Tarih: 22.07.2008 - 23:12 Mesaj konusu: SS beden kontrası egitim videoları
selam arkadaşlar linkini verdigim sayfada beden kontrası Süper sport stili viraja giriş tekniklerini anlatan videolar var..Benim burda bu teknigi uyugulayan arkadaşlara birkaç sorum olacak
1-motordan sarkmaktaki amaç motorun yatış açısını darlatmamakmı yani motoru mümkün oldugunca dik tutarak yatış limitlerini zorlamamkmı yoksa ivmelen motoru daha fazla yatırmakmı.çünki gidon kontra teknigi ile nasılsa istedigimiz kadar yatırabiliyoruz motoru nedne sarkmaya ihitiyaç duyuluyor
2-Bu stili günlük yaşamda (otoban vs giib alanlarda uygulamamızn ne mahsuru var
3-bu stil gidon kontra tenigine göre ne oranda daha güvenlidir/güvensizdir.
teşekkürler..
Tarih: 22.07.2008 - 23:50 Mesaj konusu:
buracQ, dervişin fikri neyse zikride odur derler _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
05/cbr125R--01/transalpXL650---06/cbf600---GSXR 600 K7
Kayıt: Mar 16, 2005 Mesajlar: 593 Nereden: ISTANBUL/Bostancy
Tarih: 22.07.2008 - 23:56 Mesaj konusu:
Skidrow, güzel video gerçekten
Türkiyede çoğu kişi bunu yaparken ya anlamsız bir şekilde dizini yere en yakın pozisyona getirmek için yapıyor.Ya yatıramadığı motoru yatırmış gibi göstermek için yapıyor. Esas amaç bir noktadan diğerine olan mesafeyi en kısa sürede geçmek olsada %90 ordan burdan gören kişilerin anlamsız görüntüleri ortaya çıkıyor. Bu tip yatma hareketlerini yaparken virajdaki hızlarını bile düşürüyorlar. Böyle bir pozisyon gördüğünüzde waovv bu adam virajı çözmüş dememenizi tavsiye ederim _________________ DÜZ YOLDA ESERIM, MAKASTA GEÇERIM, VIRAJDA KAYARIM. NE GTI NE STI NE GSI.HEPSI HIKAYE ! MOTORCUYUM BEN G E Ç I L M E Z I M ! ! ! since1998 Licensed by YAMAHA-R1
YAMAHA-R1 SERİ ÜRETİMİ OLAN "DÜNYANIN EN İYİ MOTORU!!"
Tarih: 23.07.2008 - 00:31 Mesaj konusu:
YAMAHA-R1, şunu anlamadım
Alıntı:
Bu tip yatma hareketlerini yaparken virajdaki hızlarını bile düşürüyorlar. Böyle bir pozisyon gördüğünüzde waovv bu adam virajı çözmüş dememenizi tavsiye ederim
bunu videodaki vatandaşlar içinmi söylüyorsun yoksa türkiyedeki bu stili kullananlar içinmi?sonuçta öyle yada böyle zor bir teknik bunu pist dışında kullanbiliyorlarsa işi çözmüş demektir.Dogru yapılıp yapılmadıgını nasıl anlıcaz? _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
Tarih: 23.07.2008 - 00:41 Mesaj konusu:
hang off işi çözmek anlamına gelmiyor işi çözmek için bakışı öğreneceksin motorun ağırlık merkezini merkez kaç kuvveti oranında virajın içine taşımayı öğreneceksin ve en son olarak en değerli bilgi motorun ön tekerine hakimsen arka tekerininde kaysada yalpalasada seni takip ettiğini öğreneceksin hayatını kaybeden arkadaşların belkide bir çoğu zaten hang off yaparak viraj alıyordu ama bu hesap işidir tecrübe işidir sadece virajı şekil yönünden bu şekilde almak yetmez ama bir şekilde başlamak lazım tabiki race makineyi scooter gibi kullananlara demiyorum limitlerini zorlayanlara diyorum kesinlikle türkiye yollarında vücut ağırlığını virajın içine vererek viraj almak daha garanti yoksa kaymak gibi bir virajda diablo corsa yada sportec m3 gibi bir lastikle motoru yeri öpercesine yatırmak sorun değil ama genellersek türkiye yollarında vücut ağırlığını virajın içine ver ve motorunu fazla yatırmadan lastiğin tutunan yüzeyini azaltmadan dönmek en iyisi ama çok hızlısan buda yetmez mecburen hem senin ağırlığın hemde motorun ağırlığı beraberce içe doğru yönlenmeli ve rossi gibi viraj alınmalı yoksa ölünmeli acısız olsun mümkünse _________________ 2001 ZX-12 R *****2008 HAYABUSA [SON NOKTA]
****2005 GSX R 600 *** 2006 R1
** 2005 HONDA SHADOW
**** 2006 HAYABUSA (PERT )
Tarih: 23.07.2008 - 08:58 Mesaj konusu:
ZX14, zaten race makineyi scooter kullanmamak için soruyorum .ayrıca illaki bu teknigi race kullanılacak diye degil sport turing-modellerdede ihityac oldugunu düşünüyorum _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
Kayıt: Aug 21, 2006 Mesajlar: 6681 Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD
Tarih: 23.07.2008 - 09:35 Mesaj konusu:
video arama ismini youtube linkini rica edebilirmyim _________________
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD.
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Kayıt: Oct 14, 2007 Mesajlar: 491 Nereden: KUYUBAŞI/KADIKÖY/İST.
Tarih: 23.07.2008 - 09:55 Mesaj konusu:
içgüdüsel bişey, pek standardı yok, kişiye göre değişken... şahsa mahsus bir şekil. sana kimse yardım edemez, sadece yol gösterebilir, kendin bulacaksın teraziyi... _________________ RRepsoLL
B E K O, anladım zaten videolarda oldugu gibi boş bir alan yada geniş bir ada bulup etrafında uzun mesailer harcayarak çalışmayı düşünüyorum.
teşekkürler _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
Tarih: 23.07.2008 - 10:19 Mesaj konusu:
B E K O, iki motordan kastın teknigi bilen birisi anlamındamı söylüyorsun yoksa ögrenmeye çalışan iki kişi anlamındamı? _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız