Tarih: 05.08.2008 - 16:07 Mesaj konusu: Şehir efsanesi mi? Yoksa gerçek mi?
Her motorsiklet sürücüsü yaptığı süratle övünmemesi gerektiğini bilir. Çünkü kendisinden daha iyi bir sürücü vardır ve yaptığı sürat yada manevra bir başksı tarafından da yapılabilir. Fakat yaşadığım şehir olan İzmir ve onun en güzel otobanlarından biri olan Çeşme otobanının Çeşme gişelerinden Narlıdere gişelerine kadar olan mesafenin (yanılmıyorsam 75 km lik bir mesafedir) 7-8 dakika gibi bir sürede katedildiği söylemlerin ve iddaların ortada dolaşması kafamı karıştırdı? Motor modeli ve hacmi belirtmeden ''Benim arkadaşımın racing tipi motoru ile 2 gişeyi 7 dakikada geldik'' gibi söylemler gerçekmidir yoksa bir şehir efsanesimi? Çünkü bir hseaplama yaptığımızda:
75 km uzaunluktaki bir yolu:
Saatte 80 km ile hızla 1 saatte
Saatte 160 km hızla yarım saatte
Saatte 320 km hızla 15 dakikada
ve
Saatte 640 km hızla 7 dakikada
Alabiliriz. Ortada böyle bir hesaplama varken siz sayın büyüklerime sormak istiyorum:
Çeşme otobanı 2 gişe arası en az kaç dakikada kat edilir?
öncelikle formumuza hoşgeldiniz.gişeyi geçip 5-10 km gidince saate bakılıp, uzaktan çeşme görününce zaman ölçülür.ortaya çıkan zamandan 5 dk çıkarılır ve 7-8dk lık sonuç bulunur... _________________ bir ihtimal daha var!
en iyi niyetli halle yaklaşıcak olursak adamın saati bozuk
ama gerçekte tabikide adam yalan sölüyo
onun motora nitro filan takmıslar da olabilir veya kanat o kuş uçucu ilede gitmiş olabilir olede hesap ediyor olabilir benim memleket konya ilçesi cihanbeyli bilen bilir sadece belen basında viraz var 96 km dümdüz yol otobüsle 88 le 1.15dk sürüyor bende 38dk da gittim normal bi zamandı
ama bazı ...... diyorlarki biz cihanbeyliye 20dk gidiyoruz heç mi hız kesmiosunuz heçmi sollama yapmiyorsunuz
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 05.08.2008 - 16:50 Mesaj konusu:
20 dakkada anlaşalım,,,,,,,,,,
fakat bazı çeşme garnizon komutanları 15 dakka da gidiyormuş,5 fındık iyi gelirmiş,,YERSENNN!!
çeşme otobanı gişeden gişeye kaç km dir net bilmem ama bazı tanıdıklarım 17-18 dakkada girdim derler.
17-18 dakkaya itirazım asla yok,fakat gişeden gişeye 75 km ise ve 15 dakkada girdim diyen adam
mıçıyla kuş tutsa inanmam....
haaa 2 gişe arası net 50-60 km dir ozmn da susar haklısın derim...
akıl mantık fizik ve matematik ortada yani... _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
En son ekamba tarafından 05.08.2008 - 17:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
20 dakkada anlaşalım,,,,,,,,,,
fakat bazı çeşme garnizon komutanları 15 dakka da gidiyormuş,5 fındık iyi gelirmiş,,YERSENNN!!
çeşme otobanı gişeden gişeye kaç km dir net bilmem ama bazı tanıdıklarım 17-18 dakkada girdim derler.
17-18 dakkaya itirazım asla yok,fakat gişeden gişeye 75 km ise ve 15 dakkada girdim diyen adam
mıçıyla kuş tutsa inanmam....
haaa 2 gişe arası net 50-60 km dir ozmn da susar haklısın derim...
akıl mantık fizik ve matematik ortada yani...
Ya aslında bende bir sayısalcı olarak imkan vermedim ama yinede bir oluru varmı diye düşünüp buraya taşımak istedim( Belki adam motora modifiye yapmıştır diye düşündüm) Bu sorum için kalpler kırılsın canlar sıkılsın istemem
yaptığın hesap gayet doğru arkadaşım.kimse o arkadaşın kutluyorum o nu müthiş başarı saatte 640 km vay beeeeeeee analar ne evlatlar doğruyuyor kendimden utanıyorum _________________ ben mevlana değilim adam ol öyle gel!!!
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 05.08.2008 - 17:16 Mesaj konusu:
heartbreaker demiş ki:
( Belki adam motora modifiye yapmıştır diye düşündüm) Bu sorum için kalpler kırılsın canlar sıkılsın istemem
eksozuna dinamit koyup patlatırsa o dediğin dakkalarda girer puhahahaha
modifiyeymiş,7 dakkada o yolu alan roketmi takmış motoruna
inanmayın böle saçma sapan şeylere.......... _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
Benim bu soruyu buraya taşımamın sebebi bu İzmir efsanesine inandığım için değil tam tersi bunu çürütmek ve motorsiklet camiasının balon bir camia olmadığını göstermek ve bu tür deli saçması şeyleri üretenlere pabuç bırakmamak için elimde bir somut kanıt daha olması adına sordum. Sonuçta hesap belli 640 km hızla gitmen gerek ama yinede bu cevabı bir matematikçiden değil bir den duymak için taşıdım buraya. _________________ Ask any racer, any real racer. It doesnt matter if you win by an inch or a mile; winnings winning.
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3 ... 10, 11, 12Sonraki
1. sayfa (Toplam 12 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız