Merhaba arkadaşlar, kısmetse bende yakında iki tekerin keyfini çıkartmak istiyorum. şu an bir yandan ehliyete a2 eklenmesi için prosedürlerle uğraşıyorum, bir yandan da hepimizin bir zamanlar problemi olan "ne ile başlasam?" ın cevabını arıyorum...
bu tip bir çok konu açılmış, bir çoğunu inceledim zaten genel kanının al 125 150cc öğren oldugunu biliorum, amacım anketten cok kendime en uygun motoru bulmak...
ilk olarak 25 yaşındayım. yıllardır hep motor istedigim halde kendimi uzak tuttum motorlardan. kendimi hazır hissetmiyordum çünkü. ama zamanla olgunlaştık, iş güç derken şu an arabayı bile gayet yavas kullanıyorum ve kendimi motora başlamak için yeterli olgunlukta görüyorum... tabiki motor her zaman risktir ama eski halime göre çok daha az geliyor risk...
benim kafamda cbr125r veya cbf150 alıp düşe kalka öğrenmek vardı, hem arada ekonomik ekonomik işe gidip gelirim diyordum, hemde tecrube olur diyordum. ama şimdi aklımda başka şeylerde var bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
yukarda yazdıgım baslangıcın aksine arkadaşın 125cc vitesli motorunu ödünç alıp 1-2 hafta onunda yardımıyla ilk acemiligi atsam (max 1000km civari)
daha sonra hondanın 2 numaralı motorsiklet kursuna katılsam..
ve son olarak 600F tarzı çok agresif olmayan tarzda bir 600cc ss alsam diyorum...
neden böyle birşey istedigime gelince ben biraz şehir dışında oturuyorum. istanbul içine işe giderken falan agırlıklı olarak otoban kulanıyorum. 125cc bir aletle ilk bir kaç gün eminimki gidip gelmek zevkli olucak, ama agırlıklı otoban oldugu icin kısa surede buyutme ihtiyacı duyacagımı hissediyorum...
kendi tecrübeme gelince, daha önce scooter bile kullanmadım malesef...
ehliyet almadna önce bisikletin üstünden inmezdim...
otomobil ile trafik tecrubem fazlasıyla var. hızlı makinelerimde oldu, kendimi frenleyebilen birisiyim. şu anki arabamdan önce 321hp lik m3 üm vardı...
yani işin özeti ben kendimi biliorumda... sormak istedigim seyler 600cc motorla ilgili.
bu dediğim sekilde ilk motorum 600cc oldu diyelim...
-ayaklarımın yere degmesi konusunda, bu 600cc ler nasıldır. o konuda zorluk cekermiyim, uygun model bulunurmu (boyum 174)
-vites gecislerinde falan, gayet temkinli ve gaza gelmeden devirsiz kullanan birinin buna rağmen teker kitleyip düşme olasılıgı çokmu fazla 125cc lere göre? altından ucar falan diyenler var...
-cok yuksek hacimli makineler yavas gidince hareret vs sorunu oluyormus, 600f tarzı makineyi temkinli şekilde, deviri ve sürati makul kullanarak bir yaz kullansak, gerek motor acısından gerekse hararet tarzı sorun cıkarmı basımıza?
gaza gelmeyecegimi, iki haftada tamam ya oldu bu iş demiyeceğimi, ona buna gaza gelip veya egzozun sesine kaptırıp kontrolsuz hızlanmayacagımı varsayarsak(bunların zor oldugunu biliorum ama ben 5 sene bekledim motor almak icin, hiç sorun degil bnm için o)... Bu mantıkta bi kullanıcı 600 cc alırsa kendisi dısında ne gibi tehlikeler var direk motorla ilgili?
zaman ayırıp okudugunuz için cok tesekkur ederim
eminim yinemi diyenleriniz olacak ama işte bnm özel durumlarım var paylaşmak istedim
bilgi verebilen arkadaslara simdiden cok tesekkurler...
trafikte üstüne sürecek insanlar var mesela.. bence gayet bilinçli bir gence benziyorsun. Ama yine de 600 cc motorlar biraz agresif senin de dediğin gibi. Teker kitleme falan geçmişte kaldı,bildiğim kadarıyla yeni motorlarda kitleme falan olmuyor. Öyle makul kullanımlarda da hararet falan yapmaz. Ama bana sorarsan 600 cclik bir sport makine alacağına, touring veya cruiser tarzında bir makine bakabilirsin. yine büyük hacimli ama bir anlık panik anında ölümcül hatalar yaptırmayacak tarzda bir makine bak bence. Şimdiden hayırlı olsun ne alırsan. _________________ Verecek ışığı olmayan karanlığı sever...
bence sen ilk başta cbr 125r al 160 görüyo düşe kalka meselesine gleince grnajları sök 2 hafta grenajsız bin. öğrenidkten sonra tak 1-2 ay daha bin, sonra 500cc çift silindir naked bi motor al(er-5, cbf500, gs500) gibi bi motor aldıktan sora direk 600cc racing motora geçiş yapabilrisn _________________ Fırat ÜNER İzmir MD
ѕєƒαѕıηı ѕüяüмüz αşкıη, ¢єƒαѕıηı∂α çєкєяιz.! υℓтяαѕℓα&
Tarih: 06.08.2008 - 00:55 Mesaj konusu:
hiç tecrüben yoksa büyük cc ile başlama derim..küçük cc de pişmek şart arkadaşım.en sağlıklı olanı adım adım yükselmek..bi yıldır 125 cc ye biniyorum öncesinde bi 10 sene mobılet kullandım daha yeni yeni büyük cc bi makıne bakmaya başladım,buradan öğrettiler saolsunlar 125 le başla diye..bana kalsa gsr 600 ü almış,çoktan ölmüştüm belki.aman kardeş aynı yaştayız gerçi de,sen sen ol dikkatli ol..Allah kaza bela vermesin. _________________ TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!
Sevgili BMWMANIAC, dusuncelerini cok guzel dile getirmissin.. Bende sana kucuk cc ile baslamani tavsiye ediyorum, motor kullanmanin temellerini kucuk cc li bir motorda astiktan sonra buyuk cc li bir motora gecebilirsin.
Benim boyum 1.73 ve Suzuki gsxr 600 kullaniyorum, ayaklarim cok rahat bir sekilde yere temas sagliyor.
Bende BMW kullanicisiyim, ancak motorda M3 unle yaptiklarini yapabilmek icin zamana ihtiyacin olacaktir...Cunku telafisi olmaz...Bu son sorunu cevaplayabilir belki....
125 veya 200 cc bir motosiklet ile baslamanin daha yararli olacagin idusunuyorum. Baslangic motoru olarak ta ister cadde motoru istersen de bir enduro alabilirsin. dusuk cc de ikisi de farketmez. Ben 2 yildir 200 cc kullaniyorum. gecenlerde DR650 diegebel kullanmaya kalktigimda 650 cc lik bir motorun direkt beni yere yapistirabilecegini hissettim. _________________ umaxmac
Macintosh delisiydi bir de Motor Delisi oldu
Tarih: 06.08.2008 - 09:36 Mesaj konusu:
BMWMANIAC kardeşim,seninle yaşlarımız aynı ve neredeyse durumlarımızda aynı,sana tavsiyem 250 cc lik bi makine al,600 cc lik bi makine ne kadar yüksek beygirli arabalar kullansan dahi(bnm gibi) tepkimeleri çok daha farklı olacaktır bence.Normal yolda rahatlıkla kullanabilirsin bence 600 cc lik bi ss'i ama herhangi bi tehlike durumunda bu makina ile aynı soğukkanllığı gösterebilirmisin? Ben 250 cc lik mondial mct250 cruiser aldım ve inan verdiğim karardan çok memnunum.
Ben kendimden örnek vereyim;İleri araba sürüş teknikleri için bi çok kurs aldım ve bir virajı hiç el freni çekmeden ve hızdan çok az bir yavaşlama ile bütün bi virajı power slide(yanlama) ile dönebilirim ama 600 cc lik bi motorda herhangi bir tehlike durumunda bu soğukkanlılığımı gösterebilirmiyim ?Zannetmem babamın bi lafı var ki hakkaten doğru bence "Arabanın kaportası var ama motorda kaporta sensin"
sıfır cbr125r veya cbf150 almaya karar verdim gibi. (cbf150 2. elde olabilir..)
asıl istedigim hyosung gt250r, ama şu krank kırma muabbeti kafamı karıştırdı, sorun çıkarmasa bile aklımda olacak ve rahat kullanamam, içİm rahat etmez. zaten 1 senede 15bin km civarı yapıp satmayı dusundugum bir motor için fiyatıda fazlaydı...
tarz olarak ss istiyorum, enduro falan düşünmüyorum.
Tarih: 06.08.2008 - 09:55 Mesaj konusu:
öncelikle bu bilincin icin seni tebrik ederim.
sonrasında ise naçizane fikrimi dile getireyim.
ss motor almaktan bahsetmişsin eğerki ilerki zamanlarda kararını bu şekilde verdiysen saygımız sonsuz ama şunu öncelikle düşünmelisin senin kullanma amacına hangi tür motor daha uygun? eğerki şehir içi ve şehir dışı kullanacaksanne tür yerlere gideceksin? hep asfalt üzerinde kalacaksan ss motor düşünebilirsin ama yok ben şu yolda gördüğüm doğal güzelliğide görmek istiyorum diyosan o zaman ss düşünemezsin. eğerki uzun yolda rahat etmek amacınsa o zamanda ss düşünemezsin enduro tarzı bi motor düşünmen gerekecek. şehir dışında oturduğunu söylemişsin bende aynı şekilde şehrin dış kısmında oturuyorum ve enduro tarzı bi motor kullanıyorum. amacını iyi belirlemelisin ki zevkini sonuna kadar çıkarabilesin. malum istanbul trafiği.
ayrıca eğerki yok benim kararım ss tarzı motordur diyosan onlarında 125 cc lik modelleri var onlarıda inceleyebilirsin almadan önce örnek olarak honda cbr 125
düşük cc de başlaman en mantıklısı daha sonradan motor hacmini büyütürsün gerçekten motorsikletler arabalardan çok değişik çalışıyo yolda yaptığın frenleme gazlama vites değiştirme ve tabiki hergün karşılaştığımız önümüze araba kırma gibi durumlarda soğuk kanlılığını korumak ve doğru tepkinin ne olduğunu öğrenmen açısından düşün cc li makinalar tavsiyemdir.
umarım istediğin motor tipine en kısa zamanda ulaşırsın ve kazasız belasız iki tekerin keyfini sürersin
saygılar. _________________ ------------------------
Lütfen dikkatli ve alkolsüz
Tarih: 06.08.2008 - 10:09 Mesaj konusu:
dikkatimi çekti 600 f baya takmışsın.bak bnim ilk motor tecrübem 600 f idir.açıkcası gözümü korkutdukları kadar bi zorluk çekmedim.ama bu aletlerin gazı çok hassas ben korka kork öğrendim. mesela şehir içinde 2. vitesi geçemezsin.ama bir 125 cc lik aldığın zaman çok rahat edeceğinden emin olabilirisn
trafikte üstüne sürecek insanlar var mesela.. bence gayet bilinçli bir gence benziyorsun. Ama yine de 600 cc motorlar biraz agresif senin de dediğin gibi. Teker kitleme falan geçmişte kaldı,bildiğim kadarıyla yeni motorlarda kitleme falan olmuyor. Öyle makul kullanımlarda da hararet falan yapmaz. Ama bana sorarsan 600 cclik bir sport makine alacağına, touring veya cruiser tarzında bir makine bakabilirsin. yine büyük hacimli ama bir anlık panik anında ölümcül hatalar yaptırmayacak tarzda bir makine bak bence. Şimdiden hayırlı olsun ne alırsan.
kardes cok guzel anlatmıssın bence cbf 500 al gec bu motorla baya bı takılırsın sonra racıng e cıkarsın _________________
NE BEKAR NE İLİŞKİDE 7/24 ÇELİŞKİDE
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız