Tarih: 05.08.2008 - 01:53 Mesaj konusu: sizce nedir bunun sebebi?
slmmm m.d ailesi herzaman cayır cayır bindiğim makinamla bugün gezdikten sonra stop ettim 10 dakika sonra marş bastım yola koyulmak üzere gıy gıyyy yaptı marş basmadı..sizce birden biree akü mü bitmiş tir yoksaa başka bir sorunmu vardır(( yamaha yzf r1 2001 model)) şimdiden çok teşekkürler.....
kutup başlarında oksitleme ya da temassızlık olablir ya da bi elektrik problemi olabilir bi elektrikçiye göztermekte fayda var (kişisel acizene görüşümdür ) _________________ [img]http://img152.imageshack.us/img152/4654/n6265041595576538896uv1.jpg[/img]
wild_man35@hotmail.com®---- zx6rr_rider@hotmail.com®
Tarih: 05.08.2008 - 02:07 Mesaj konusu:
konjektörün bozuldu ve aküyü şarj etmedi. akü şarj olmadıgından boşaldı. bence bu konjektör. geçmiş olsun,normaldir yakın zamanda degişmediyse.. _________________ Yava? gitme ezilirsin,Hızlı gitme ölürsün..
aynen öyle yaa motoru stop etmeden önce şehir içine girdim sürekli fan açık gezdim sonra çalıştırmak için kontağı açtığımda fan yine devreye girdi marş basmadı vurdurdum çalıştırdım....
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3972 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 05.08.2008 - 14:03 Mesaj konusu:
Senin yasadigin problem zamaninda benim de yasadigimla ayni by_yamaha09.
CBR600F'lerin kronik sorunuydu o. Aku dusuk devirde yeterli sarj olmuyordu. Fan da acik oldugu sure boyunca akuyu hizla harcadigindan ve mars icin gereken enerjinin cok fazla olusundan dolayi akundeki sarj yeterli olmuyor.
Uzun bir yoldan gelip stop etsen hicbiri olmaz tahminimce. Cunku stop etmeden once fan acik olmayacak ve yuksek devirde bolca sarj olmus olacak akun.
Senin aku eski olabilir, veya da kawasakiglr ve asil38 arkadaslarin da dedigi gibi konjektorde problem vardir. _________________ R1 Hedef
motorumun üstünde 50 60 ytl civarında bi akü var 4 aydır onunla kullanıyordum dün bu arızayı yaptı..şimdi yine öyle bi çin malı akü alsam işimi görürürmü belli bi süre gidermi yada şarj ettirsem eski akümü kendini toplarmı??? malümm yuasa almaya kalksam çılgın para
Tarih: 05.08.2008 - 14:26 Mesaj konusu:
by_yamaha09 demiş ki:
motorumun üstünde 50 60 ytl civarında bi akü var 4 aydır onunla kullanıyordum dün bu arızayı yaptı..şimdi yine öyle bi çin malı akü alsam işimi görürürmü belli bi süre gidermi yada şarj ettirsem eski akümü kendini toplarmı??? malümm yuasa almaya kalksam çılgın para
dostum R1 e bınıpte çin aküleriyle ugrasıyosaan sana yuh dıye bılırmıyım.şunu baştan söylesene. motorun hiçbir derdı yok o aküyü atıp yuasayı alıyosun....
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3972 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 05.08.2008 - 14:32 Mesaj konusu:
Vallahi bu tip harcama yaparak sorun teshis etme olayi cok sinir bozucudur, by_yamaha09. Tahmin ettigin gibi cikmaz, harcadigin parayla kalirsin. Benim hic hosuma gitmeyen bir yoldur.
Hic tanidik servis filan yok mu Veya da yetkili servise filan once fiyat sor, akuyu check ettirmek icin. Bir sey yok burada, en fazla 5 dak.'da problemin nerede oldugunu tespit ederler. Bir bilene danis derim ben. Benim de teknik bilgim yetersiz, sadece basima ayni sey geldigi icin sana tavsiyede bulundum. Bu is tecrubeyle orantilidir. Bende oyle cok uzun bir tecrube yok. _________________ R1 Hedef
Tarih: 05.08.2008 - 14:38 Mesaj konusu:
insanoğlu böyle tuhaf işte ben çin malı motorda japon akü kullanıyorum arkadaş japon motorda çin malı akü _________________ yengece asla doğru yürümesini öğretemezsiniz...
benim olduğum yerde yok maalesef bu tarz motorların servisi en yakın olarak bodrum ve izmir var.aydın didim deyim ben.haklısınız valla bize bi yuasa şart oldu..site üzerinden bi akü alsam ebat olarak uyarmı acaba?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız