Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - C&C Motors... Bir servis Macerası...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

C&C Motors... Bir servis Macerası...

C&C Motors... Bir servis Macerası...
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 16.06.2008 - 15:05    Mesaj konusu: C&C Motors... Bir servis Macerası... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Not 1: Başka bir yazdığım yazıyı burada da paylaşmak istedim, çünkü başıma gelen güzel şeylerden tüm güzel insanlar faydalansın istiyorum...

Not 2: Reklam değildir, herhangi bir çıkarım yoktur, Cumartesinden önce bu servisi tanımıyordum...

Not 3: Çinli makinalara bakmıyorlar, asıl işleri custom, fiyatlar çok uygun, işçilik ve insani ilişkiler anlatılmaz yaşanır... Ben dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım...

Yeni aldığım motorun baskı balatası değişmek isteyince (Balata kendi aradı beni "abi değişme zamanım geldi" diye)tesadüf eseri beni CC motordayken Perşembe günü arayan Başarla konuşmam neticesinde kendimi Cumartesi CC motorda buldum.. Servisin yeri Balmumcudan Ortaköye inerken sağda bir çıkmaz sokağın içindeydi.. Dolayısıyla her ne kadar tavsiye ile gitmiş olsamda aklımda soru işaretleri belirmişti..

Sabahın köründe gittiğimden, henüz kahvaltısını yapıyordu Ceyhun usta.. Hemen kalktı, hoş geldin beş gittinden sonra makinayı lifte aldı.. 3 tane lift vardı içerde.. yakınına bir vantilatör koyup daha hızlı soğuması için gerekli altyapıyı hazırladı.. Yarım saat sonra Uğur usta geldi.. Uğur usta hasta denilebilecek bir adam.. İlerleyen satırda anlatacağım ama böyle hastalığa can kurban.. Gelir gelmez makinanın cevresinde bir tur atıp gözle bi inceledi.. Üstünü değişti ve hemen takımları kapıp makinayı soymaya başladı..

Derken Ceyhun ustanın babası Ahmet abi (usta) geldi biblo gibi bir Royalstar ile.. Görüntüye bakınca kendimi Orange County Choppers'in mekanına gelmiş gibi hissettim..

Derken motorun açılma zamanı geldi.. Tüm takımların yanı sıra Uğur ustanın elinde birde kumpas vardı.. Görünce çok şaşırdım.. Motoru açtı baskı balata ortaya çıktı.. Takılcak olan balatalar çoktan yapa yatırlımıştı bile.. Derken egzozun bağlantılarını söktü. Yanlış bağlanmış bu dedi.. Araya burç da koymamışlar diye ekledi.. Kumpasla ölcüyü alıp içerideki odaya geçti.. Peşinden gittim bir baktım bir torna tezgahının önünde çalışmaya hazırlanıyor.. Aldı bir metal çubuk ölçtü biçti epey uğraşı sonucu burcu hazırladı.. Tavladı, yağda soğuttu.. Makinada beğenmediği bir iki civatayı söktü sökerken dişlerin bozuk olduğunu görüp yeni diş açtı yuvalara.. O esnada Uğur usta makinanın sağında çalışırken zincir bakımı solda yapılmıştı bile Ceyhun usta tarafından.. Zinciri gördüğümde yeni zincir mi taktı diye düşündüm.. Pırıl pırıl olmuştu..

Bu esnada torna tezgahı bir iki kez daha çalıştı... Makinanın gözle görülen bir kaç eksiği daha giderildi.. Hemde hiç söylenmeden.. Sanki kendi makinalarını yapıyorlarmışcasına.. Başlarında durmanızada ses etmiyorlar.. O ne bu ne diye sormadığınız sürece ve ayak altında olmadığınız sürece.. Ben olmadım ama sordum, yahu rahatsız olmuyormusunuz diye.. Sessiz durulduğu sürece sorun yok yoksa dikkat dağılıyor hataya sebep oluyor dediler.. Çok haklılar..

Derken makina toplanıp ilk test sürüşüne çıktı.. Geldi, geldiği gibi yeni takımları aldı eline.. Gidonu söktü ön takımda boşluk var onu almamız lazım dedi.. Aldı, tekrar tecrübe etti.. Bilya varmış onun bozuk olduğu kanaatine vardı çünkü boşluğu alınca gidon sıkışma yaptı belirli açılarda.. Ayarı az gevşetincede eski boşluk oluştu tekrar.. Önümüzdeki günlerde bilya değişecek.. Küçük bir not eklemek istiyorum, bu ustalar alaylı değil, mektepli ve 18 yıldır yani çıraklıktan beri ordalar..

Başka şikayetin varmı diye sorduktan sonra makinayı kapının önüne aldılar.. tente indi.. alet edevat çıktı.. Ortam bir anda fırçasız süngersiz köpüklü yıkamacıya döndü.. Ilk defa böyle gönül rahatlığı ile makinamı yıkattım.. Yıkama durulama kurulama bittikten sonra tazdikli hava ile göstegelerde kumandalarda vesair nerde su olmaması gerekiyorsa su olmaması sağlandı..

6,5 saatin sonunda makinamı tertemiz teslim aldım.. Ücrete gelince.. Başka yer bu muameleyi yapmış olsa en az 5 mislini isterdi.. Özetle, mekanik bakım, elektrik bakım, lastik değişimi, torna tesviye işleri.. Aklınıza ne gelirse her işi yapıyorlar ve gerekli donanıma sahipler.. Bu kadar mütevazi ve bu kadar donanımlı ve bilgili yer ya sayılıdır yada yoktur.. Ki olmadığını düşünüyorum.. Hiç bir tamircide Torna tezgahı görmedim.. Yada üç lifti olup da lastik değiştirme makinası olduğunu da görmedim.. En önemlisi de bu kadar temiz bu kadar titiz çalışanını da görmedim.. Kumpas kullananı hiç görmemiştim o da bir ilk oldu.. Normalde usta dediğin alır eline vida dolu kutuyu başlar denemeye.. Burda deneme yok.. Nokta vuruşu var.. Ne kadar metih etsem de az kalır.. CC motora teşekkür ederim.. Bundan sonra servisimi buldum.. Allah nazardan saklasın..

İrtibat bilgileri:

C&C Motor

Delizade Sokak no:5
Ortaköy - Istanbul

Tel: 0 (212) 288 25 81
Gsm: 0 (537) 249 67 39

Tarif olarak:Balmumcudan Ortaköye inen yokuşa girip keskin virajlara gelindiğinde saymaya başlıyoruz.. 3 keskin virajı dönüp 4. keskin virajda virajın yönü olan sola değil hemen sağa dönüyoruz.. 100 metre ilerde sağda..

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
-Athos-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 16.06.2008 - 15:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cc motor benim komşumdur ve işini hakikaten hassas yapan, temiz çalışan bir servistir. Ahmet beyin buharlı makine yapma hobisi de vardır ki o makineleri görmeniz lazım Gülümsüyorum
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 16.06.2008 - 15:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bundan sonra sık sık gidiyor olacağım.. Orada tanışmak ümidiyle Bravo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 16.06.2008 - 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İşini adam gibi yapan herkese saygım sonsuz umarım gidişatı bozmazlar
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 16.06.2008 - 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

18 yıldır aynı yerde olduklarına göre bence bozmazlar Alkışlıyorum
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 16.06.2008 - 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SinanATASOY, Şanslısın kıl usta bulmak zor Gülümsüyorum Bravo
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ege_umit
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: BiLiNmEyEn YeRdEn

MesajTarih: 16.06.2008 - 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 16.06.2008 - 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Haalaa bu tip ustalar var. Ama maalesef diğer leri gibi üç kağıtçılık yapmadıkları için fazla kazanamıyorlar İstemiyorum

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
rider_lord
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 16.06.2008 - 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

keşke bütün servisler öyle olsa Alkışlıyorum
ruzgar2can
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: çanakkale

MesajTarih: 16.06.2008 - 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

way anasını yaw ... Bravo
bızım burda neden boyle ustalar yok
okurken bırden kendın motoruma bakım yapılıyormus hayalını gırdım valla Göz kırpıyorum
Başa dön
ruzgar2can şimdi Çevrimiçi ruzgar2can Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
bedenci
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 16.06.2008 - 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

izmirdeyimmmmmmmmmm Beğenmedim Beğenmedim Beğenmedim Beğenmedim Beğenmedim
Başa dön
bedenci Çevrimdışı bedenci Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
APACHE150cc
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 16.06.2008 - 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
APACHE150cc Çevrimdışı APACHE150cc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DagustuN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul

MesajTarih: 16.06.2008 - 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
DagustuN Çevrimdışı DagustuN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 16.06.2008 - 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Servisin en büyük şikayeti işlere yetişememek.. Çok talep olması.. Hiç bir işinize yaramasa bile motoru yıkatmak için gidebilirsiniz.. Neresine su tutup tutmayacağını biliyorlar.. Ilk defa gönül rahatlığı ile motoru yıkattım yahu.. Yıkama bitince su kalmaması gereken yerlere tazdikli hava bastılar.. 10 numara hoşuma gitti valla..
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir/Çanakkale

MesajTarih: 17.06.2008 - 03:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Peki böyle bi ustayı izmir'de bulma şansımız var mı? Çok gülüyorum
Başa dön
manve Çevrimdışı manve Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal