Tarih: 24.07.2008 - 11:15 Mesaj konusu: Pardon.. Biraz yardım lutfen
28 yaşında bir inşaat mühendisiyim benim bir sorunum var
Hiç motor kullanmadım ancak motor bakıyorum şuaralar ve ne almam gerektiğini bir türlü karar veremiyorum.
Ben çocukluğum bebekte racingleri izleyerek, sesini dinleyerek geçti. Halada bir racing motor sersi duysam direk aranır moda geçiyorum.
Şimdi sorunum şu :
Racing motorlarla ilgili gerek açtığım gerekse okuduğum konularda yüksek CC li motorlarla başlamamam gerektiğini öğrendim
Racinglerde Hyosung 250gtr , yamaha yzf 125 birde kawasaki ninja 250 r arasında kaldım.
Diyerceksinizki 'her dakika açılan topic onlara bak'
asıl sorun şurda hiç motor kullanmamış biri olarak arada kafama takılan bir husus var.
Bazen diyorumki
-Mert sen boşver vitesli motorları git bir tane scooter al kullanamayacaksın bu motoru ve gerek etrafımdakiler gerekse arkadaslarımın soyledikleri üzere içime bir korku düşüyor herseferinde.
Bir tarafta çocukluğumun hayali bir tarafta .... (ne olduğunu bende bilmiyorum)
İçim içimi yiyor napmam lazım hala karar veremiyorum.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Simdiden tesekkur ederim.
WaleC, kolay elden çıkarılabilecek bir scooter la deyim yerindeyse motosikletin M sini kavramak mantıklı .vitesliden önce 3-5 bin km lik scooter tecrübesi isabetli olur.
ama alınacak scooter elden kolay çıkarılabilecek bildik birşey olmalı.motosikletlerin trafikte riskli durumları ve bazı püf noktaları vardır.bunlar scooterla bir de yeni öğrenilen viteslerle boğuşmadan kavranabilir.
sonrasında bir sürüş eğitimi alıp 250 lik yeşil kawa ya da muadili bir motorla nirvana ya doğru yolculuk başlatılabilir.
keyifli,kazasız,mutlu sürüşler... _________________ hareketi durduramazsın...
a.veysel
walla akacak kan damarda durmaz içinde benm gibi bi racing isteği warsa ki bende 24 yaşında bi mimarım asker dönüşünü beliyorum çok fazla kullanma şansım olmadı ama hyosung güzel motor 1-2 saatlik bi yolculuğum war üstünde artıforumlardan falan bi ara çok araştırdım benm kadar araştıran yoktur heralde bu motoru ki m.d. de de çok geniş kapsamlı bi anlatım war okumanı tavsiye ederim kaslı bi motor ağır görünüşü güzel sesi gıcık sadece biraz birde önerim cbr 125 olucak motor süper ama dışarıdan kuzu gibi yavru gibi duruor benzin sarfiyatı az başlangıç için ideal
Arkadaşım, öncelikle ehliyet işini halletmelisin. Motoru şimdi alsan büyük ihtimal bi kenarda yatıp duracak. Ehliyeti alma işleminde aldığın eğitim yetersiz kalacaktır, onun için bir de eğitim almalısın. Bilen bir arkadaşın da çalıştırabilir, ya da eğitim merkezleri felan oluyor, genelde iyi şeyler duyuyoruz buralar hakkında. Temelini bu şekilde attıktan sonra motor bakmaya başlarsın. Naçizane tavsiyem budur.
eger daha önce hic motor kullanmadıysan bu işin mantigini kavramak icin scooter derim,,, maksat iki teker üzerinde durmak,,, direksiyon yapmak,,, zaten bir iki hafta sürdükten sonra icinde bir his uyanır,,, devam yada tamam,,, devam ise sorun yok,,, ama tamam dersen yolun başından az bir zararla sıyırırsın (maddi acıdan),,, büyük bişey alıp büyük bir hata yapma bence,,, _________________ 06 HONDA CBR 600 F red&black
Tarih: 24.07.2008 - 11:52 Mesaj konusu:
1.hiç scootera takılıp kalma. çünki scootercı olur kalırsın.viteslıye gecısın zorlanır.
2. paran az ise 125 cc ybr veya cbf olur.maddı sıkıntı yoksa kawasaki 250 güzelbi tercih.
3. kawasakiyle 10,20 bın km cevırıp vırajlarda ve panık frenlerınde yeterice düstükten sonra 600 cc race makına güzel gider.
4. para = mutluluk.
5.ben yıllarca kücük cc lı makınalarla ugraştım,tecrübede oldu ama parayı daha önce bulsaydım bundan 10 yıl önce buyuk makınalara gecerdım.
6,makınayı al,ögrenme konusunda eger ist da isen yardımcı olurum.
Kayıt: Oct 26, 2006 Mesajlar: 3778 Nereden: istanbul/anadolu
Tarih: 24.07.2008 - 11:55 Mesaj konusu:
tennere demiş ki:
WaleC, ENDURA al okey
race boş iş o
bu nası yorum yaaa
ben de scooterla ögrenenlerdenim de bisikletin az hızlısı yani,bence bi hyosungla da hayet güzel ögrenilebilir,tabii ki kendini aşmaya kalkmamak kaydıyla vitesliyle ögrenmek bence herzaman için avantaj,scooterdan vitesliye geçince bi bıkkınlık olmuştu çünkü bende ilk zamanlar _________________ her yıl rakıya katılan su miktarı 600 ton!!! GELİN SEK İÇELİM,HAYDİ TÜRKİYE!!!
Tarih: 24.07.2008 - 12:09 Mesaj konusu:
asil38, istanbuldayım n.taşında oturuyorum
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
benimde korkum aslında scooterdan vitesli motora geçi olayı
genelde arabalardada bu vardır otomatikten öğrenen düz vitese zor geçer acaba sıfırdan vitesliylemi başlasam?
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 482 Nereden: ISTANBUL/florya
Tarih: 24.07.2008 - 12:13 Mesaj konusu:
WaleC, kardeşim bisiklet ve araba kullanmayı biliyormusun _________________ Arkadas ve arkadaslik birbirini tamamlayan onemli iki kelime.Her zaman bir arkadasa gerek vardir.Bazen arkadaslarimizin yerine kimseleri koyamadigimizda onlarin degerini anliyoruz.
Tarih: 24.07.2008 - 12:21 Mesaj konusu:
scooter a hiç bulaşma arkadaşım.ben de yeni başladım 1-2 yıl oldu,öncesi de var ama ehliyetli olarak 1-2 yıldır kullanıyorum.race makınalara ilgin varsa para sıkıntın da yoksa ninja 250 ıle harika bir başlangıç yapabilirsin..fiyatı 9-10.000 falandır
başlama açısından en iyi 125 cc dir,benim gibi o sekılde baslarsan saglıklı bır gelısım gösterırsın ama satımı büyütmesi zaman alıyo,oyalar seni..
önce bir ehliyet;sonra da bı ninja 250 yakışır sana..dikkatli olmak şartıyla
şimdiden hayırlı olsun.kazasız belasız kullanman dileğiyle. _________________ TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız