Tarih: 18.06.2008 - 18:18 Mesaj konusu: R6s için xenon önerisi...
Arkadaşlar egzoz işini tamamladım,
xenon far taktırmak istiyorum duyduğuma göre yanlış seçim yapılırsa konjektör yanabiliyormuş sizce hangi değerde olmalıdır şu ''k'' hesabında
bide ortalama fiyatları ne kadardır?
bu arada uzun kısa taktırmak istiyorum...
şimdiden teşekkürler _________________ Umut Yüzgeç
A rh(+)
07 YAMAHA YZF R6
07 YAMAHA YBR 125
Mtec 6000 K öneriyorum.
Motosiklet için küçük parmak beyin olarak satılanları var kısa ve uzun taktığında hem yerden kazanmış olursun hemde ses ağırlık yapmaz.
Kelvin olarak en iyi aydınlatma 4300 Kelvindir. Fabrika çıkışı BMW Mercedes bu Kelvini kullanırlar gerçek gün ışığı rengine en yakınıdır. Beyaza yakındır ama sonradan alınan xenonlarda buna en yakını 6000 K o yüzden en iyi görüşü o verir. Bunun üstüne çıktıkça renk mavileşir 12.000 lere geldikçe mora döner görsel olarak güzel gözükür renk tonu hoştur ama görüş olarak yağmurlu ve kapalı havalarda 6000 K nın verdiğini asla veremez.
Çoğu kişinin tercihi Mtec ayrıca motosiklet için özel kitlerde üretiyor bu marka ben kullandım gayette memnundum _________________
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 1454 Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)
Tarih: 18.06.2008 - 18:35 Mesaj konusu:
sitede daha önce açılmıştı bu konu bayada yazılar yazıldı hatta geçen yine vardı zenon topiğ oradan arattırırsan yeterli bilgi vardır hatta fazlası... _________________ Bir dakikalık İNSAN taklidi yap yeter............(yüzüm sadık köpek yüzün kedice pazarlıklı
Lan bir sen mi kaldın akıllı bu tarla mayınlı
Ummadığın yer tuzaklı vesselam....
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 18.06.2008 - 18:51 Mesaj konusu:
uzun xenon tavsiye etmiyorum kullanışlı olmuyor!selektör yapamıyorsun küçük bir flas patlaması yapıp kalıyor,ısınmadan tam performans vermediği için uzunları beyaz ampul yapmak daha kullanışlı oluyor!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 18.06.2008 - 21:22 Mesaj konusu:
xenon far sistemi uygulamasında olabilecek konjektör ve elektrik arızası genellikle çift far uygulaması ve bu çift far xenonun her zaman kullanılması sonucu ortaya çıkmaktadır.uzun farını sadece olması gerektiği gibi kullanan sürücüler için uzun farlara xenon sistemi kendi fikrimce hem gereksiz bir harcama,hem de geç ısınma,tepki süresi uzaması v.b gibi problem şeklinde olacaktır.kısa farlarınıza kaliteli bir xenon far sistemi taktırmanız yeterlidir.iyi günler.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Tarih: 19.06.2008 - 12:35 Mesaj konusu:
SRAD-HAN, bende aynı şeyleri dumuştum arabada özellikle selektör yapınca saçma sapan tepkiler veriyomuş diye
motorparca, bu tavsiyelerinizi dinleyip sadece kısa taktırmalıyım
akşamları bazen yol yapmak zorunda kalıyorum aydınlatması olmayan yollardan gittiğim için farlar yetersiz geliyor
uzun beyaz ampüller aydınlatmayı olumsuz yönde etkilermi?
caglar23, işallah caglarcım iyi olur Jam, mtech'in motosiklete özel olan modellerini seçebilirim teşekkür ederim dostum _________________ Umut Yüzgeç
A rh(+)
07 YAMAHA YZF R6
07 YAMAHA YBR 125
Tarih: 19.06.2008 - 12:43 Mesaj konusu:
umut2323, bende yeni kasa R6 var hem uzun hemde kısa xenon far var ısınmadan tam performans yakalayamıyor ama ısıtıp kullanırsan herhangı bır sorun yok bırde normal sellektore gore bır sok etkısı yapıyo yanı sellektor yaptıgın kısı veya aracın senı gormemesı ımkansız uzunlarda pek gereklı deıl ama yaparsan cok guzel oluyo tavsıye ederım bu arada ben 8000k kullanıyorum gayette guzel _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 19.06.2008 - 12:52 Mesaj konusu:
xenon konusunda hep düşünmüşümdür japon neden orjinalden takmaz diye...
sorunsuz ve faydalı birşey olsaydı mutlaka takardı diye düşünüyorum... motorparca, nında dediği gibi bence gereksiz..... _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
Tarih: 19.06.2008 - 13:23 Mesaj konusu:
ekamba, abı gereksız olurmu yaw o kadar bmwler mercedeslerde orjınal takıyo mıllet orjınal taktırmak ıcın 2000 dolar fark verenler var bıgun senın arkandan gelem uzun kısa yada gece beraber ızmıre gıdelım bı bak yollar nasıl gunduz gıbı oluyo valla ınanmassan ergule sor _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Tarih: 19.06.2008 - 14:18 Mesaj konusu:
ekamba, Erbil abi neden gereksiz olsunki bizim yazlık evimiz şehire 40 km ve sadece 15 kmsinde yol kenarında lambalar var ve geriye kalan 25kmde hem yol aydınlatması yok hemde asvalt çalışması var. yolu ezbere bilmeme rağmen ışık yetersizliğinden bazen 50km hıza kadar düşüyorum yani tek istediğim iyi bi aydınlatma...
Biker_BoyzZ, konjektör yanarsa parasını sen verirsin dostum biraz araştırmam lazım uzun kısa için benimde niyetim uzun kısa ama insanın aklı karışıyo sonuçta elektrik tesisatınada zarar vermek istemiyor insan _________________ Umut Yüzgeç
A rh(+)
07 YAMAHA YZF R6
07 YAMAHA YBR 125
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız