Şu meşhur 1000RR'ın topiği açıldığından beri birçok kişi HONDA'ya kan kustu.Yok yağ eksiltiyormuş,yok çok sesli çalışıyormuş,yok kuş avlıyormuş,yok ördek çeviriyormuş... Neyse HONDA böyle şeyleri duyup cevap vermiyecek bir firma değil.Bugün diğer 3 japonu satın alabilecek kadar büyük olan HONDA tabiiki bunları duyup araştırmasını yapmış arkadaşlar.Ve sonuç ''hiçbirşey yok''.......Ve honda da sonuç olarak bu kişisel sıkıntıların nedenıne SRAD-HAN'ın ve birkaç bilgili arkadaşında söylediği gibi yanlış RODAJ ve tavsiye edilmeyen YAĞ kullanımının neden olduğunu söylemiş....Birkez daha rodajın ne kadar önemli olduğunu anlamış oluyoruz böylece....
Şimdi bu konuda sizlere bende bir örnek vermek istiyorum.İsmini vermek istemiyorum ama benim akrabam olan kişi yıllardır X markanın bayiliğini yapmakta.Ve uzun yıllardır da şahsen motor üstündedir.Ayrıca DRAG lardan da birçoğunuz tanımaktasınız....Şimdi birkez dedim ki ......abi litrelik motor satıyorsun peki bunların rodajları hakkında tavsiyelerde bulunuyormusun...Veyahut yardımcı oluyormusun bu konuda bırçok kişi bilgisiz çünkü dedim...
CEVAP=Abicim ne rodajı allah aşkına.Rodaj modaj hikaye.Bunda açarsın kontağı 50-100 metre yürürsün sonra çevir gazı...
Abi nasıl yani diyorum olurmu öyle şey falan ama dinleyen kim.Baktım düşünceler sabit...Çok şaşırdım ama mecbur sustum....Vay beee....dedim kendi kendime belkıde bunların rodajlarını fabrıkada tek tek anne şevkatıyle yapıyorlardır....Hem yakışıklı hem rodajlı......
Neyse en sonda Kenan SOFUOĞLU arkadaşımız medarı iftiarımız........1000RR ile bir uçak pilotuyla yarıştı.......Sonuç tabiiki Kenan'ın alıştığımız başarısı ve 1000RR ın ezici üstünlüğü oldu.....(Yarışmayı kaybeden İngiliz pilot Steve Jones ise daha önce F1 aracı ve motosiklet ile yarıştığını ve kazandığını, ancak burada kaybettiğini belirterek, Sofuoğlu için övgü dolu sözler sarf etti.)
Bu da 1000RR ın cevabı olsun arkadaşlar......Herkese sevgiler saygılar...... _________________
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 1364 Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)
Tarih: 17.06.2008 - 12:59 Mesaj konusu:
misillememi bu yakuzzza, ekambayı.. _________________ Bir dakikalık İNSAN taklidi yap yeter............(yüzüm sadık köpek yüzün kedice pazarlıklı
Lan bir sen mi kaldın akıllı bu tarla mayınlı
Ummadığın yer tuzaklı vesselam....
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Tarih: 17.06.2008 - 13:03 Mesaj konusu:
her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır.bu işler zevk meselesi.tamam honda güzel makina kalite ve sağlam buna diyecek laf yok.ama sevmiyorum arkadaşım sevmiyorum.yok işte sevmiyorum.sevemedim.yeni 1000rr da hiç hoşuma gitmiyor.at sahibine göre kişner gazı çeviren bilek sağlamsa her makina yürür.lafım tatlı su motorcularına gerçek üstadlara değil.honda teknolojiyi oldukça geriden takip eden bi marka.bu işin liderleri suzuki ve kawasakidir. _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
Kayıt: Jun 24, 2007 Mesajlar: 551 Nereden: İstanbul Kartal
Tarih: 17.06.2008 - 13:11 Mesaj konusu:
İlk önce dış görünüşte biraz eleştiriler gelmişti ki bunların bazılarına bende katıldım şahsen ekzost ve plakalık far felan ama bir süre sonra baktım 1000rr ın gider aksanınada şiddettli eleştiriler gelmeye başladı ama buna inanmadım tabi HONDA yapmaz çünkü eminim bundan en azından kendim bizzat görmeden eleştiri yapmam ama kendini kaptıranlar oldu _________________ !!!...İmzalar için teşekkürler ÇARŞI görevinin başına dönmüştür hayırlı olsun...!!!
!..ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL,BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR...!
her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır.bu işler zevk meselesi.tamam honda güzel makina kalite ve sağlam buna diyecek laf yok.ama sevmiyorum arkadaşım sevmiyorum.yok işte sevmiyorum.sevemedim.yeni 1000rr da hiç hoşuma gitmiyor.at sahibine göre kişner gazı çeviren bilek sağlamsa her makina yürür.lafım tatlı su motorcularına gerçek üstadlara değil.honda teknolojiyi oldukça geriden takip eden bi marka.bu işin liderleri suzuki ve kawasakidir.
suzuki teknolojiyi takip ediyor dedin ya ben daha bişi diyemiyorum size.burada marka sevmek mesele değil evet haklısınız 2008 1000rr çirkin ötesi yok cok cirkin hemde.ama emin olunki en son teknoloji var üzerinde 175 kilo 178 beygir bundan daha iyi makine yok tank tokatlamayı engelleyen donanımı standart olarrak sunan ilk marka honda değilmidir.şimdi opsoyonel pakette abs fren sistemini 600rr uyduracak olan honda değilmidir.yanlıs anlamayın kimsenin avukatlığını yapmıyrum ama yersiz anlamsız eleştiilerde yapmayalım. _________________ honda cıbır125.yıllık izinde:(
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1269 Nereden: Memleketten....
Tarih: 17.06.2008 - 13:27 Mesaj konusu:
busamania, çok komık bu eleştirin senin dostum.....HONDA'nın AR-GE yapısına-donanımına ve ayırdığı butçeye hıçbır japon yetışemez....Bunu ufak çocuklar bıle bılıyor artık senden öğren bence....Biraz araştırma yaparsan görürsün.Zaten bızım burdakı kısır dongulere gırmemızın tek nedenı bu...Araştırmadan kulaktan dolma bılgılerle konuşmak..... _________________
Kayıt: Jun 24, 2007 Mesajlar: 551 Nereden: İstanbul Kartal
Tarih: 17.06.2008 - 13:38 Mesaj konusu:
Yav Honda'nında bir onuru var be busamania yani mondiel daha iyi diyeceksiniz nerdeyse _________________ !!!...İmzalar için teşekkürler ÇARŞI görevinin başına dönmüştür hayırlı olsun...!!!
!..ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL,BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR...!
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1269 Nereden: Memleketten....
Tarih: 17.06.2008 - 13:42 Mesaj konusu:
motodrift, valla aynen öyle kardeş...Rodaj diye birşey yokmuş o X motorlar ıçın....Onlar sınıfının tek rodaj gerektırmeyen litrelik motorlarıymış..... _________________
arkadaşlar.Ve sonuç ''hiçbirşey yok''....... söylediği gibi yanlış RODAJ ve tavsiye edilmeyen YAĞ kullanımının neden olduğunu söylemiş....Birkez daha rodajın ne kadar önemli olduğunu anlamış oluyoruz böylece....
demekki honda servislerinde yanlış yağ koymuşlar...
bu arada şikayeti olanlar dünkü değil yıllarını veren kullanıcılar.dünün bebeleri değil yani.
neyse umarım dediğiniz yada dedikleri gibidir...ilerde daha net öğreneceğiz durumu.
umarım sorun ve problemler bukadardır da arkadaş ve dostlarımız sorunsuzca çözerler durumu...
peki bi soru da ben sorayım o halde;
1000 rodaj serviste yapılmıyormu ?
bu demek oluyorki serviste yanlış yağ koymuşlar,ÖYLEMİDİR.......
çünkü bahsi geçen problemlerdeki aletler 1000 ile 2500 km yapmış makineler...
malum topik dediğiniz topikte yabancı linkler var,tıklar görür okursunuz durumları...
herzmn dediğim gibi,koskocaman honda bukadar basit hata yapmaz,
yapsa bile hemen düzeltmek onun ismine ve şanına yakışan olacaktır...
umarımda problem varsa gerçektende bir an evvel düzelir.
haa dediğiniz gibi problem yoksa sorun da yoktur...
OnurKaraca demiş ki:
ole bır solemıssınkı sankı HONDA bu konu ıle ılgılı acıklama yapmıs gıbı olmus...bu haberın kaynagını nerak edıyorum..
ıkıncısıde yukselısı ve ıstanbuldakı honda otosever ın servıs mudurlerıyle gorustum..konu ıle ılgılı hondanın hala arastırma ıcerısınde oldugu ve hıc bır acıklamanın yapılmadıgı belırtıldı...
bu konuda bir bilenin ve araştırma yapan birini görmek gerçekten de süper...
en kısa zmn da açıklama yapacağını bekliyoruz hondanın bu polemikler konusunda... _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw
En son ekamba tarafından 17.06.2008 - 13:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız