Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 15.07.2008 - 01:03 Mesaj konusu: lastik tamir spreyi ile ilgili bir soru....
arkadaşlar.
bugün kankamla bu konuda tartıştık mesele de aynen şöyle.
bu lastik tamir spreyi konusunda benim bildiğim kadarıyla patlayan
lastikteki cismi söküp spreyi sıktıktan sonra ilk benzinciye gidip havasını tamamlayıp
sonra da ilk fırsatta lastiği ya tamir etmek yada değiştirmek olarak biliyorum.
fakat kankamın lastiğinde hiçbir sorun olmadığı halde lastiğin havasını indirip bu spreyi
sıkıp havayı tamamlayıp yola gitmesi,konu bu...
sorum da şu;
hiçbirşey olmamış lastiğin havasını indirip bu spreyi sıkmak (30 hava basıncı veriyor sonra kendin tamamlıyorsun)
ve ilerde alacağı darbeleri (çivi vs) hesaplayarak sıkmak mantıklımıdır?
bu sprey lastikte yüksek süratlerde sarsıntı vb balans etki yaparmı?
madem bukadar basit çözümler var neden yamalarla uğraşıyoruz dedim,yada tamir seti taşıyoruz.
sıkalım geçsin,benim iddam sıkıp ilk fırsata kadar motorla gidip tamir etmek lastiği,
sonra lastiğin içini iyice temizleyip spreyden arındırıp hava basınını tamamlayıp yola devam etmektir.
yanlış biliyorda olabilirim o yüzden sormak istedim bu konuyu.
spreyin üzerinde yazan aynen şu;
otomobiller,karavanlar,motorsikletler vb üzerindeki şambrelli şambrelsiz her tip lastiği şişirir ve onarır.
şambrelde hasar yapmaz.
KULLANIM TALİMATI;
1=lastiği patlatan maddeyi çıkartın.
2=gerekirse ellerinizde ısıtarak kutuyu sallayın.
3=bağlantı borusunun rekorunu lastiğin supabına vira edipkutuyu dikey pozisyonunda tutunuz.
bütün muhtevayı lastiğin içine enjekte ediniz.
4=en yakın benzin istasyonuna uğrayın ve lastiğin havasını orjinal basınca ayarlayın.
aşırı yırtıklarda kullanılmaz.
spreyin markası GONFİA&RIPARA spray line
resmide bu......
ekamba Erbil'abim gece gece rüyandamı gördün hayırdır yat uyu ya yarın cvp larız yatıcam bende şaka bi yana abim bende dükkanda satıyorum ama senin gibi biri sorarsa böle soruyu walla bilmiorm ama her halde hiç bişe almadan çıksa dua eder _________________
İSTANBUL AGLIYOR BEN AGLIYORUM DURMA KALK HADİ GEL ARTIK DAYANAMIYORUM YOLCULAR GELDİDE SEN YOKSUN İÇİNDE YÜREGİM CAN VERİYOR ACILAR İÇİNDE ....
ekamba, bence çok bi işe yarayacagını sanmıyorum ama uzun yola çıkarken taşımanın faydası var konu amacına ulaşmıştır kilityin hadi _________________ motora ömür boyu binmek istiyosanız kaskınızı takın!!!
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ!!
ekamba, erbilim bu konuda engin tecrübelere sahibim
(şükür benim lastikler deeldi tecrübe konusu yaw
ama kullanılan malum spreyler bana aitti getti paracıklarım yaw bu durumda )
2 kere arkadaşlarımın lastikleri patladı
biri RACE arka lastik gecenin köründe gece klübünün önünde cortladı
ve benim sprey iş başında yarısını boca ettik lastiğe ve işi kurtardık tamamen lastik inmeden
ikincisinde MARMOK dönüşü gankamın arka lastiği indi datça-marmaris yolunda
onada boca ettik yarısını spreyin işe yaradı
inmesi durdu
bu arada sıcakdan sprey daaldı kalan yarısı kendiliğinden boşaldı
arkadaşlar bizlerin alıp kullandığı spreyler GEÇİCİ ÇÖZÜMLER
bunlar öle kalıcı çözüm değiller unutmayın
bu arada bu spreylerin zaman içersinde cantın iç yüzeyinde oksitlenme yaptığını ve temizlenmesi gerektiğini bazı arkadaşlarımdan duydum
ERBİLim yazdığın gibi havayı indirip içine spreyi boşalt patlamasını unut değil bu spreyler
senin bahsettiğin başka bi sprey
bende videosunu izledim ama şu an bulamadım
bulunca linkini eklerim
o spey lastik iç yüzeyine dağıldığı için balans yapma ihtimali yok
ama bizim kullandıklarımız kaçak olan yerde sadece donarak inmeyı engelliyo _________________ aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
SEVGİLİM DL650im ROZİNANTE[/b:4daa
Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 713 Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu
Tarih: 15.07.2008 - 01:52 Mesaj konusu:
ekamba, Erbil Baba O sprey geçici bir sprey.. Sıkıldıktan sonra seni belli bir km idare ediyor okadar.. sen yol yaptıkça ve lastik döndükçe o madde özelliğini kaybediyor..
Ayrıca Spreyi kullanırken mutlaka sibop tepede olsun. Bastığınız sıvı lastiğin içine girdikten sonra aşağıya doğru akış göstersin _________________ İsteyene Değil, İstediğime Yol Veririm !!!
2008 YZF R1 (RED- WHİTE)
ghostrider_cbr@hotmail.com
SBSY TEAM
ben bu spreyin aynısından 2 kez kullanmak zorunda kaldım maalesef.biri geçen sene ön lastik indiğinde sıkmıştım.delik ufak olacak ki işe yaradı ve tamirciye götürmedim.1 yıldır öyle kullanıyorum.diğeri geçen gün arka lastiğe
cam parçası girmiş ve kalınlığı çivi kadar vardı.yine sıktım ancak bu sefer işe yaramadı.önce şişirdi sonra yavaş yavaş inmeye başladı. tamirciye götürüp içten yama yaptırdım.(5 YTL) Şuan sorunsuz kullanıyorum motorumu.
bu arada motorum Yamaha YBR ve lastikler metzeler (tubeless) marka.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 15.07.2008 - 01:53 Mesaj konusu:
ekamba, arkadasın kendini kandırıyor!! burası TR hersey mümkün cunkü hep diyorum biz okumayız duyarız! falancadan duyarız ve yaparız! lastik spreyleri küçük deliklerden olusan kaçakları tıkamak ve idare edecek basınçı vermek için kullanılır,sprey yada köpük lastiğe basılınca lastik yuzeyine yapışır yani lastiğin içinde su varmış gibi hareketli olarak kalmaz! ancak sprey bence çok faydalı bişey değildir,sprey kullanılan lastikler bidaha içten yama tutmaz,tutsa bile güven vermez,lastik iç yuzeyi bu sıvıyla kaplandığı için yama yapışmıyor bunu birçok lastik tamircisinden duydum! oyuzden tamir seti herzaman çok daha iyidir,hem daha uzun süre idare eder hemde lastik içine zarar vermez yama yapılması kolaydır! arkadasın bu spreyi patlamaya karsı önlem olarak yapıyor ama bunun içinde malzeme var! lastik içine jel basılıyor ve bu jel delinen yeri hemen tıkıyor ama bu yarış motorları için değil gezi motorları için uygundur!kısaca arkadasın safkan bir türk _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 15.07.2008 - 02:33 Mesaj konusu:
Aracta kullandım ama gidecegim yere kadar götürmedi yaklasık 35km lik mesafeye atamadım kendimi sıvadık kolları degiştirdik lastigi bu yüzden motosiklette hakkını verecegini sanmıyorum diken üzerinde yol yapmak olur _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1271 Nereden: Memleketten....
Tarih: 15.07.2008 - 02:47 Mesaj konusu:
LEVO,
09 R1 de de ne yapılır teker valla....Yok abi kimsenin lastiğide paylamasın bunu kullandırmasında....Ama çok etkılı olmadığı aşikar ortada...Ve bir o kadar zararlı olduğu..... _________________
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3871 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 15.07.2008 - 03:01 Mesaj konusu:
Vayyy ekamba. Ilk defa soru sormak icin topic acmissin. Bu soru da baskasinin yanildigini gostermek uzere sorulmus gostermelik bir soru yalniz, onun da farkindayim yani.
Topici anasayfada gorunce "Aha dedim, Erbil soru sormus, hayirdir insallah!" diyip atladim hemen.
Sen haklisin Erbil. Benim de bildigim bu tip spreyler gecici cozumlerdir. Kalici olanlarinin oldugunu da bilmiyordum acikcasi, ArapKadri sagolsun, simdi ogrendim.
Bu arada Erbil. MD icin saatlerini harcadigin bilgisayar ortamini da gormus oldum. Hem de taaa burdan. Internet sagolsun.
SRAD-HAN, senin aciklama da super olmus. Ufaktan Turk halkina laf konduraraktan. Son cumlen super. _________________ R1 Hedef
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız