Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bir Yıllık Motor Kullanıcısından Ustalara Tavsiyeler

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bir Yıllık Motor Kullanıcısından Ustalara Tavsiyeler

Bir Yıllık Motor Kullanıcısından Ustalara Tavsiyeler
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ali_yildiz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: AnGara MD

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:06    Mesaj konusu: Bir Yıllık Motor Kullanıcısından Ustalara Tavsiyeler Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BIR YILLIK MOTOR KULLANICISINDAN USTALARA TAVSİYELER

1.Hareket halinde ve kafanda kask varken kulagin kasinirsa bu sorununu gozluk sapiyla gidermeye calisma. Ya cek bi kenara adam gibi kasi kulagini ya da bir sikorsky pilotu arkadisimin dedigi gibi, kulagina niyet baska yerini kasi. (Ben denedim. Tam konsantrasyonla mumkun bi hadise)

2.Bol pacali pantolon giyme. 100 km. uzerinde paca ruzgarla yukari dogru sivanip antikarizmatik bir hal aliyor ve ikide bir duzeltmekle olmuyor. Cek kenara. Adam gibi sok pacani corabin icine. Kendi karizmani kendin boz, ruzgara birakma.

3.Aerodinamik tasariminda harikalar yaratilmamis olan yuksek on camli, yan cantalari olan motora biniyorsan 120'den sonra heran türbülans etkisine girecegini ve bunun arka lastigin patlamis gibi seni siddetli yalpalamaya zorlayacagini hatirla. Dusmezsin belki ama "Odum patladi" tabirinin bir motor surucusu tarafindan boyle bir olay sonrasinda atasozu haline donustugu rivayeti var. Ben yasadim, sonra bir hafta kadar karsi cins senin icin hicbirsey ifade etmiyor.

4.Oyle walkman, radyo gibi seyleri motor tepesinde dinleme. Dinleyeceksen de slow muzik dinle. Davul soloda motor kullanmanin zorlugunu bilenler bilmeyenlere anlatsin.

5.Yokus yukari durunca sag elinin marifetlerine guvenip hem freni hem gazi zorlamaya kalkma. Koy sag ayagini arka frene, motor viteste bak keyfine.

6.Is stresi, ask acisi, hicran yarasi, patron sendromu, es fircasi, arkadas kazigi, bunalim, depresyon, jat lag, joint sonrasi, yetisme telasi, alkol etkisi, gec kalma endisesi, yagmur korkusuyla motora binme. Kisaca, binmeden aynaya bak. Gulumsuyorsan, tak bire devam et.

7.Aynaya asili seftali torbasi filan tasimaya kalkma. Ben gecen yil denedim, dusunce eziliyorlar.

8.Unutma, iki canta arasindaki bes kilodan fazla agirlik farki bele ve viraja zararlidir. Belinle ilgili imali sorulardan kacinmak icin cantani orantili yukle.

9.Disk kilidini taktigini her zaman hatirlayacak beyne sahip biri henuz dunyaya gelmedi. Ilk olmaya calisip zorlama. Unutursuuun. Disk kilidinin yuvarlak ucuna motor anahtarini sok ki rahat et.

10.Motorda basina tum felaketler iki sekilde gelir; duserek ve usuyerek. Bobreklerinin 40 derece sicakta bile ruzgara karsi koyamayacagini bil, belligini tak.

11.Su kaybini terlemek, terlemeyi islanmak olarak otomatige baglamis kafana, motorda bunun farkli oldugunu sok. Su ic, kola ic, ayran ic. Alkol icme.

12.Alkollu motor kullanmak normalden cok daha kolaydir. Asil zor olan durdugunda ayakta kalabilmektir. Bu aciklamadan sonra "Alkol aldiysak hic durmayacakmisiz" sonucunu cikartan arkadaslari ayrica tebrik ediyorum.

13.Ille de yoldaki bir cizgiyi takip etmek isteyen durtulerine, cop kamyonlarindan akan yagli sizintiyi pas gecmeleri gerektigini ogret. Gununu, haftani, saglik sigortani ve kaskonu cop etme. Beyaz cizgilerin asfalttan alti kat daha kaygan oldugunu da unutma.

14.Yagmur yagmaya basladiginda cek kenara tadini cikart. Iyice hizlansin, aqua planingini sonra yaparsin.

15.Vites degistirirken halen beyninden senin de duyabilecegin bir sekilde diger uzuvlarina "2nci vites birin ustundeydi" seklinde komut gidiyorsa, kaskinin ve diger malzemelerinin uzerinde oldugundan emin ol.

16.Otobanda kamyon, tir, otobus; yogun trafikte ise Reno 12, Sahin, Kango, minibus gibi araclardan, haa bir de bayan suruculerden uzak dur.

17.Takim elbise giydiginde daha agir adimlarla yurudugunu animsa ve kimseyle yarisma. Gorev paylasimi yaptik, o isi racingci kardesler yapiyor

18.Trafik acildiginda yanindaki aracin seni sikistirmasini istemiyorsan kirmizi isiga bak, onde oturan bayana degil.

19.Park ederken donemedin mi? Belin yerine koruma demirini dene, sonra da bunu isteyerek yapmissin gibi bir eda takin. Bu arada kontagi da hemen kapamayi unutma.

20.Cuma ve cumartesi geceleri ilerleyen saatlerde Ortakoy, Taksim, Kordonboyu gibi yerlerde sapsal sapsal gezinme. O sirada trafikteki ortalama promil 150 civarinda, unutma.

21."Tek Teker Arif" diye birisi yok. Tamamen medya uydurmasi.

22.Koynuna ari mi girdi. Birak soksun, tadini cikart. Unutma romatizmaya da iyi geliyormus. Debelenme, debelenmeee.

23."Aha da saga dönecektim" dediysen düz git. Git 30 km ileriden don.
a."Nassi dondum ama helal olsun bana" sendromuna kapilirsin. Aliskanlik yapar,
b.Duz gidip 30 km ileriden donersen salakligina hayiflanip bir dahakine kavsaga gelmeden uyanik olur, kararini erken verirsin.

24.Benzin aldiktan sonra hemen gazlayip gitme. Karinin arkanda oldugundan emin ol. Tuvaletteki esini benzincide unutmak bir motorcunun basina gelebilecek en feci olaylardan birisidir. (Nedense bugune kadar kiz arkadasini unutan birine rastlanilmamistir)

25.Racing kullaniyorsan arkana erkek arkadasini alma (bayan degilsen tabi). Ver parasini, nereye gidecekse taksiyle ulassin. Adam biraz da odlekse yanlis anlamalara sebep olur, aklayamazsin kendini.

26.Chopper ile toprak yola girme, hele yokus hic cikma, hele hele toprak yokusta asla durma. On tekerlek frende kaya kaya geri gelir bir yerden sonra da yatarsin. Bunlari yasadiysan ve arkanda partnerin varsa, birine anlatirken "Kiz arkadasimla yattik" cumlesini kullanip milletin aklini karistirma.

27.Sadece kalin kafalilar kask kullanmaz, onlarin mazereti makul. Haa bir de ele gune daha karizmatik gozukecegim diye kafanin daha kolay kirilmasini saglayan taslardan asla kullanma. O nazi turu seylerin kafana takacagin ortadan kesilmis bes litrelik pet sise kadar seni koruyacagini unutma. Bu arada yolun duserse arada bir Okmeydani SSK acilin onundeki bankta bir sure otur, sigara ic, gelenleri izle. Fikrini degistireceksin.

28.Polis cevirdiginde o daha hic konusmadan sen mutlaka birkac sey soyle. Eksigin, fazlan, hatan, kusurun varsa ve onun bunu farkettigini biliyorsan hemen itiraf et, inkar etme. Yarim agizla konusup "Disimi cektirdim de cok uzgunum, farkindayim. Aslinda hic yapmam. Ikaz ettiginiz icin tesekkur ederim" filan de. (Yillardir denenmektedir ve yasamimda buna karsi koyabilen bir polise hic rastlamadim)

29.Kanalizasyon kapaklarinin kenarindan, tranvay rayinin uzerinden, grup suruslerinde arkadasinin sagindan, tikali yolda araclarin hemen solundan gitme. Hayat sigortan mi var; sen bilirsin.

30.Kendinle barisik ol. Birak herkes; korumali montunla, ceneli kaskinla, kislik cizmelerinle, kaskonla, zamani gelmeden aldigin yeni lastiklerinle, havali kornanla, ilave neon isiklarinla, fosforlu pantolonunla, yan sanayii koruma demirinle alay etsin. Hasta ziyaretine gitmek, kabulden evladir.

31."Aaa ne guzel yazmis" ya da "Uyduramamis bile" diye icinden gecirme, yaz yorumunu; biz de bilelim ne yaptigimizi.

Y.S.N.+: 21. soru haric tamami gercek ve bircogu tecrubeyle daimdir. 24. maddeyi yasamamak icin ise depo kapagi uzerinde fotograf bulundurma uygulamasina gecmek mantikli olabilir.

ALINTIDIR

Büyük harfle başlık yazmak bağırmak anlamına gelir ve forum kuralları gereği yasaktır,dikkat edelim lütfen,düzelttim:şeker portakalı

Gazladığımda Dünyayı Arkamda Bırakırım
Başa dön
ali_yildiz Çevrimdışı ali_yildiz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
sesginn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ali_yildiz, tesekkurler paylasım için Bravo
sesginn Çevrimdışı sesginn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sembol
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Manisa /Turgutlu

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşımın için teşk Bravo Bravo
celikdemir
Üye
Üye

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzeldi gerçekten Gülümsüyorum
Başa dön
celikdemir Çevrimdışı celikdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hay Allah iyiliğini versin yaa koptum akşam akşam bravo braavoooooooooo Delirdim Delirdim Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende böle bi yazı wardı hafızamın tazenmesi iyi oldu tşk ler...

beni çekemeyen anten taksın... ! İyi fikir
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD. Bravo Göz kırpıyorum
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
deli_cevat1988
Üye
Üye

Nereden: antlya

MesajTarih: 24.05.2008 - 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gercekten gusselmıs
Alkışlıyorum Alkışlıyorum
deli_cevat1988 Çevrimdışı deli_cevat1988 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
SnoopDogg
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler... Alkışlıyorum
Şimdi ise Turuncu Hyosung GT 250 R
Başa dön
SnoopDogg Çevrimdışı SnoopDogg Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
foxxy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper tek kelimeyle
Alkışlıyorum Alkışlıyorum
aiwa
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkur ederım guzel bır ders ve anlatım teknıgı
Başa dön
aiwa Çevrimdışı aiwa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
loriss
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bergama

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzeldı tesekkurler.. Alkışlıyorum
Başa dön
loriss Çevrimdışı loriss Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
busamania
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla on numara olmuş aslında ciddi mevzular fakat espriyle karışık pek akılda kalıcı ve eglenceli olmuş.çok teşekkürler...
nafi
Üye
Üye

Nereden: KIBRIS

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper:)
buracQ
Süper Üye
Süper Üye
Image Hosted by ImageShack.us
" alt="" border="0" />

Nereden: izmir / Tam35

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"Plakaya da Numaramızı Verip HATALIYSAM ARAYIN da yazalım mı Çok gülüyorum ? Delirdim
devrimRR
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 24.05.2008 - 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nefis olmus Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
devrimRR Çevrimdışı devrimRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal