slm md ben kask seçiminde zorlanıyorum acaba karbon kelvar kaskların diger kasklardan farkı nedir ( çın malı degil örnegin arai shoei nolan gibi)
ve bu kasklar digerlerinden bnesıl ayırt edilebilir...
Tarih: 30.04.2005 - 22:23 Mesaj konusu:
cbxtwister, Karbon-Kevlar kasklar cok hafif ve dayanikli olurlar. Tek bildigim o, Eski tenis raketim'de Kevlar malzemesi vardi, cok hafif ve dayanikli idi. Kevlar uzay mekiginde kullanilan bir madde ayni zamanda.
En iyisi bu konuda daha iyi bilgi edinemezsen parasina gore karar ver.
En iyisi Shoei, sonra Arai kasklarda alabildiginin 'en pahalisini' al bence. Hata yapma ihtimalin o zaman hic olmaz.
Tarih: 30.04.2005 - 22:39 Mesaj konusu:
Kevlar sarı renkte olup fiber şeklindedir..Çok sağlam bir maddedir.Kask içine yerleştirilir ve üstüne plastik malzemesi onu bir arada tutmak için kalıp içinde dökülür ve ortaya Kevlar takviyeli polimer kompozit denilen kaskın o dışındaki sert kısım oluşur..
Burada çarpma anında gerilmeye maruz kalan kısım çok büyük oranda kevlardır..
Örgü şeklinde örüldüğünde kurşun geçirmezdir..
300 derecenin üstünde yanar _________________
Tarih: 04.05.2005 - 03:35 Mesaj konusu:
agonyozgur, +1
kevların koruyucu özelliği asfaltta sürtünmesinden oluşan sıcaklıkta erimemesi , bu madde en az 400 derece sürtünmeden oluşan ısıya dayanıklıdır.
Yanlış karar verme Nolanın kevlardan yapılmış sadece bir tane modeli var oda n93 tür.
fiyat performans bakımından en uygun fiyatlı kask kevkar kullanılan şu an benimde kullandığım kasklar ikisininde resmini koyuyorum
siyah rr2 - renkli olan rr5 tir bunlar nolanın normal kasklarıyla nerdeyse aynı fiyatlar.
kevlar değişik kullanım alanları olan , ısı , darbe vb. dayanımlara sahip bir materyal. satıcıya güvenmeli bence _________________ "Aynadakinin ne kadary benim,ne kadary oynadyklarym?"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız