Vespa biliyorsunuz ki 1946da üretilmeye başlıyor. Hedef kitlenin kadın erkek ayrımı yapmaması için, kadınların da topuklu ayakkabı ile binebilmesi için rahat tasarlanmış. Önden rüzgar almaması, oturma pozisyonun dik olması ayrı tasarımlar. Herkesin kullanılması için üretilmiş. Şu andaki üretim rakamları milyonları bulıuyor. Kadınları da teşvik etme ve hedef kitle olmasından dolayı, reklamlarda oldukça kadın kullanıldığını göreceksiniz.
En büyük tanıtım şüphesiz Audrey Hepburn ile Gregory Peck'in, 53 Yapımı olan, Vespa'yla Roma'yı turlayan filmleri oldu.
Çoğu filmde scooter olarak Vespa kullanılıyor. Eski LX modelleri oldukça nostalji katıyor. Benim hatırladığım 2 film var. Birincisi Jude Law'ın Alfie (Oldukça severim), ikincisi Nicole Kidman'ın Çevirmen filmi.
Alfie filmi Judelaw
Nicole Kidman - Çevirmen
Ufak bir derleme yaptım. 50 ve 60lardaki Vespa reklamları... Arkada oturanlar genelde yan oturuyor. Bunun sebepleri var tabii ki. Pratik halk ulaşım parolasıyla çıkılıyor. Bayanlarda etekli olduğundan oturmaları için en rahat pozisyon bu. Bazı modellerde ortada demir olur. Bunun sebebi de bu bir nevi.
Askeri araç olarak da kullanılmış.
Grafik çalışmaları:
Fotolara devam edelim...
Ünlüler de Vespa ile fotoğraf vermekte. Jennifer Lopez bile poz vermiş
Nostaljik videolar için fotolara tıklayıp indirebilrsiniz:
Cizgisini kalitesini cok uzun süre korumayı başarmış Vespa ayrıca sürekli yeniledigi teknolojisi ile de gönüllerde taht kurmaya iyi satış rakamları yakalamaya devam edecektir _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 1364 Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)
Tarih: 03.07.2008 - 13:06 Mesaj konusu:
fosil olmuş motor ya 1946 da üretilmeye başlamış... _________________ Bir dakikalık İNSAN taklidi yap yeter............(yüzüm sadık köpek yüzün kedice pazarlıklı
Lan bir sen mi kaldın akıllı bu tarla mayınlı
Ummadığın yer tuzaklı vesselam....
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Tarih: 03.07.2008 - 13:19 Mesaj konusu:
bende bir tane abisi bir tanede kardeşi var _________________ HONDA TEAM 954RR---SCOOTER TEAM X9 250---GP1 250(süüüper)
KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİ BAŞKASINA YAPMA.
duanla yaşamadımki bedduanla öleyim.
Tarih: 03.07.2008 - 20:19 Mesaj konusu:
korumasız kasksız binmişler şu italyanlar hiç örnek olmuyorlar bizlere kötü örnek oluyorlar koruma konusunda şuraya bakın çoğunluk kasksız ve cıbıldak korunacaklarına soyunmuşlar tam aksine töbe töbe
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
VOLKANRR demiş ki:
bende bir tane abisi bir tanede kardeşi var
görgüsüz şey sordularmı sana abisi kardeşi varmı sende diye , olanı var olmayanı var
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız