Arkadaslar bilmem sizlerde benim gibimi düşünüyorsunuz Ülkemiz kesinlikle bir 250cc fakiri diye düşünüyorum.Daha düne kadar hondanın 250cc motorlarındna baska 250cc yoktu denilebilir.
Bu ninja250 olsun,St kanuni olsun,ybr 250 olsun daha yeni cıkan ürünler.Honda nın cbf 250 lerını desek sanırım bu modellerde özelliğini yitirmiş yani albenisini yitirmiş bir model olarak görüyorum şahsi düşüncem...Çünkü bir cok tüketici bu ürünün 2. eline yönelmeyi tercih ediyor.Sıfırını almayı düşünen yok gibi.Konusu bile işlenmiyor.
Hal böyle olunca daha düne kadar 250cc segmentinde alınacak motor yok gibiydi.Düşünsenize Yukarıda saydıgım motorlar henüzpiyasada yokken 250cc sınıfında alınacak hangimodeller vardı???
125CC sınıfı desek onlarca model bizlere sunulurken 250cc sınıfı cok dar.Hatta 600cc motorlarda bile ınanılmaz secenekler var.
Su anda bile 250cc sınıfı ınanılmaz fiyatlarla satılıyor ve piyasası yine daraltılıyor.Su anda gözde olan stkanuni 250r modellerede olan güvenc tam olarak saglanamadı gibi.Ama yine satışlarında patlama varmış.Bu gösteriyorki 250cc sınıfında maalesef üreticiler tüketicilere yetmiyor
İstiyorumki biz<im ülkemizdede Avrupa ülkelerinde oldugu gibi aprilla olsun piago olsun suzuki olsun v.s. bir cok 250 cc sınıfı secenegimiz olsun.He diyiceksinizki bu modeller ülkemizdede var ama fahiş fiyatlarla satılınca kimsenın aklına bile gelmiyor.
250 cc fakiri olmak mantıklı ve güzel. 250 cc gereksiz. honda da getirmiyor.
husbayer neye gore gereksiz diyebiliyorsun?İnsanlarin hem sehir ici hem sehir disi rahat edebilecekleri ayrica fiyati makul olan baska bir kategori varmi?senin icin gereksiz olan basklari icin ihtiyac olabilir!
Tarih: 12.07.2008 - 16:29 Mesaj konusu:
ErCy demiş ki:
husbayer demiş ki:
250 cc fakiri olmak mantıklı ve güzel. 250 cc gereksiz. honda da getirmiyor.
husbayer neye gore gereksiz diyebiliyorsun?İnsanlarin hem sehir ici hem sehir disi rahat edebilecekleri ayrica fiyati makul olan baska bir kategori varmi?senin icin gereksiz olan basklari icin ihtiyac olabilir!
Yaklaşık 8.000 km Honda CBF250 kullandım. Uzun yol diyince aklıma geldi. Bir keresinde artçımla birlikte Yuvacık'a gitmiştik ve dönüşte tutulmayan yerimiz kalmamıştı. Gerek tek silindirli titreşimli motoru olsun gerekse güç eksikliğinden dolayı 250cc'ler uzun yol yapılacak motorlar değil bunu anladım. _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
2 seneye yakın Honda Rebel_Cmx250 kullandım...
Önceki sahibini de tanıyorum;motorla İzmir-Rize Karadeniz turu yapmıştı
Yakıtı çok makuldu; gidişi de Bir Cruiser için gayet mantıklı(140max)..
Titreşime gelince; sonuç olarak bu biraz da kullanıcıya kalıyor...
Eğer Cruiser düz yolda bağırtırsan o da deliler gibi titrer...
Ama 90-100 rüzgarı hissede hissede yolun keyfini çıkarırsan(artçı olsa bile) herhangi bir rahatsızlık vermez...
250cc kanımca 125den çok daha mantıklı bir seçim ve daha makul bir başlangıçtır.. _________________ if you have a ten dollar head, buy a ten dollar helmet!!
valla safak52'ye katılıyorum.bende 250 cc'lik bi motor almayı düşündüm ama fiyatları fazla geldi.niye fiyatları bu kadar fazla anlamadım. _________________ www.pamukemlak.com
Tarih: 12.07.2008 - 19:01 Mesaj konusu:
250 cc ye bence de gerek yok!! hem pahalı bı segment,hem de fıyatlar uçuk.ybr 125 var bende..büyütmek istiyorum çünkü uzun yola gelmıyor..seceneklerım 250 lık olarak ybr 250 ve cbf 250..ybr 250-7000 ytl falan..ohaa yani mecburen ben de 3-4 bin ytl daha ayarlayıp gsr bakıyorum..fiyat uygun olsa gerektıgı sekılde kademelı olarak büyütürüm.
hem 250 lıkler,125 lık küçük modellerinden ortalama ''sadece'' 20-30 km daha hızlılar..ama fiyatları rahat 2 misli var..uzun yola da gelmıyorlar..değmez yani.
Zıplarım 600 e..efendı gıbı kullanırım. _________________ TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!
En son loriss tarafından 12.07.2008 - 19:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 12.07.2008 - 19:03 Mesaj konusu:
evet çok doru bi konu boyum 1.85 ss motor kullanmak istiyorum scooterden sıkıldım cbr 125 dedim bisiklet gibi dururdediler gt 250 dedim dökülür dediler diyerleri zaten çuvallah para istiyo 2.el 600 lük alırm o paraya ama onuda kullanamasın diyolar :S başkada seçenek yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız