Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Supermoto tarzı dönüş?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Supermoto tarzı dönüş?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: SAKARYA

MesajTarih: 03.07.2008 - 13:01    Mesaj konusu: Supermoto tarzı dönüş? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba arkadaşlar,yeni kayıt oldum,ybr 125 kullanıcısıyım.
Öğrenmek istediğim virajları daha çok supermoto veya kros srüşlerinde tercih edilen sağ veya sol ayağı dönülecek yöne doğru çıkartarak virajı alma yönteminin avantajları dezavantajları nelerdir, daha çok hangi durumlarda kullanılır,hangi motorlarda neden kullanılır,ybr ile virajları bu şekilde almak doğrumudur yanlış mıdır?sorularımın cevabını arıyorum,yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
Örnek

Başa dön
atilla54 Çevrimdışı atilla54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
bomex
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: motorun ustunden

MesajTarih: 03.07.2008 - 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ybr ile bole vıraj almak yanlıstır Bravo
Başa dön
bomex Çevrimdışı bomex Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu konuda bol bilgisi olan arkadaşlrdan mümkünse ayrıntılı bi cevap istiyorum,forumu biraz araştırdım fakat bu konu hakkında pek bilgiye rastlamadım.
Başa dön
atilla54 Çevrimdışı atilla54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
serpico
Üye
Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 03.07.2008 - 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bir motorun sürüş ve oturuş pozisyonlarını düşünecek olursak elbetteki virajlardaki duruş ve pozisyonlarımız farklı olmalıdır.
tüm katagorilerde yapılan yarışları izlemiş olduğunu düşünücek olursak şu soruyu kendine sormanı isterim: GP pilotlarının virajlara süpermoto stilinde girdiğini bir düşün? komik mi geldi evet:)

Dip NOT: doğru cevabı arıyorsan doğru soruyu sormak gerek.

"insano?lunun en güzel icady motorsiklettir"
Başa dön
serpico Çevrimdışı serpico Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Answer_3
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sivas

MesajTarih: 03.07.2008 - 14:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Her Motorun bir oturuş sürüş tarzı var değil mi ona göre yaparsın motocross motorları ile öyle dönebilirsin bu doğrudur ama sen bunu ybr ye denersen 2. virajda yere kapaklanırsın sonra ağzın bozulur o yüzden Herşeyi yerinde,zamanında ve ait olduğu şekilde yapmak daha iyi olacaktır Bravo
Başa dön
Answer_3 Çevrimdışı Answer_3 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşım yazdıklarımı tam okumadın galiba,hadi senin verdiğin örnkten gidersek Ybr veya muadili bi motorla(örneğin ER-5,oturuş pozisyonları benzer) viraja hızlı girdiğinde hangi yöntemi tercih ediceksin,super sport'ta değil supermoto da değil.
Başa dön
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 001

MesajTarih: 03.07.2008 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Öncelikle hoş geldin ybr125 in sınırları bellidir sınırsızca kullanırsan seni üzer aklından bile gecirme derim Bravo
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Biraz daha uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum,ben 2 türlü dönmeyi de defalarca denedim,ve ayağımı dışarı doğru çıkartarak motoru daha korkusuzca yatırabiliyorum.
Burda ybr'nin sınırıyla alakalı bişey dediğimi sanmıyorum,motorla dönmek istiyosan motoru yatırmak zorundasın,bunun nasıl yapılacağı hakkında konuşuyoruz.
Başa dön
rider_lord
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 03.07.2008 - 15:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım bende şu an ybr kullanıyorum.eğer bu tarz dönüşler yapmak istiyorsan ramze'in 200'lük motosikletini al derim.ybr bunlar için uygun değil.zaten lastikleri incecik insan normal yatırırken bile pek güvenemiyor.
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tavsiyen için teşekkür ederim,fakat ybr'den başka imkanım yok,olsa yamaha xt125x alırım zaten.
Hala soruma cevap arıyorum.
Başa dön
aarpinar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kesin bilgiye sahip olmamakla birlikte supermotoların ağırlık merkezleri yerden daha yüksek olduğu için, kütleyi sağa veya sola hassas olarak sarkıtmak daha tehlikeli olabilir (moment kolu daha uzunmuş gibi düşünelim)
oysa ki bacağı açarak daha hassas bir ağırlık transfer yapılabilir
bacağın açısı değiştirilerek moment ayarlanarak, motora uygulanan basma kuvveti de hassas olarak değiştirilebilir
bir de race tip motorların oturma pozisyonları da bacak açmaya elverişli değildir
supermotodaki dik oturuş pozisyonu, buna daha yatkın gibi geliyor bana
son olarak da virajlara yatabilme açısından en başarılı motorlar supermotolardır
öyle fotolar gördüm ki, adam ayak peglerini bile virajda katlamıştı
ayaklar o anda peglerde olsa zaten adamın şimdi ayakları olmazdı
bunlar benim şahsi yorumlarım ve biraz da kafa yormalarım
kabul etmeyenler de çıkabilir ancak çoğu bana mantıklı geliyor
herkese saygılar...

edit edit
supermotolar genelde viraja girerken back iti in diye bir teknik kullanırlar
bu teknikte viraja yaklaşırken 2 vites aşağı düşerek arkanın kısmen bloke olmasına izin verilerek yarratılan kaydırma etkisi kullanılır
motorun arkası kayarken ağırlığı sağ veya soldan yere doğru sarkıtmış olmak, virajda upsiding veya downsiding denilen motorun altınızdan kayıp gitmesi veya daha kötüsü sizi üzerinden rodeo atı gibi fırlatmasına da sebep olabilir
dolayısıyla ana kütleyi selenin üzerinde tutarak bacaklarla ağırlık transferi yapmak daha akıllıca olabilir..

En son aarpinar tarafından 03.07.2008 - 16:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
aarpinar Çevrimdışı aarpinar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bomex, arkadasım ybr le oyle vıraj almak yanlıstır demısın hıc aldın mı ? daha dun düzce akcakoca arasındakı daglık yollardan asagı ınerken o keskın vırajları 2 kısı 100 km hızla alıyoz haberın varmı ? ama bunu herkez yapamaz tabı orası ayrı bızım arkadas alısmıs keskın vırajlara oyle gırıyo Çok gülüyorum
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aarpinar vakit ayırıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim,bu tarz cevaplar arıyorum arkadaşlar.
Sonuçta ybr'de de dik bi oturuş açısı var,çok yüksek olmasa da.Ben virajlara ayak çıkartarak girmeye alıştırıyorum kendimi,şimdilik bi zararı yok gibi,yeni cevaplar bekliyorum.
Başa dön
_RoMeO_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 42-KNY

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum zaten sehır ıcı trafıkte free donusler yapamazsın.yaparsanda vırajdan cıkısın allaha kalmıs.sehır dısında zaten boyle bır donus yapacagın yol ve olanak bulamazsın.boyle donersen ayagını kırarsın buyuk bır ıhtımalle.bu sebeble bak etrafına kım nasıl bınıyorsa oyle kullanmotorunu.ss kullanıcıları bıle gp pılotları gıbı dızlerını surte surte sehır ıcı trafıgınde kullanmazlar.çsehır dısındada yollarına gore degısır.ama en ıyısı rısk almadan karsıdan gelen surucunun hata yapacagını dusunerek vıraja gırmek ve gormedıgımız tehlıkelere onceden tedbır almaktır.her motorun kendıne gore bır surus bıcımı vardır.copper,enduro,naked,cross,supersport,scooter,atv gibi.hepsinin oturus ve surus pozısyonunun farklı oldugu gıbı surusude farklıdır.bu sebeble gereksız atraksıyonlardan kacınıp motorla keyıflı saglıklı kazasız yolculuk yapacak surus teknıklerı kullanmanızda fayda vardır. Bravo
Başa dön
_RoMeO_ Çevrimdışı _RoMeO_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hayabuso34
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul Kartal

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Topuğun altına bir tane küçük tekerlek yerleştirilirse daha da güzel olur Çok gülüyorum

!..ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL,BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR...!
Başa dön
hayabuso34 Çevrimdışı hayabuso34 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal