Tarih: 11.06.2008 - 07:23 Mesaj konusu: Yamaha Fazer kullanicilari...
Almak istedigim motor tam bu tarzdir. Hem sehir ici hem uzun yol kullanicam.uzun yol olarak genelde cesme izmir yapiyorum 100km kadar. belki 3-4ayda bir baska sehirler olablir. bu sinifta en beyendiim fazer oldu. bu sitede genelde iyi yorumlar war ancak soyle bir zitlikla karsilastim paylasmak istedim. beni biraz aydinlatirmisiniz.? siz de bu sorunlari yasadiniz mi?? resmen yerin dibine sokmus. cok uc noktalarda iki veriler de kararsiz kaldim..
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1634 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 11.06.2008 - 07:52 Mesaj konusu:
Linkde yazılanlar mantıklı ancak ne kadar doğrudur bilemem. Fazer sahibi bir arkadaşım var gayet memnun. Sık sık da seyahat yapar "tek başına" bir sorun çıkarmadı.
2 kişi ile seyahatte sorunlu falan diye yazılmış linkde ama ben bile Apache'mle pazartesi ve perşembe günleri gidiş dönüş toplam 190 km yapıyorum 2 kişi... O hayli hayli yapar. Ama yazılanlar gibi fazla yakıt sorun olabilir..
Sürekli 2 kişi uzun yol yapıyorsan şimdi tedirgin oldun sanırım ama Fazer çok güzel bir motosiklet. Kendi Fan Club ları var. Google'den bul. Linki tam olarak hatıryamıyorum ben fazerturkiye.? ? işaretli kısmı sen bul artık Hatırlamıyorum.. _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 5.350 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 19.650 Km Sonra İnşallah
5 ay fazer kullandım 4500km de sattım....yol tutuşu berbattı yanrüzgarlardan çok etkileniyodu frenleri çok kötü 1850km de stop etmeye başladı bi sensörünü değiştirdiler 2800lerde falan debriyaj tası değişti en son da sehpa sensörü sonrada ben onu değiştirdim şimdi honda ya biniyorum gayet mutluyum......
Tarih: 11.06.2008 - 08:51 Mesaj konusu:
leon35 demiş ki:
5 ay fazer kullandım 4500km de sattım....yol tutuşu berbattı yanrüzgarlardan çok etkileniyodu frenleri çok kötü 1850km de stop etmeye başladı bi sensörünü değiştirdiler 2800lerde falan debriyaj tası değişti en son da sehpa sensörü sonrada ben onu değiştirdim şimdi honda ya biniyorum gayet mutluyum......
sorunsuz bir fazer alınırsa sorunsuz gider... fazerin debriyajı kullanıma bağlı 30.000 ile 50.000 km arası sorunsuz gider... 2006 fazer im 21000 km de debriyaj falan istemedi hala... yol tutuşu kullanıcıya ve lastiğe bağlıdır... benimde bridgestone batlax lasitklerim berbattı, metzeler m3 taktım, yanlış bir davranış olmasına rağmen motor yatıkken bile vites alçaltıp yükselttiğinde yalpalamıyor... rüzgar her motorun düşmanıdır gidon kontralarıyla üstesinden gelmek gerekir... 1850 km de stop etmeye başlayan motor sorunluysa bunu her fazer motora yükleyemezsin.... kötü motor yoktur... kötü binici vardır...
leon35,senin fazer in sorunluymuş.
fazer tr de binilebilecek en iyi touring makinalardan biridir,artçı için biraz rahatsız olabilir,oda egzos sele altı oldugu için artçının popo ya sıcaklık verir.bunlar zaten bilinen şeyler keşfine gerek yok,ancak çok yaktıgı konusu tamamen yanlış.hatta tr deki en tutumlu makinalardan biridir diyebilirim.sürüş tarzını ve tecrübeni bilmemekle birlikte 120 yada 130 u geçme bakımlı bir fazerle 400km ye yakın yol yaparsın yeterki bakımlı olsun.yanlız arka frene biraz daha dikkatli basmanı öneririm,o da bu makina konusunda biraz tecrübe sahibi olana kadar.
bakımlısını al yıllarca bin kendini ispatlamış makinadır,ve motorsikleti sadece resimlerde görmüş kişilerin yorumlarına itibar etme.şimdiden hayırlı olsun diyorum pişman olmazsın. _________________
PERT TEAM
DÜNYANIN HER YERİNDE MAHKEMELER KADAR HAKSIZLIGIN SOĞUK KANLILIKLA UYGULANDIGI YER YOKTUR.
Tarih: 11.06.2008 - 09:30 Mesaj konusu:
logan87, yaklaşık 1 senedir 2005 model Fazer kullanıyorum. Aldığımda 12.000 km'deydi şimdi 22.000'de ve periyodik bakımı hariç tek kuruş masraf yaptırmadı bana,periyodik bakımdada değişenler belli yağ,yağ filtresi,bujiler başka hiçbirşeye gerek kalmadan rahat 40.000 km görebilicek bir motordur Fazer, ağırlıkla artçımla uzun yolda kullanıyorum çok rahat ve sorunsuz bir motor, yol tutuş konusunda bende lastikleri Metzeller Sportec M3 ile değiştirdim ve ne frenlemede nede virajda en ufak bir sorunla karşılaşmadım en az bir 2 sene daha kullanmayı düşünüyorum sanada tavsiye ederim
leon35, senin yazdıkların bana biraz hayal ürünü olarak geldi, ya sen Fazer'dan R1 performansı bekledin ve makinayı perişan ettin yada tamamen işkembei kübradan sallıyosun. Fazer fun clup sitesi www.fazerturkiye.org 'dur. Hadi birde orda başlık açıp aynı şeyleri söyle bakalım ne cevaplar alıcaksın _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Sabers in dediklerine 20.000km fazer kullanan biri olarak katılıyorum. Fazer hiç de kötü bir makina değil ben 20000 km kullandım hiç bir sorun yaşamadım.Yakıtıda bence çok iyi.ben hiç durmadan 300 - 350 km yol gidiyordum.fazer hakkında en iyi bilgiyi alacağın yer Fazerturkiye.org adresidir. _________________ Konya MD Team
d-devil sana fazerinle mutluluklar sen memnun olabilirsin ben olamadım....ayrıca fazerturkiyeyede aynı nicle üyeydim ordada bu sorunları paylaştım stop etme sorunu bi dönem hepsinde varmış sonra düzeltmişler ayrıca motorunu yıkayınca viteste debriyaja basınca n lambası yanıyor bunuda oradan araştır istersen ben yaşadıklarımı yazdım hayal mayal değil istersen servis kayıtları ve resimlerini özelden atayım sana...
Tarih: 11.06.2008 - 09:49 Mesaj konusu:
leon35, orayıda takip ediyorum ama senin başlıklarına rastlamadım gözümden kaçmış sanırım, hiç motoru yıkadıktan sonra dediğin olayı denemedim ve bu stop sorununu duymadım. Aslında motoru alırken ondan ne beklediğin önemli Fazer ile ben gayet mutluyum ama herkese hitap eden bir motor olmadığı kesin. _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Tarih: 11.06.2008 - 09:51 Mesaj konusu:
Bende yaklaşık 7.000 km Fz6 kullandım. Tek şikayetim naked (çıplak) olmasından dolayı rüzgarın 150 km/h dan sonra rahatsızlık vermesi 200 km/h dan sonra çekilmez olmasıydı. Birde arka amortisörü yumuşak olduğu için hızlı girdiğiniz bir virajda yolun yüzeyi bozuksa (iniş çıkış yama varsa) yumuşak süspansiyondan dolayı motorun arkasının esnemesi tedirginlik yaratıyordu, arka teker yolu bırakacakmış gibi geliyor yani. Amortisör serleştirilebilir belki ama bu seferde konfordan fedakarlık yapmak gerekir.
Yani sözün özü tam orta ayar bir motosiklet Fz6 Fazer. Performans, konfor ve ekonomi bir arada sunulmuş. _________________
Tarih: 11.06.2008 - 09:55 Mesaj konusu:
leon35 demiş ki:
d-devil sana fazerinle mutluluklar sen memnun olabilirsin ben olamadım....ayrıca fazerturkiyeyede aynı nicle üyeydim ordada bu sorunları paylaştım stop etme sorunu bi dönem hepsinde varmış sonra düzeltmişler ayrıca motorunu yıkayınca viteste debriyaja basınca n lambası yanıyor bunuda oradan araştır istersen ben yaşadıklarımı yazdım hayal mayal değil istersen servis kayıtları ve resimlerini özelden atayım sana...
Debriyaja basınca da N lambasının yanması eşşeğin kulağına su kaçırmak deyimiyle aynı. Saatlerce orasına burasına su tutulursa yanar. Sol arka grenajın içindeki rölenin ıslanmasından dolayı yapıyor, kuruyunca sorun kalmıyor. Hiç yapmamasını istiyorsanız bir şekilde izole edin röleyi _________________
http://www.fazerturkiye.org/forum2/showthread.php?t=9265 buda hiç duymadığın stop etme lütfen fanatizim yapma arkadaş sormuş bende yaşadıklarımı yazdım dediğim gibi sen memnunsundur ben olamadım sadece kendi fikrim ben fazer kötüde demiyorum yaşadıklarımı yazdım...ben sevmedim
Tarih: 11.06.2008 - 10:03 Mesaj konusu:
leon35, arkadaşım fanatizm yaptığım falan yok sadece ben tek bir sorun bile yaşamadım diyorum aynı şekilde almadan önce basınçlı suyla yıkanmaması gerektiğinide öğrenmiştim ve her yıkamadada dikkat ederim buna, bunun nedeninide zaten On7_li, anlatmış sana _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız