Tarih: 05.08.2008 - 22:09 Mesaj konusu: Akü hakkında birkaç soru..
Arkadaşlar, motorumun aküsü artık son nefesini verdi şarj tutmuyor. (olsun o kadar 3 sene oldu ) Üzerindeki orijinal aküsü Yuasa12v/7a sulu akü. Buradaki ustaya sordum 12v/7a kuru akü tavsiye etti. Ben de almışken amperi biraz daha yuksek olsun istiyorum. Biraz araştırma yaptım, kuru akülerin sulu akülere göre şarj süresi daha uzunmuş yani kısa mesafelerde sulu akü daha randımanlıymış. Henüz ne alacağıma karar vermiş değilim sizlerin de fikrini almak istiyorum.
sayın arkadaşım 12v 12amper akü al tavsiyem.eğer seyahat ediyorsan,gece de gidiyorsan,laptop bilgisayar kullanıyorsan,telefonunu şarz ediyorsan ,çadırına let lamba takıp sabaha kadar yakıyorsan,tıraş oluyorsan,(ELEKTİRİKLİ)GPS YOL BİLG.KULLANIYORSAN,kuru bakımsız 12v12 amper al bir zararını görmeden kullanırsın.70ytl ye aldım kullanıyorum vede memnunum. _________________ türkiyenin heryerinde ayak izim vardır olmayan yerdede kawasaki kle 500 ün lastik izleri olacaktır.yeni yerler ve yeni kişiler tanımak hayat tarzımdır.emekliyim zamanım var
motorlarda kuru aku daha kullanışlı olur devrilme sarsılma gibi olumsuz durumlardan etkilenmez amper için ise marş dinamosunu 7 amper rahat çeviriyorsa 7-9-12 amp kullanabilirsin.. http://www.hobiy.com/motosiklet.html birazdaha bilgi istersen tıkla kendi yazımdır
Tarih: 11.08.2008 - 18:55 Mesaj konusu:
bende bu sene yuasa 12v 9a kuru akü aldım.140 ytl'ye almıştım.2 yıl garantili.şu ana kadar bi sıkıntısını görmedim.ancak düşük amperli akü alırsan şehir içinde de çok kullanıyosan akü çabuk yoruluyo (fandan dolayı) o yüzden orjinalinden 2 amper fazla alırsan hiçbir sorun çıkarmaz.
Kayıt: Aug 16, 2008 Mesajlar: 2505 Nereden: istanbul kasımpaşa
Tarih: 16.08.2008 - 10:43 Mesaj konusu:
istanbuldaysan çağlayana geldiğinde polis karakolundan aşağıya inerken sağda mutlu akü bayii var istanbulun en ucuz aküsünü satan yer hemde mutlu mutlu kullan mutluı kal
geçen günlerde benimde arıza yaptı.sabaha uzun yola çıkacaktım.paraya kıydım yeni aldım.ne olur ne olmaz yolda patlak verdimi kötü oluyor _________________
ben de yuasa aldım.Gerçi orjinali neyse o olsun diye aldım ama gayet memnunum.100 lira civarı verdim diye hatırlıyorum.Bi problem yok şu ana kadar.Sulu kuru çok da farketmez aslında.Sonuçta her türlü şarj olacaktır kullandığın sürece.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız