Bizde oyle yaptik, ama motorumuzu evde biraktik caresiz. Zaman epey kisitli, gidilecek yerler teyyareylen 9 saat olunca bunun adi avutmaca babinda "keşif seyahati" oluyor ve Allah "al sana seyahat, biktim senden be kardesim..." deyince artik bir de "motosikletsiz olmaz ki" filan diye miziklanamiyorsunuz.
http://img50.imageshack.us/img50/8704/stitched010xjl8.jpg
"Al gozum seyreyle" neviinden guzel yerler gorduk, paylasmasak ayip olur simdi...
Yahu bu mavi t-shirtlu genci gozum bir yerden isiriyor ama...
Yukardaki resmi "tik"layip, kimmis bakayim bu genc diyenlerin gozunden gunes gozlugunun markasi, "KTM" kacmamistir. Eh filinta gibi durusu da ekleyince "Viatormundi" yi tanimamak mumkun mu? B)
Evet Akdenizde ve Balear adalarindayiz, VM ve ailesini, ve tabii "Mini DD"yi ziyaret ediyoruz Mayorka da... Hepsini cok iyi gordum, masallah keyifleri sagliklari yerinde...
Eh yiyip ictigimizi her raporumda oldugu gibi kendime sakliyor, gorduklerimi aktarayim diyorum. Once bir uydu fotografiylan baslayalim...
Pardon.. Bu sululugu yapmak benim icin klasik oldu, kendimi alamiyorum... biggrin:_
Ne diyordum, ha, fezadan peyk marifetiylen ckilmis Mayorka fotografi...
Niye boyle kare kare gorundugunu bilmiyorum, allahin hikmeti iste... Fazla kafa yormayacaksiniz herseye aklimiz erecek diye bir sey yok.
Uzatmayalim...gringo ulkesinde "Harp Malulu Gazileri Anma Tatili"nden yararlanip bir haftalik bir kacamak yapmaya, Ispanyol memleketlerinden Katalonya nam maruf guneydogu eyaletini ziyarete karar vermistik... Oralara kadar gitmisken VM nin ustunden atlarsak carpilabilirdik, ayrica Mayorka da ne menem bir yerdir diye merak ta etmiyor degildik...
http://img396.imageshack.us/img396/9444/stitched007bigsl7.jpg
Guzeldi...
Hatta nefes kesiciydi bir viraji alip ta yeni bir manzarayla yuzlestiginizde.
Deniz ulkesi burasi... Cicegiyle, deniz feneriyle, poyraziyla lodosuyla...
Ada...
Milattan once 150-200 yillarina belki daha da eskilere gidiyormus Balear adalarinin medeni tarihi... Romalilar kurmus bassehrini, yerlesmisler. Sonra inanmayacaksiniz ama Bizanslilarin eline gecmis ada... Sonra Araplar, "Moor"lar gelmis 400 sene onlar Sam halifesine bagli olarak hukum surmus... "Medina Al Mayurka" demisler. Onlar gitmis Aragon Krali gelmis filan derken sehir olmus Palma... Palma de Mallorca. Mayorka yani.
Fotograf Wiki'den
Bizde daldik revakli pasajlarina,
Avlularina
Palma Mayorka'nin...
Yuzlerce yillik dar ama kasvetsiz sokaklarina kivrildik...
"Banys Arab" diyor tabelada... Arap Banyolari... Turk hamami yani. Kese, tellak pestemal...
Sonra cikiveriyorsunuz sehrin pek cok meydanindan birine.
Bizim sehirciligimizde yoktur "Meydan". Olsa da insan olceginde degildir... Hani soyle bir kacyuzkisi bir araya gelsin...
Istemez bizim ahali.
Avrupalinin mimarisinde vardir "meydan". Japonu, Cinlisi de bimez. Bir Tienenman yapar, Kizilmeydan yapar ucu bucagi belirsiz... Kaybolur gidersin ortasinda.
Meydan dediginin bir kosesinden seslendinmi obur kosesindeki arkadasin seni duyar. Ortada bir ozan bir seyler okur, millet dinler... Bir kabadayi cikagelir, herkes gorur kacar. Kizlar piyasaya cikar, oglanlar saclarini tarayip bir koseye gecer... Insanlar meydanlari sever, bizim kulturumuzde bilmeyiz meydan meydan. :dry:
Kucuk bir kafe'ye ilistik... Cappuchino adi. Baska bir kucuk meydana bakiyor...
Ortasinda heykel yok.
Bu var...
Asirlik bir zeytin agaci... Butun sehri gormus, gecirmis. Kimbilir neler biliyordur.
Saygi duydum zeytin agacina, onu oraya dikene, koruyana, "ne lan bu" diye kesip atmayanina, capalayip budayanina...
bana "Coolrider" diye bir arkadasimi hatirlatti. Zalim birileri bizi ayirmisti, onu hatirladim icim buruldu yine.
Sonra bu guzel gunun aksami geldi catti...
Guzel insanlar guzel cocuklari cukulatacilardan, dondurmacilardan kopardi zorla ama sevgiyle...
Bizde evin yolunu tuttuk.
Duygusal olarak yorulmustum, her kosede ayri bir heyecan... Kolay degil