Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ÖTV % 10 'a düştü mü?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ÖTV % 10 'a düştü mü?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:39    Mesaj konusu: ÖTV % 10 'a düştü mü? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dün bir arkadaşım haberlerde duydugunu söyledi...
onun söylediğine göre motorlu taşıtlarda ÖTV % 10 a düşmüş.

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
AHMET_R6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İnşallah doğrudur.
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eğer dogruysa henüz yeni motosiklet almama ragmen ÇOK SEVİNİRİM...
Dünya'da herşey enpahalı bizim ülkemizde...
Avrupa ile SATIŞ fiyatlarımızın aynı olması lazım...

SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BRSCN38
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kayseri-Gaziantep

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

inş dediğin gibidir hakan abi Şok oldum Şok oldum

A(RH+)
Başa dön
BRSCN38 Çevrimdışı BRSCN38 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
21_EZ_928
Üye
Üye

Nereden: Diyarbakır;/ERGANİ

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Doğruysa gerçekten süper olur Çok gülüyorum Başkanım müjdeni bekliyoruz
Başa dön
21_EZ_928 Çevrimdışı 21_EZ_928 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
AHMET_R6
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Pardon heyecandan oldu Çok gülüyorum

En son AHMET_R6 tarafından 09.07.2008 - 12:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
AHMET_R6 Çevrimdışı AHMET_R6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vallahi bende arkadaşımın yalancısıyım..
Ama duymadıgı şeyi neden bana telefon açıp söylesinki?

SAGOPA
Başa dön
_tatar_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

Otomotivde ÖTV karmaşası son buldu

Maliye Bakanlığı, motorlu araç satışlarında özel tüketim vergisi hesabında, en fazla yüzde 10 indirimi esas alacak. Bundan daha fazla indirim yapılsa bile Bakanlık, ÖTV matrahını yüzde 10 üzerinden belirleyecek.

ANKARA - Maliye Bakanlığı’nın Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bakanlık, araç satışlarında indirim oranı yüksek gösterilerek ÖTV matrahının aşındırıldığı gerekçesiyle, matrah hesabında dikkate alınan indirim oranına sınır getirdi. ÖTV uygulamasının netleşmemesi nedeniyle otomobil satışları durma noktasına gelmişti.

Tebliğde, ÖTV Kanunu ile motorlu araçların bulunduğu 2 sayılı listedeki mallardan alınacak verginin, mükellefin bu malları alış bedeli üzerinden malın tabi olduğu orana göre hesaplanan vergi tutarından az olamayacağının hükme bağlandığı anımsatıldı. Buna göre, ithalatçıların alış bedeli olarak, ithalatta hesaplanan KDV matrahı esas alınacak. Verginin alış bedeli üzerinden hesaplandığı durumlarda, mükellefin malı teslim tarihine kadar bu malı mükellefe teslim eden tarafından yüzde 10’a kadar yapılan indirimler alış bedelinden indirilecek.

Mükelleflerin teslim ettikleri söz konusu mallara ilişkin hesapladıkları ÖTV’nin matrahı, alış bedelinden daha düşük ise, ÖTV alış bedeli üzerinden hesaplanacak. Bu malların mükellef tarafından teslimi tarihine kadar, malları mükellefe satanların satış bedeli üzerinden indirim yapmış olması halinde, mükellefin alış bedelinin yüzde 10’unu aşmamak üzere yapılan indirim tutarının düşülmesi sonucu kalan tutar ÖTV’nin matrahının tespitinde dikkate alınacak.

ÖRNEK OLAYLA AÇIKLIK GETİRDİ
Tebliğde, bir örnekle, indirimli matrah üzerinden nasıl ÖTV hesaplanacağı, fatura edileceği gibi konulara açıklık getirildi. Tebliğdeki örnek olay şöyle:

Otomobil bayii (A), distribütör (B)’den KDV hariç 20.000 YTL’ye motor silindir hacmi 1600 cm3’ün altında olan bir otomobil satın almıştır. (A) bu otomobili satmadan önce, distribütör (B) bu otomobil için 3.000 YTL’lik indirim yapmıştır. Daha sonra (A) bu otomobili müşterisi (C)’ye ÖTV ve KDV hariç 17.000 YTL’ye satmıştır. Bu durumda otomobil bayii (A), alıcı (C) adına düzenleyeceği satış faturasında ÖTV ve KDV’yi aşağıdaki şekilde hesaplayacaktır.

Otomobilin vergisiz satış bedeli: 17.000,00 YTL
(B)’nin (A)’ya yaptığı indirim tutarı: 3.000,00 YTL
Alış bedelinden indirilebilecek tutar (20.000 x yüzde 10) : 2.000,00 YTL
ÖTV matrahının tespitinde dikkate alınacak tutar (20.000 - 2.000): 18.000,00 YTL
Hesaplanan ÖTV (18.000 x yüzde 37): 6.660,00 YTL
KDV matrahı (17.000 + 6.660): 23.660,00 YTL
KDV (23.660 x yüzde 18): 4.258,80 YTL
Toplam satış bedeli: 27.918,80 YTL

Mükellefin alış bedeli olarak, bu malları mükellefe satanların düzenledikleri fatura ve benzeri vesikalar üzerinde gösterilen tutarlar esas alınacak.

Alış bedeli üzerinden yapılan indirimlerin de Vergi Usul Kanunu hükümleri kapsamında belgelendirilmesi gerekecek. ÖTV mükellefinin ithal ettiği malları tesliminde vergi hesaplaması halinde, ithal edilen malların alımına ilişkin yurt dışındaki satıcı tarafından yapılan indirimler de belgelendirilecek.

kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/452469.asp

Başa dön
_tatar_ Çevrimdışı _tatar_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rddkers_riders
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LüLeBuRRgAz

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ötv hep aynı düşmezz Ağlıyorum

www.burgazmotoclub.org.tr
Başa dön
rddkers_riders Çevrimdışı rddkers_riders Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

AHMET_R6 demiş ki:
İlk bunu buldum. Doğru ama geçici indirim Üzgünüm
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=91840

ehehe tarihe baksana haberin : 15 Temmuz 2003
Bu çok eski bir haber...
Bana kalırsa ÖTV nin düşeceği doğru olabilir, çünkü OTOMOTİV sektörü kan aglıyor..

SAGOPA
Başa dön
rddkers_riders
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LüLeBuRRgAz

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

inşallah düşer böyle giderse batıcaz haftada 10tane ötv yatırıyorum çünkü Üzgünüm

www.burgazmotoclub.org.tr
Başa dön
rddkers_riders Çevrimdışı rddkers_riders Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turist
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Dikili

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bak %50 olmasın ötv, bu memelekette vatandaşın hayrına bir iş yapıldığını nerede gördük İstemiyorum
Başa dön
turist Çevrimdışı turist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

turist demiş ki:
Bak %50 olmasın ötv, bu memelekette vatandaşın hayrına bir iş yapıldığını nerede gördük İstemiyorum

Ama halen daha iktidarın OY oranı artmaya devam ediyor..
Demekki "Deveyi diken..." ile başlayan ATA SÖZÜ boşa söylenmemiş..
Müstahak diyeceğim ama olan yine tüm memlekete oluyor...

SAGOPA
Başa dön
AHMET_R6
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kimse kusura bakmasın. Aziz Nesin boşuna dememiş.....
turist
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Dikili

MesajTarih: 09.07.2008 - 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HakanDincer, ekmek 1 ytl, benzin 10 ytl olsa yine iktidara oy verir bu millet, deve olayına katılıyorum.
Başa dön
turist Çevrimdışı turist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.26 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal