Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3673 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 12.06.2008 - 21:00 Mesaj konusu: MD Kardeş Okulu Kitaplarına Kavuştu...
Daha önce okul malzemelerini karşıladığımız kardeş okulumuz artık yaz tatiline giriyor.Yarın okulların son günü ve karneler alınacak.Hepsinin heyecanını tahmin edebiliyorsunuzdur. Biz yine boş durmadık ve kardeş okulumuzu yazında yalnız bırakmamaya karar verdik.Elimizden geldiği kadar yaz tatilini hem eğlenceli hem eğitici geçirmelerini sağlamaya çalıştık.Onlar için bir kitap kampanyası düzenledik.
Katılımın bir elin parmağını geçmeceyek sayıda olması bizleri biraz üzsede,sayıca küçük ama gönülleri kocaman üyelerimizden Arno,Hakkı Derkunt abim,Burçağ'ım,Arzu'm ve Tuğçe'cimin gönderdiği birbirinden güzel hikaye ve çalışma kitaplarını bugün öğrencilerimize teslim ettim.Hepsine can-ı gönülden teşekkürler.
Okulumuzun sınıf mevcudu zaten azdı,derslerin işlenmediği şu günlerde bazı öğrencilerimiz kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılamak için çalışmaya başlamış.Dağlara "keber"denilen bir tohumu toplamaya gidiyorlar. Bu yüzden o an köyde bulunan öğrencilerimizin kitaplarını kendilerine teslim ettim,gelemeyen bücürlerinkini de bi güzel ayırıp teslim edilmek üzere sınıf öğretmenlerine bıraktım.Akşam işten gelince öğretmenleri teslim edecek,onlara büyük bi süpriz olacak,çok sevinecekler. Orta okul için gönderilen romanlar ve hazırlık kitaplarıda yarın teslim edilecek.
Onların hayatında bi nebze değişikliğe sebep olabiliyorsak,eleştrisel ve çok yönlü düşünmelerine yardımcı olabiliyorsak,kitap okumanın zevkini yaşatabiliyorsak,ezberci değil,araştıran,öğrenen,merak eden,akılcı düşünen bir benlik algısı oluşturabiliyorsak bu gönderdiğimiz kitaplarla doğru birşeyler yapıyoruz demektir.
Ben dağıttım çıktım ama maşallah 1.sınıflar nerdeyse hepsini okuyup bitireceklerdi
Ellerinden kimsenin alabileceğini sanmıyorum.
Ben ve şekerlerimle bitiriyorum.
Destek olan,yardım eden herkese tekrar çook çoook teşekkürler. _________________ Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir!!!
Tarih: 12.06.2008 - 21:18 Mesaj konusu:
gerçekten çok anlamlı bir organizasyon ve yardımlaşma. Haritalardan anladığım kadarıyla gaziantepte bir okul yani benim memleket . Geçen sene bizimde bir katkımız olmuştu gaziantep md olarak. Nizipteki bir okuluna kitap defter hediye etmiştik. uzun zamandan beri foruma giremediğimizden haberimiz olmadı gaziantep md ekibi olarak.Keşke bundanda haberimiz olsaydı da elimizden geldiğince bir şeyler yapabilsekdik. _________________ yok imza mimza
En son md27 tarafından 12.06.2008 - 21:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
seker_portakali, Eğer sevindirebildiysek bücürleri ne mutlu bize Gözlerindeki o ışıltıyı görebilmek,yüzlerinde o tebessümü,o sevinci görebilmek okadar güzelki.Eminim bu kampanyayı duymayan veya kitap gönderemeyen vs. ama bu kareleri görenler sene başında yardımcı olacaklardır _________________ Nefsime uydum Sebep oldu şeytan bir cana kıydım
Katil defterine adını koydum
Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz
Sen üzülme anam benim dertlerim çoktur
seker_portakali, okumak güzel... bize de ilkokuldayken fındık - meyve suyu falan dağıtırlardı çok mutlu olurduk.. kitapta yenir ama gözlerle.. ağzıyla yiyen sadece karnını doyurur.. gözüyle yiyen ise dünyayı - kainatı - ahireti
Kayıt: Mar 06, 2004 Mesajlar: 4227 Nereden: istanbul / Göztepe
Tarih: 12.06.2008 - 21:53 Mesaj konusu:
seker_portakali, Küçük narenciye çiçeklerinin gözlerindeki ışıltıyı, yüzlerindeki gülümsemeyi, hiç ama hiç kaybetmesinler ve bizler abileri ablaları olarak bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sene başına yakın lütfen bizilerin kulaklarını çek ki unutmayalım kardeşlerimizi. Bir şeye çok üzüldüm küçük eller kitap sayfalarını çevirmesi gerekirken neden tohum serper toprağa, neden?
Şeker arkadaşım emeği geçen, kampanyaya önayak olan destekleri ile minik kalplerde sevgi tohumları yeşerten herkese teşekkür ederim. _________________ A Rh(+)
Eminim bu kampanyayı duymayan veya kitap gönderemeyen vs. ama bu kareleri görenler sene başında yardımcı olacaklardır
üzülmeyin sene başında yardımcı olursunuz _________________ Nefsime uydum Sebep oldu şeytan bir cana kıydım
Katil defterine adını koydum
Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz
Sen üzülme anam benim dertlerim çoktur
seker_portakali, valla hangi arada kitap toplandı nasıl oldu napıldı hiç haberin yok eğer olsaydı bir çok kitap destek ola bilceğim şey yollardım valla başka topik olsa gideriz topik up yaparız ama bu organizasyonun topiğini hiç görmedim aslında böyle bir şey oldumu mail atılması gerek ama 50 bin üye neyse bir dahaki sefe böle olmaz inş bizimde bir katkımız olur
ya kardeşim ne ara organize oldugunuz ne ara kitap topladınız nerde duyurdunuz yazdınız çizdiniz ben bişey görmedim bir kütüphane dolusu kitabı ansiklopediyi yaktım attım niye sölemiyorsunuz gönderelim bizde
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız