Tarih: 11.07.2008 - 10:45 Mesaj konusu: ÇOK BÜYÜK USTAYMIŞ DEDİRTECEK YARDIM GEREKİYOR.
Arkadaşlar 2006 Mondial 250 MCT Kullanıyorum. Motora bi haller oldu. 4-5 viteste hızlı giderken problem yok. Bir kaç gün önce yüksek devirlerde haddinden fazla çekiş-tork vermeye başladı. Yavaş giderken debriyajı sıktığımda anında stop etmeye başladı. Bazen rolentideyken de stop ediyor. Marşa bastığında tekrar yüksek devirlere çıkıp yine stop ediyor. 10-15 marştan sonra normale dönüyor 100 metre gidip yine stop ediyor. Sonrada 60 70 km. problemsiz gidiyor. Ustaya götürdüm. Karbüratör temizlendi. tüm elektrik tesisatı sağlam ve bujileri de yeniledim. subap ayarlarını yaptık. Depodaki benzin diğer motorları problemsiz çalıştırıyor. Motoru normal bi şekilde çalıştırdık. ama tekrar marşa bastığımızda yine stop etti bi daha çalışmadı. Motorda boğulma falan da yok.
Elektrik ve ateşleme normal. yakıt akışı problemsiz. hava problemsiz. subaplar ayarlı. İçindeki benzin diğer motorları çalıştırıyor. Başka benzin denedik değişen bi şey yok.
Oldukça teknik bilgim var ama bu işe anlam veremiyorum. Ustalarım, üstadlarım bu motor niye çalışmaz. kafayı yemeden bir yardım lütfen.
Kayıt: Mar 13, 2006 Mesajlar: 393 Nereden: Taşdelen Illegals
Tarih: 11.07.2008 - 10:49 Mesaj konusu:
İstem dışı devir ve güç yükselmesinin tek nedeni beslemedir , karbüratörde veya hava borularında gözünüzden kaçan bişey olmalı , ara emme borularında çatlak olabilir , karbüratör o-ringlerinde bozulma , iğnede aşınma , kasette çizik ,memede gevşeme, membranda yırtık vs olabilir .. Dikkatli kontrol edin .. _________________ KTM EXC 450 R
Tarih: 11.07.2008 - 10:58 Mesaj konusu:
Alıntı:
İstem dışı devir ve güç yükselmesinin tek nedeni beslemedir , karbüratörde veya hava borularında gözünüzden kaçan bişey olmalı , ara emme borularında çatlak olabilir , karbüratör o-ringlerinde bozulma , iğnede aşınma , kasette çizik ,memede gevşeme, membranda yırtık vs olabilir .. Dikkatli kontrol edin ..
evet bu karbüratör ve borularla ilgili gibi gözüküyor.... _________________
Bi arkadaşımızın imzasında yazıyordu; Ben yandım siz yanmayın, Sakın mondial almayın'' diye..
Allah yardımcın olsun dostum..
+1 _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Karbüratör ayarında yada hava alışında mutlaka birşey gözden kaçmıştır. Konjektör çıkışı nasıl ölçtünmü. Aşırı voltaj çıkarma gibi bir olay söz konusumu. _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
En küçük Hatada yok olacak ben.
Ozaman sen neyi dert ediyorsun...
cs...
BENİMDE AKLIMA KONJEKTÖR ÇIKIŞI GELMEYE BAŞLADI ZATEN. AMA AKŞAM USTA ELİNDE CİHAZLA ELK TESİSATINI KONTROL ETTİ. PROBLEM YOK DEDİ. AKLIMA KABLOLARDAN BİRİNDE KIRIK OLABİLECEĞİ DEPOYU DA OTURTUĞUNDA KIVRILARAK SORUN YARATTIĞI GELMEYE BAŞLADI. BAŞKA Bİ ŞEY BULAMIYORUM. Bİ ARKADAŞIM BENZER PROBLEMİ ARABASINDA END. BOBİNİ İLE DİSTRİBÜTÖR ARASINDAKİ KABLONUN DEĞİŞMESİYLE ÇÖZDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ. ŞİMDİ ONU DENEYECEĞİM.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız