0.76 promil alkol çıkıyor ve ehliyete 6 ay süreyle el konuluyor...
Alkolmetre ölçümüyle ehliyete el konulamaz. İzmir'de alkolmetre cihazıyla yapılan ölçümle 0.76 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücünün itirazı İzmir 2. İdare Mahkemesince kabul edildi. İtiraz halinde sürücünün kanındaki alkol oranının yetkili sağlık kuruluşunca belirlenmesi gerektiğini belirten mahkeme, sürücü lehine yürütmeyi durdurdu.
Alınan bilgiye göre trafik ekipleri Mart ayında yapılan rutin kontrollerinden birinde, evine giden İzmir Barosuna kayıtlı Cem Nemutlu'nun, 0.76 promil alkollü olduğu alkolmetre cihazıyla tespit edildi.
Alkol almadığını ifade eden Nemutlu, sonuca itiraz etti. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesini gerekçe gösteren polis, Nemutlu'ya “Biz ancak cihaza üflemek istemeyen ve olay çıkaran kişileri sağlık kuruluşuna götürüyoruz” yanıtını vererek ehliyete 6 ay süreyle el koydu. Sonuca itiraz eden Nemutlu, tutanağı da imzalamadı.
Kanındaki alkol oranının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumuna giden Nemutlu'ya yetkililer, “Polis tarafından sevk edilmemiş kişilere kanındaki alkol oranıyla ilgili belge vermemiz mümkün değil” yanıtını verdi.
Bu olay üzerine Cem Nemutlu, İzmir 2. İdare Mahkemesine başvurdu.
Danıştay 8. Dairesinin benzer kararına dikkati çeken mahkeme, alkolmetre cihazlarıyla yapılan ölçümlerde zaman zaman yanlış sonuçlara ulaşıldığını, itiraz halinde sürücünün kanındaki alkol oranının yetkili sağlık kuruluşlarında, ilk tespit anından itibaren en geç 2 saat içinde yeniden yapılması gerektiğini belirterek, Nemutlu lehinde yürütmenin durdurulması kararını verdi.
Nemutlu, “Bu cihazlarda zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Örnek olması açısından böyle bir davayı açtım” şeklinde konuştu.
mynet.com dan alıntıdır... _________________
İSTANBUL AGLIYOR BEN AGLIYORUM DURMA KALK HADİ GEL ARTIK DAYANAMIYORUM YOLCULAR GELDİDE SEN YOKSUN İÇİNDE YÜREGİM CAN VERİYOR ACILAR İÇİNDE ....
Tarih: 25.07.2008 - 14:54 Mesaj konusu:
serkan_yenidunya, ya bu ne bılmıyoyurum ben ama ..senın dedıgın saçma bu bır kere SEN BIL DUNYA da ulkalırınde alkol oldimi
dırekt hapis ve çok agir para ve ahlıyet ıptal.. bu dedıgın sadece sen turcıa geçer.... ben greek kanun soyleyım şöyle ıçkılı adam hapis kağıtdı yanı ehlıyet ıptal..yok bırda ha surmek motor fılan felan..
yukardekı olay salak ça ve çok İNSANLARIN OLMESİ YOL AÇER.
İSTERSEN sor sen sıtede €UROPA OLAN vardır .. içki ıile araba kulmak ne anlaama gelıyo
Tarih: 25.07.2008 - 15:13 Mesaj konusu:
enteresan _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
ahaa adamın ehliyetine 6 aylık el koymuslar adam mahkeme acmıs ugrasmıs o kadar ancak 5 ay sonra almıs 1 ay kârda yane canım türkiyem ya... _________________ 35 EEZ 67 yollarda..
Tarih: 25.07.2008 - 15:32 Mesaj konusu:
tennere, şerefsizim seni anlamak için 3 kere okuyorum eğer 3-5 aya kadar öğrenemezsen türkçeyi ben gidip yunanca öğrenecem _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
serkan_yenidunya, ya bu ne bılmıyoyurum ben ama ..senın dedıgın saçma bu bır kere SEN BIL DUNYA da ulkalırınde alkol oldimi
dırekt hapis ve çok agir para ve ahlıyet ıptal.. bu dedıgın sadece sen turcıa geçer.... ben greek kanun soyleyım şöyle ıçkılı adam hapis kağıtdı yanı ehlıyet ıptal..yok bırda ha surmek motor fılan felan..
yukardekı olay salak ça ve çok İNSANLARIN OLMESİ YOL AÇER.
İSTERSEN sor sen sıtede €UROPA OLAN vardır .. içki ıile araba kulmak ne anlaama gelıyo
"Hem kel hem de fodul"
Başka söze gerek yok.... _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
sen bu şekilde 3 dil biliyorsan ben 90 tane biliyorum o zaman...
"Kapiş?" bak bu italyancaydı...
Daha okuduğunu anlamiyorsun bir de dil biliyorum diye geçiniyorsun... Sevsinler senin dilini... Ne yazıyor yazıda? Alkollu araç kullanımı serbest mi yazıyor?
Sen sakın Türkçe ilaç açıklamalarını falan okuyup ilaç kullanma... _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız