Her iki motorun fiyatı ortalama 3500YTL, forumda araştırma yaptım Keeway hakkında da Kanuni hakkında da hem olumlu hem olumsuz açıklamalar yapılmış fakat bu 2motorun karşılaştırması hiç yapılmamış.
Bu işi bilen üstadlarımızdan bu motorların - ve + larını kendilerine göre yazmalarını rica edebilirmiyim.
Bu şekilde benim gibi yeni motor almayı düşünen kısıtlı bütçeli arkadaşlarda fikir sahibi olabilirler.
Son olarak ben, aslında bu motorların 2nci ellerini düşünüyorum.2000YTL civarı piyasaları var sizce güvenilip alınabilirmi?
Unutmamakta lazım biz acemiler ilk motorumuzu düşe kalka öğreneceğimizden çok aşırı fiyatlar ödemek istememekteyiz.
Sizler gibi üstad olduktan sonra sağlam bir motora yatırım yapmak daha mantıklı gelmekte. Tabiki bu benim acemi olarak fikrim.
Şimdiden cevap yazarak parmaklarını yoran tüm arkadaşlara teşekkürler.
Tarih: 03.06.2008 - 20:15 Mesaj konusu:
neymiş bunlar yaf ben hiç duymadım Allah Allah kardeş cbr150 veya ybr 125 al derim ama yenisin düşücen kalkıcan yazık olur diyosan al bi çin malı kaldır kaldır vur yere kendine bişey yapmada hadi Allah kaza bela vermsin _________________ http://img384.imageshack.us/img384/9906/60392335hz5.jpg
ben 1 sene kullandım caraca'lı diyebilirimki güç,tork,rahatlık bakımından fazlaca memnun kalırsın 120'km'gibi hızı rahatça yapabiliyor yokuşlarda bayılma felan geçirmiyor uzun yoldada oldukça kararlı caracal 300 km kontak kapamadan gittim.. kewaay için hantal deniliyor kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verir..ama sençeneğin oldukça fazla 3500'ytl'ye neler alabilirsin ybr 125,tvs apache,honda cbf 150,,tarzlar farklı ama sağlam motosiklet bunlar..tercih senin
Sanırım yanlış anlattım Kanuni Caracal 200 ve Keeway Superlight 150
Cruiser-Chopper denilen tiplerden (aslında bir yerde okuduğumda Chopper'a girmediğini chopper'lar özel üretim el yapımı bir motorda sadece bir tane olduğunda verilen isim, seri üretim olduğunda da adının Cruiser olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilmem )
Tarih: 03.06.2008 - 20:39 Mesaj konusu:
2 sinide kullandım hatta sahip oldum .keeway macar menşeili olup çin malı değildir gayet az yakar ama gidonun tuhaf tasarımı ,vibrasyon yani titrame oranı çok yüksek ; aynaları yetersizdir.fakat yakıt yönünden cimridir.kanuni ise keewaye nispeten daha güçlüdür .biraz daha fazla yakıt yer lakin tasarımı daha güzeldir vibrasyonu daha azdır benim tawsiyem kanuni caracal ı satın alman yönündedir.caracalın abisi olan seyhan 25o likten 2 tane motorum olmuştu.baz olaraka caracalın aynısıdır. çok keyif almıştım.2 motordan hangisini seçersin dersen kesinlikle caracal derim.kazasız belasız binmen dileklerimle _________________ _R_i_D_e__ur__S_o_u_L___
bu ıkı motorda ıllakı sorun cıkarcaktır sonucta çin 2 side.kaliteleride 3 asagı 5 yukarı aynı.bende bu konuyu cok araştırdım we kanuni'nin en azından serwis,parca acısından daha avantajlı bi marka oldugunu dusünüyorum.speedmania gerekeni anlatmış zaten.kullanan birilerinin yorumları cok önemli.bence caracal
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
bu arada keeway de cinde uretiliyo.kanuni misali türk malı ama made in chine!!
Aldım aldım sonunda aldım Kanuni caracal 200 aldım sonunda
Artık bende delirdim
Bu arada konuyu açtım tarihle aldım tarih arasındaki farkda bayaaa bir olmuş
-------------
Motoru almaya kullanmayı bilen arkadaşımla gittim tabiki bana öretcek arkadaşımda kendisi.
2 gündür kullanıyoruz beraber 65 km yaptık oda baya memnun kaldı ve şaşırdı.
Motor sıfır henuz acılmadı bu yuzden 90'a çıkabildik anca daha sonra vibrasyon yapıyo hatta motor barıyo.
Ama sürüş mükemmel keyifli.
Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız