Tarih: 28.06.2008 - 23:32 Mesaj konusu: motorlara da blow off takılırmı?
Herkese iyi geceler modifiyeli arabalara takılan blow off acaba motorlara da takılırmı veya takan varsa ne fark görüyorsunuz paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Tarih: 29.06.2008 - 00:02 Mesaj konusu:
Turbo kiti kullanan araçlarda ani yüklenmelerde yada gazdan ayağını çektiğinde turbonun çektiği ama tam olarak motora, yanma odasına ulaşmayan havanın ısınmadan dışarı atılmasını sağlar..
motorun hasar görmesini engelleyen valf=kapakçık olarakta açıklana bilir kullanımının faydası turbo kitinde laugh oluşmasının önüne geçerek turbo performansında beklenmedik düşüşlerin önüne geçmek ve turbonun ömrünü uzatmaktır...
kullanılan araçlarda gazdan ayak çekildiğinde çınlama ile ıslık arasında bir ses çıkartmasıyla varlığı anlaşıla bilir direkt olarak hp gücüne bir etkisi yoktur
SENİN SORUNA GELİNCE ...
TURBO KİTİ TAKILMIŞ HERHANGİBİR MAKİNAYA TAKILA BİLECEĞİNDEN DOLAYI motor yada araba fark etmez kulanıla bilir...her nekadar motor da bir uygulaması olduğunu hiç okumadım yada görmediysem de......! _________________
Turbo kiti kullanan araçlarda ani yüklenmelerde yada gazdan ayağını çektiğinde turbonun çektiği ama tam olarak motora, yanma odasına ulaşmayan havanın ısınmadan dışarı atılmasını sağlar..
motorun hasar görmesini engelleyen valf=kapakçık olarakta açıklana bilir kullanımının faydası turbo kitinde laugh oluşmasının önüne geçerek turbo performansında beklenmedik düşüşlerin önüne geçmek ve turbonun ömrünü uzatmaktır...
kullanılan araçlarda gazdan ayak çekildiğinde çınlama ile ıslık arasında bir ses çıkartmasıyla varlığı anlaşıla bilir direkt olarak hp gücüne bir etkisi yoktur
SENİN SORUNA GELİNCE ...
TURBO KİTİ TAKILMIŞ HERHANGİBİR MAKİNAYA TAKILA BİLECEĞİNDEN DOLAYI motor yada araba fark etmez kulanıla bilir...her nekadar motor da bir uygulaması olduğunu hiç okumadım yada görmediysem de......!
cok güzel anlatmışsın arkadaşım bide laugh olayı özellikle şehir içi kullanımlarda gazı bıraktan sonra tekrar gaza yüklenmenizi gerektiren durumlarda meydana gelir, daha eski hava boşaltılamadan yenisini yollamaya çalıştığınız için araç gaz yemiycektir ve turboyu doldurması zaman alıcaktır yani esneklik yada seriliğini yitirecektir ama blow off(bow) takılırsa bu ara gaz babındaki çek-bas olayı rahatlıkla olacaktır ve araç daha seri çalışacak ve aynı zamanda diyelimki araç 6500 rpm gibi bi devre gelmiş ve bu nerdeyse max tork ve hp lerin alındığı yerde birden gaz bırakıcaksınız normalde pervanelerden geçen sıkıştırılmış hava diger tarafa giderken gazı bıraktıgınız için pervaneye çarpıp geri dönecek ve turbonun trübünlerine yani pervanelerine zarar verebilyor genelde yamultabiliyor,birde benden kardeş tavsiyesi arkadaşlar eğer turbo bi aletiniz warsa turbonun bakımlarını kesinlikle ihmal etmeyin ve turbonun yağlama borularının değiştirilgiğinden emin olun,bizim TT ninkini değiştirmemişler serviste atlamışlar geçtiğimiz yaz izmire giderken otobanda salyangozu yemişim ) yeni bi turboya patladı 5500 ytl gibi bişey tuttu yanlış hatırlamıyorsam ) _________________ http://img151.imageshack.us/img151/2001/sehit19dsvq3mj5.jpg
motor bum olmasın mazallah gerçi motorun cc sinade bağlı heralde 600ccye filan uyar heralde ama tutar 150 cc çin bi motoraa takma
aslında bende kanunı bufaloya turbo düşünüyorum turbonun verdii zararı spreyle püskürtülen sularla halledebilirim heralde
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
pirates, ozaman subaru imprezaların hepsinde fabrika çıkışı blow off mu war
Tarih: 29.06.2008 - 13:49 Mesaj konusu:
iskorpitixcihan demiş ki:
motor bum olmasın mazallah gerçi motorun cc sinade bağlı heralde 600ccye filan uyar heralde ama tutar 150 cc çin bi motoraa takma
aslında bende kanunı bufaloya turbo düşünüyorum turbonun verdii zararı spreyle püskürtülen sularla halledebilirim heralde
Bildiğim kadarıyla subaru wrx ve sti modellerinde fabrika cıkısı turbo var ama blow-off yok diye biliyorum
Tarih: 29.06.2008 - 13:59 Mesaj konusu:
iskorpitixcihan demiş ki:
donanımına bakmak lazım ...subaruların hepsinde varmı yok mu...!
ancak istediğin taktirde takabilirsin ..
keyfe keder yani.... _________________
Tarih: 29.06.2008 - 14:18 Mesaj konusu:
bi arada doğanda şahinlerde görmüştüm debriajdan ayağın kaldırılması ile kasetten cuf cuf die ses geliyordu kaputa küçük bir kolon takılıyordu amma gülmüştüm.ama yurdum insanı herkezsucubi alamayınca teselli oluyor .hakir görmemek lazım tadını alıyorsa sorun yok kannaatindeyim.özellikle hks marka bu işin piri olarak biliyorum _________________ _R_i_D_e__ur__S_o_u_L___
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız