Tarih: 25.06.2008 - 20:29 Mesaj konusu: v strom ile ilk 1000 km gebze ankara gebze ve izlenimler
gectiğimiz cumartesi günü hem bir düğün organizasyonu nedeniyle hemde rodajımı biran önce tamamlama gayretiyle bir gebze ankara gebze arasınnda bir seyahatim oldu v strom ile ilgili görüşlerimi ve ankara gezimi sizlerle paylaşmak istedim
v stromumu ilk gördüğüm gün aslında gri renk almaya karar vermiştim ama o sarı sarı orda bana bakıyordu bazı arkadaşların telkiniylede sarı kafamda yer etmişti ve olacak sa o olsun dedim
teslim almaya gitğim gün 1 kaç saatlik işi kalmıştı ama montajda dikkat ettim çok partik bi şekilde monte ediliyordu nede olsa 3. motorumdu diğelerininde montajını görmüştüm artık hazır dediklerinde çok heycanlıydım ilk defa buyuk cc li bir motoslet kullanacaktım.
üstüne otorduğumda boyum 178 olmasına ve en alçak seviyede olmasına rağmen parmak uçlarımla durabiliyordum bu özellikle park halindeyken geri geri çıkmada sıkıntı yaratacak bi durumdu ve geri geri giderken surucunun ayak koyma ped leri ayak bileklerime carpıyordu bu biraz canımı sıkmıştım demekki durma esnasında zemine cok dikkat etmem gerecekti
kullanmaya ilk başladığım anda vay anasını ne kolaymış ya oldu buyuk cc li bir motor korkutuyordu aslında ama daha önceki çinliden ve koreliden daha rahat bir kuulanımı vardı. virajlardakimanevra kabileyeti harikaydı gaza olan tepkide öle çok harika bir duyguydu
kontağı ilk açtığınızda gösterge panelinde km saati ve devir saati tam sona kadar gidip geliyor ve acayip robotik bir ses çıkarıyor çok ne teknolojik beee
yaklaşık 170 km kadar gebzede kullandım yuksek oluşu can sıkıcı ama alışılmayacak bir durum değil insan zamanla alışıyor
ankara yoluna çıktığımda en fazla 5 devir yapabiliyordum ve bu sürekli olmayacaktı
v strom 5 devirde 100-110 kmyi görüyor fakat ben rodaj süresince 70-110 aralığında ve değişik viteslerde gezindim
rodajı oldum olası sevmezdim zaten buda çok sıkıcı gelmişti fakat v strom okadar keyifliki bu sıkıcılık bile keyif verdi çünki çok fazla yan rüzgar olmasına rağmen motor 100 110 km hızlarında nerdeyse rüzgardan hiç etkilenmedi komyon ve tunelde oluşan tribulans etkilerini hiç hissettirmedi
oturuş pozisyonu çok rahat ama uzun mesafede kot pantolan giyinmemeli ve cox marka olan kaskım çok fazla ruzgar sesi aldı ruzgar sesini duyurmayan bir kask edinmekte fayda var 600 km doldunda ankarada evimdeydim
ve düğün organizasyonu katıldım
biz ankaralıyız koçlar fidayda oynarken
ertesi gün tekrar yola çıkacaktım ee Ankara ya gelmişken daha önce hakan başkanımıda ağırladığımız incek yonca cafe de birde kahvaltı yaptım
yonca cafe
yonca cafe
yonca cafe
yonca cafe
yonca cafe
v strom kitapçığına göre 800 km sonrasında 7500 devire kadar çıkabilirsiniz diyor
dönüş yolunda 800 km yi tamamlayınca yavaş yavaş 7500 devire çıkardım
7500 devirde 160 km hıza kadar çıkıyor yani bir nevi rodaj tamamen bitti diyebiliriz
hiç bir hızda titreşim hissetmedim yüksek hızlarda bile motor o kadr guven verici bi hakimiyet sağlıyorki daha evvelki korelide 140 da duyduğum tedirlinği 160 km hızda v stromda duymadım.
800 km olduğunda bir mola verdim şimdi bascam işte diye bolu dağları harikaydı
insan daha fazla yeşile doğaya sarmak istiyor v strom ile ama kene belası dert
sonuç olarak v strom gerçekten harika km 170 yeni kuruş yaktı bu fiyat 140 kadar düşecekmiş motor otudukça
1000 km bakımı için gebzede yer bulamayınca istanbulda bana yakın altan motora gittim oradaki tamer usta gerçek bir beyefendi sanki motora kankam bakıyormuş gibi baktı zinciri yağladım motoru yıkadık kontreller yapıldı sadece filtre ve yağ değişimi yapıp göndermedi banada herşeyi neden yaptını gösterek anlattı ve olası bi rakama yaptı bunları gercekten cok memnun kaldım arkadaşlar... _________________
Gazladığımda Dünyayı Arkamda Bırakırım
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 1454 Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)
Tarih: 26.06.2008 - 10:59 Mesaj konusu:
hayırlı olsun heyacanın taaaa buralardan okunuyor.allah herkese nasip etsin hayalindeki motoru _________________ Bir dakikalık İNSAN taklidi yap yeter............(yüzüm sadık köpek yüzün kedice pazarlıklı
Lan bir sen mi kaldın akıllı bu tarla mayınlı
Ummadığın yer tuzaklı vesselam....
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Tarih: 26.06.2008 - 11:16 Mesaj konusu:
tennere demiş ki:
On7_li, inceleme anlamadim ama endura al bence
ktm 990 yada yeni tenere manyak makina .
raceıng boş işelr
Ya inceleme derken; Birkaç fotoğrafını çekersin, şurası şöyle burası böyle dersin, memnun olup olmadığın yönlerini yazarsın ve burada paylaşırsın ufak bir inceleme olmuş olur _________________
Tarih: 26.06.2008 - 11:31 Mesaj konusu:
tennere, dl650 kız motoru ama yamaha Tenere 660 kız motoru değil mi? _________________ Volkan Ustabay
Yamaha R6S
Suzuki DL650 V-Strom ABS
www.istanbulracingteam.org
Tarih: 26.06.2008 - 11:44 Mesaj konusu:
MercuryRising, tennere sanirim turkıyye gelmıcek
sana nasıl anlatıyım dikkatını çekyıse dakar versoyunu olam motor .
ktm havasi ve agresif yapı yanı kızlık la alakası yokki.
strom duşuk devırrde hareret geraksız subap sesi çok olan motor.
onun yerıne TRANSALP tavsiye ederim. neyse ögrenceksınızz
bu arada benım endura datekım ıdda etmeyın bence my number one
marsille ne geziyosun sen burada ha?yine kızdırıyosun insanları.bırak canım millet istediğine binsin.şahsen ben de çok severim dl 650 yi.tenere tek silindir.transalp 5 vites hem çok yakıyor hem kafa ütülüyor.dl hem çok az yakıyo,hem asfaltta endurolardan iyi hem toprakta street lerden iyi hem rahat hem bagaj bağlarsın hem 200km/h leri görürsün daha ne.marsille izmire gelirsen beklerim...
motorunu yeni alan arkadaşa kazasız belasız keyifli geziler diliyorum... _________________ bir ihtimal daha var!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız