Malumunuz ülkemizdeki Motosiklet plakalarını motora taktıgında arkadan o kadar büyük gözüküyorki sanarsın plakaya teker takmışlar gidiyor..
Hal böyle olunca herkes plakayı küçük yapıyor..
Gittim tabelacıdan küçük plaka kestirdim..
Ama geçmişte bir trafik çevirmesinde yaşadığım "Plakayı sök bu yasal değil" deneyiminide göz önünde tutarak yeni küçük plakamı takılır-sökülür yapmalıydım..
Bende gittim bir terziden cırrt diye bilinen ( genelde ayakabbılarda, eldivenlerde olan birbirine yapışan bişi) aldım ve plakalıkla birlikte plakaya montajladım..
Şimdi söküp takmak çok kolay..
Cırrrtt diye söküyom koyuyorum cebime _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
En son HakanDincer tarafından 08.08.2008 - 16:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Baskan, neden bizim ulkede motor plakalari kucuk yapilmiyor. Ornegin ABD'de motor plakalari araba plakalarindan daha kucuk..Boylece plaka arka sele altina cok rahat monte edilebiliyor..
Tarih: 05.08.2008 - 20:49 Mesaj konusu:
ramses34, sanırım bizim memurların GÖRÜŞ algılaması daha zayıf...
İşin komik yanı YUNUSLARIN kullandıgı motorlarda plaka bize yasak denilen gibi küçük...
O değilde iş plakaya gelinceye kadar bu ülkede o kadar çok gariplik varki düzelmesi gereken..
Örneğin köprü-otoban geçiş sistemleri ve ücretleri..
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
HalilRR, yaa zaten hep cııırtt lı şekilde yani sökme işlemini zaten POLİS banba "sök onu" dediğinde yapıyorum...
Yani zaten cııırt olduktan sonra cıırtt ı söküyoz...
Anladın sen onu _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Ewt pratik ve kullanımı kolay görünüyor ama unutmamak lazım _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Baskanim sana katiliyorum , ulkedeki garipliklere bir girersek sayfalar yetmez ama bazi ufak tefek kolay cozulecek sorunlar halledilebilse guzel olacak...
Tarih: 05.08.2008 - 21:06 Mesaj konusu:
o zaman yarın video ekliyim ben daha anlaşılır oıluır...
Bakarsın ilerde patentini alırım _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7656 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 05.08.2008 - 21:13 Mesaj konusu:
HakanDincer, bugün aracımın vizesi için gittim.yeni uygulanan kanunlar korkunç,
2008 model arabada bile 17 adet kusur bulup geri çewirdiler.
sorum şu bilgisi olanlara,
yeni vize uygulamalarına göre eksoz olayı nasıl olacak ? yoşi-akra vb performans eksozlarına vize (geçiş) vereceklermi yoksa mortlayacazmı ?
koltuk altı plaka falan filana girmiyorum bile.......
özellikle k7-k8 benzeri katalizörlü motorlarda iptal edip komple eksoz yapanlar vize de sorun yaşarlarmı acaba ?
bilgisi olan aydınlatabilirmi ? kafama takıldı,soracaktım ama aracımın camı filmli olduğundan polemiğe girmedim
bi ton tartıştım,vizede yaptıramadım _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw
En son ekamba tarafından 05.08.2008 - 21:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 05.08.2008 - 21:13 Mesaj konusu:
AHMET_R6, dogru diyosun..
neyse en azından övünürüz bizde "icadın korsanı yapıldı" diye..
geçen sene MD T-Shirt lerini korsan yapan birilerini duydugumda hoşuma gitmişti...
Ama işin komiği adamlar daha pahalıya satıyordu bizden
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
ekamba, çünkü VİZE işleride tıpkı telekom,tekel gibi özelleşen bir devlet kurumu oıldu..
Yalnız gerçekten VİZE işleri belki bazı "al abi şu 20 lirayı beni görme" cileri üzmüş olsada, tarfikte daha düzgün araçların çoğalması açısından iyi oldu... _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7656 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 05.08.2008 - 21:18 Mesaj konusu:
HakanDincer, eğer para yeseydiler bugün aracım vize olurdu,yemediler valla
soruma cvb lütfen;PERFORMANS EKSOZLARI VİZEDE SORUN YAŞARMI,yeni vizelerde.. _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw
Erbil abi baska bir konuda yeni tuvturkte çalışan bir arkadaş bilgi vermiş egsozlar için olmaz diyor,yani motor etiketinde sanırım 6000 devirde yazan desibeli geçiyorsa geri gönderceklermiş.Ama hani akrapovicte filan street legal filan yazıyordu.onun belgesini alıp uğraşmak lazım.akrebim olmadığı için daha kafam rahat _________________
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız