Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Rolanti ayarını yükseltince motor hızlı gidiyor neden?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Rolanti ayarını yükseltince motor hızlı gidiyor neden?

Rolanti ayarını yükseltince motor hızlı gidiyor neden?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Limon250
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Çanakkale MD

MesajTarih: 01.05.2005 - 19:54    Mesaj konusu: Rolanti ayarını yükseltince motor hızlı gidiyor neden? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende kanuni 250 C var rolanti ayarını yükseltirsem yolda giderken 120-130 km/h e ulaşması problem olmuyor, rolantiyi normal ayarına getirirsem 100 km/h hıza ulaşmada zorluk çekiyor, vites aralıkları azalıyor neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
Rolanti yüksek kullanmam motora zarar verirmi?
Şimdiden teşekkürler. Üzgünüm
Başa dön
Limon250 Çevrimdışı Limon250 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
kanle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.05.2005 - 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rolanti ayari yuksek iken, motora daha fazla benzin veriliyor, bu da dolayisiyla motorun daha hizli gitmesine yardim ediyor.
motora zarar verecegini zannetmiyorum ama yakit sarfiyatin artar
Başa dön
kanle Çevrimdışı kanle Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 01.05.2005 - 20:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rolanti ayarını yükseltmekle, daha yüksek devirlere ve daha yüksek hızlara ulaşılabileceğini savunmak yanlış olur! Rolanti ayarını yükseltmekle, sadece rolantideki çalışma devrini yükseltmiş olursunuz. Ayar vidasını yükseltmeniz, gazı birazcık daha açmanızla eş anlamlı bir işlemdir. Bu işlem sonucu, gaz telinizde birazcık daha boşluk yaratmış olursunuz sadece... Ekstradan bir güç kazanılması mümkün değildir. Arkadaşımız, sanırım şaka yapıyor! Güç ve torku yükseltmek o kadar basit değildir. Ancak şunu savunabilir: Rolanti ayarı ile birlikte hava ayarında da doğru orantıyı yakalayabilecek kadar ayarlama yapabilirse ancak motordan en yüksek çalışma verimini alabilir. Yinede bu işlem, olağanüstü bir fayda sağlamaz.
Arkadaşımız kesinlikle şaka yapmış; değil %30 verim almak, rolanti ayarı ile oynamak suretiyle %3 bile verim alınamaz!
NASIL ALINABİLİR?
Gaz elciğinize bağlı tel, karbüratörünüzün gaz pistonunu (kelebeğini/iğnesini) yeterince kaldırmıyor ise; Yani, tam gaz verilmesine rağmen karbüratörün pistonu tam olarak kalkmıyorsa; Bir başka deyişle, gaz elciğindeki çekim mesafesi, pistonun kalkış mesafesinden kısa kalıyorsa (fabrikasyon bir hata sonucu ancak bu uyumsuzluk olabilir), tam gaz vermenize rağmen maksimum deviri alamazsınız. Bu orantısızlığı gidermeniz halinde önemli miktarda bir güç kazanımı sağlanabilir.

En son cumoni tarafından 03.05.2005 - 21:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
endurance
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul/bakyrköy

MesajTarih: 01.05.2005 - 20:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rolanti ayarının motorun yüksek süratlere ulaşmasına bir katkısı olmazve vites aralıkları şanzımanla ilgilidir kesinilkle rolanti ile bir bağlantısı yoktur yüksek rolantide kullamanın fazla benzin yakmaktan başka faydası yoktur
Başa dön
endurance Çevrimdışı endurance Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cankat
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bakirköy

MesajTarih: 01.05.2005 - 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim motorda da bi gariplik var galiba:

Garajdan çıkarıp jigleyle 2-3 dakka çalıştırıyorum. Jigleyi kapatınca rolanti 1000 deviri ya görüyor ya görmüyor.

15 dakka gezip ışıklarda durunca ya da sadece boşa alınca motor kuduz gibi 2000-2500 devir rolanti yapıyor. Gaz verip elçiği sonuna kadar itince zar zor 1000e düşüyor.

Sizce sorun ne olabilir ya da bu bir sorun mu?
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mu?la/Datça

MesajTarih: 03.05.2005 - 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cankat dediğin sorun olmamalı
aynısı benim motordada oluyor, motorun ısınmasıyla ilgilidir.
Başa dön
Stolga Çevrimdışı Stolga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
soulless
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.05.2005 - 15:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya yerı gelmısken sorayım bende sıfır motor aldım ama gaz elcıgınde bır prob var galıba cok ufak bır bosluk var.oncelerı normaldır dıyordum ama arkadas dun aynı motordan aldı onunkınde hıc bır bosluk yok .yardımcı olabılırsenız sevınırım.
Başa dön
soulless Çevrimdışı soulless Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
orkunt
Üye
Üye

MesajTarih: 03.05.2005 - 15:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili cankat ve stolga aynı sorun bende de var, motor malkmadan önce 1500 devre yakın çalışıyor(2-3 dakika ısındıktan sonra) arada ışıklarda durunca 3000 devre kadar çıkıyor, rölantiyi baştan düşürürsen bu defa da zor çalışıyor,bende sebebini bilmiyorum,bir çaresi varsa söylersiniz sevinirim,sevgilerimle
toraman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL

MesajTarih: 03.05.2005 - 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rölantiyi yükseltince motor hızlı falan gitmez...
Her cumartesi i?in randevu alyn
Başa dön
toraman Çevrimdışı toraman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yturan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Orlando-FL (Bafrali)

MesajTarih: 04.05.2005 - 07:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni demiş ki:
Rolanti ayarını yükseltmekle, daha yüksek devirlere ve daha yüksek hızlara ulaşılabileceğini savunmak yanlış olur! Rolanti ayarını yükseltmekle, sadece rolantideki çalışma devrini yükseltmiş olursunuz. Ayar vidasını yükseltmeniz, gazı birazcık daha açmanızla eş anlamlı bir işlemdir. Bu işlem sonucu, gaz telinizde birazcık daha boşluk yaratmış olursunuz sadece... Ekstradan bir güç kazanılması mümkün değildir. Arkadaşımız, sanırım şaka yapıyor! Güç ve torku yükseltmek o kadar basit değildir. Ancak şunu savunabilir: Rolanti ayarı ile birlikte hava ayarında da doğru orantıyı yakalayabilecek kadar ayarlama yapabilirse ancak motordan en yüksek çalışma verimini alabilir. Yinede bu işlem, olağanüstü bir fayda sağlamaz.
Arkadaşımız kesinlikle şaka yapmış; değil %30 verim almak, rolanti ayarı ile oynamak suretiyle %3 bile verim alınamaz!
NASIL ALINABİLİR?
Gaz elciğinize bağlı tel, karbüratörünüzün gaz pistonunu (kelebeğini/iğnesini) yeterince kaldırmıyor ise; Yani, tam gaz verilmesine rağmen karbüratörün pistonu tam olarak kalkmıyorsa; Bir başka deyişle, gaz elciğindeki çekim mesafesi, pistonun kalkış mesafesinden kısa kalıyorsa (fabrikasyon bir hata sonucu ancak bu uyumsuzluk olabilir), tam gaz vermenize rağmen maksimum deviri alamazsınız. Bu orantısızlığı gidermeniz halinde önemli miktarda bir güç kazanımı sağlanabilir.

COk guzel aciklamissin Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal