde calısan arabaya sag camdan bir titan girdi,cocuk 19 yasndaymıs kırmızıda gecmiş,ehliyetide yokmuş ! Saçları camda hala asılı kalmıstı... ßen şimdiye Kadar surdugum bisikletde biLe temkinLi davrandım... Yaşadıgım Yerde ogrenebilecegim boş aLanLar war... Sadece 600 cc ogrenmek zormudur onu ogrenmek istedim... Yada hem beni tatmin edecek hemde tecrube saglayacak bir 125 cc warmıdır ?
( Arkadasınız icinde Gecmiş oLsun diyorum )
Kayıt: Mar 27, 2007 Mesajlar: 476 Nereden: balıkesir,denizli
Tarih: 24.05.2008 - 01:55 Mesaj konusu:
valla ben arkadaşın dükkanına bakıyorken bi çocuk geldi r6 yı sordu debriyaj hangisi fren hangisi tam onu bile bilmiyordu orda konuştuk şimdi almış bi tane r6 biniyor sen al veya alma bilmem ama arkamızdanda hafif hafif geliyor karar senin gözün kesiyorsa git al bence _________________ m.demirtas10@hotmail.com
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız