Tarih: 22.07.2008 - 18:11 Mesaj konusu: Asla artçı almamaya karar verdiniz mi?
Selamlar..
Aslında bu sorum tüm motorculara.. ama istatistiki olarak da tehlikelere nispeten daha açık oldukları aşikar olan racing sahiplerinin yorumlarını daha çok merak ediyorum açıkçası..Soru şu :
Asla artçı almamayı prensip edinmeyi hiç düşündünüz mü?
Ben şahsen –henüz motorculuk serüvenimin de başlarındayken- kendimde böyle bir prensip geliştirmeyi düşünüyorum..Zira her ne kadar tüm giyim kuşam koruma konusunda her zaman kendimden daha çok artçımı düşünsem ve artçılı yolculukta uyulmasında dikkat edilecek hemen hemen tüm kurallara artçımla birlikte ne kadar riayet etmeye çalışsak da, neticede öyle böyle değil çok ciddi bir risk alınıyor ve Allah korusun ama talihsiz bir olayın vereceği acıyı, kederi -hele ki en kötü senaryoda siz kurtulup artçınızın başına kötü bir şey geldiğini- aklıma getirince oturup bir kez daha düşünüyorum...bu arada yukarıda bahsettiğim en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde, tabi ki cana gelecek olan, herşeyin üstündedir, onun üzüntüsü zaten yeter, fakat yanılıyorsam düzeltin ama olayın bir de hukuki boyut kazanacak ve yargılanmanız söz konusu olacaktır..
bir önemli nokta da şu ki artçılar -genelde- motosiklet konusuna uzak olduklarından ve tabi bir de kontrolün onlarda olmamasından ötürü çok ters tepkiler verebilip daha büyük zararlar görebiliyorlar..
özetle, herşey insana dairdir, kaza olur..siz sürücülere bir şey olduğunda "bu motosikleti ben satınaldım, kontrol bendeydi, o marşa ben bastım, o gidonu ben tutuyordum, o ön frene ben asıldım, o kazayı ben yaptım" dersiniz en azından (ya da Allah korusun, ardınızdan derler).. ama hayatı neredeyse tamamen sürücünün edimlerine bağlı ve yapmaya çalıştığı tek şey sadece ve sadece size sarılmak olan bir cana gelecek zararı düşününce, hiç bir şeyin artçıyla yolculuğa değmeyeceğini düşünüyorum..
ben alamam zaten kendimi zor taşıyorum be racing bir risk.bir başkasını da bu riske ortak edemem. _________________ dalımı kıranın ağacını sökerim...demiştim
Bence yolculu yolculuklarda sürücü kadar yolcuyada iş düşüyor. Gerek virajlarda gerek hızlanmalarda sürücüye ayak uydurması gerekiyor. Ehh Sürücü olarata riskleri almadan kullanmak gerektiğini düşünüyorum
Zaten böyle uyum sağlayamacaksa da arkana almazsın olur biter.
tabiki artcı almam,ama 55 kg ve altı hariç. _________________
PERT TEAM
DÜNYANIN HER YERİNDE MAHKEMELER KADAR HAKSIZLIGIN SOĞUK KANLILIKLA UYGULANDIGI YER YOKTUR.
60 kilo ve ustu katiyen almam..ayrica virajlarda yada araba sollarken arkada korkup motorun dengesini bozuyorlar..Zaten trafikte bi dunya tehlike bizi beklio, bir tehlike de kendim yaratmak istemem
zaten düşük cc motorlarda artçı insanı rahatsız eder diye düşünüyorum zaten motorun canı ne kadar bide iki kişi binince iyice zorlaşır kontrol ve aynı zevki vermez,gerçi şimdi konu bu değil,ben şahsen motora daha önce hiç binmemiş arkadaşları artçı olarak kabul etmemeye çalışıyorum,çünkü o sorumluluğu almak istemem hiçbi zaman...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız