Tarih: 01.05.2005 - 19:54 Mesaj konusu: Rolanti ayarını yükseltince motor hızlı gidiyor neden?
Bende kanuni 250 C var rolanti ayarını yükseltirsem yolda giderken 120-130 km/h e ulaşması problem olmuyor, rolantiyi normal ayarına getirirsem 100 km/h hıza ulaşmada zorluk çekiyor, vites aralıkları azalıyor neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
Rolanti yüksek kullanmam motora zarar verirmi?
Şimdiden teşekkürler.
rolanti ayari yuksek iken, motora daha fazla benzin veriliyor, bu da dolayisiyla motorun daha hizli gitmesine yardim ediyor.
motora zarar verecegini zannetmiyorum ama yakit sarfiyatin artar
Tarih: 01.05.2005 - 20:34 Mesaj konusu:
Rolanti ayarını yükseltmekle, daha yüksek devirlere ve daha yüksek hızlara ulaşılabileceğini savunmak yanlış olur! Rolanti ayarını yükseltmekle, sadece rolantideki çalışma devrini yükseltmiş olursunuz. Ayar vidasını yükseltmeniz, gazı birazcık daha açmanızla eş anlamlı bir işlemdir. Bu işlem sonucu, gaz telinizde birazcık daha boşluk yaratmış olursunuz sadece... Ekstradan bir güç kazanılması mümkün değildir. Arkadaşımız, sanırım şaka yapıyor! Güç ve torku yükseltmek o kadar basit değildir. Ancak şunu savunabilir: Rolanti ayarı ile birlikte hava ayarında da doğru orantıyı yakalayabilecek kadar ayarlama yapabilirse ancak motordan en yüksek çalışma verimini alabilir. Yinede bu işlem, olağanüstü bir fayda sağlamaz.
Arkadaşımız kesinlikle şaka yapmış; değil %30 verim almak, rolanti ayarı ile oynamak suretiyle %3 bile verim alınamaz!
NASIL ALINABİLİR?
Gaz elciğinize bağlı tel, karbüratörünüzün gaz pistonunu (kelebeğini/iğnesini) yeterince kaldırmıyor ise; Yani, tam gaz verilmesine rağmen karbüratörün pistonu tam olarak kalkmıyorsa; Bir başka deyişle, gaz elciğindeki çekim mesafesi, pistonun kalkış mesafesinden kısa kalıyorsa (fabrikasyon bir hata sonucu ancak bu uyumsuzluk olabilir), tam gaz vermenize rağmen maksimum deviri alamazsınız. Bu orantısızlığı gidermeniz halinde önemli miktarda bir güç kazanımı sağlanabilir. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
En son cumoni tarafından 03.05.2005 - 21:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 109 Nereden: istanbul/bakyrköy
Tarih: 01.05.2005 - 20:44 Mesaj konusu:
rolanti ayarının motorun yüksek süratlere ulaşmasına bir katkısı olmazve vites aralıkları şanzımanla ilgilidir kesinilkle rolanti ile bir bağlantısı yoktur yüksek rolantide kullamanın fazla benzin yakmaktan başka faydası yoktur _________________ durdurun dünyayy inecek var !
bmw 1200 gs adventure
34 et 7593
Tarih: 01.05.2005 - 20:45 Mesaj konusu:
Benim motorda da bi gariplik var galiba:
Garajdan çıkarıp jigleyle 2-3 dakka çalıştırıyorum. Jigleyi kapatınca rolanti 1000 deviri ya görüyor ya görmüyor.
15 dakka gezip ışıklarda durunca ya da sadece boşa alınca motor kuduz gibi 2000-2500 devir rolanti yapıyor. Gaz verip elçiği sonuna kadar itince zar zor 1000e düşüyor.
Sizce sorun ne olabilir ya da bu bir sorun mu? _________________
ya yerı gelmısken sorayım bende sıfır motor aldım ama gaz elcıgınde bır prob var galıba cok ufak bır bosluk var.oncelerı normaldır dıyordum ama arkadas dun aynı motordan aldı onunkınde hıc bır bosluk yok .yardımcı olabılırsenız sevınırım.
sevgili cankat ve stolga aynı sorun bende de var, motor malkmadan önce 1500 devre yakın çalışıyor(2-3 dakika ısındıktan sonra) arada ışıklarda durunca 3000 devre kadar çıkıyor, rölantiyi baştan düşürürsen bu defa da zor çalışıyor,bende sebebini bilmiyorum,bir çaresi varsa söylersiniz sevinirim,sevgilerimle _________________ Hayaty seyretme, ya?a !
Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 875 Nereden: Orlando-FL (Bafrali)
Tarih: 04.05.2005 - 07:27 Mesaj konusu:
cumoni demiş ki:
Rolanti ayarını yükseltmekle, daha yüksek devirlere ve daha yüksek hızlara ulaşılabileceğini savunmak yanlış olur! Rolanti ayarını yükseltmekle, sadece rolantideki çalışma devrini yükseltmiş olursunuz. Ayar vidasını yükseltmeniz, gazı birazcık daha açmanızla eş anlamlı bir işlemdir. Bu işlem sonucu, gaz telinizde birazcık daha boşluk yaratmış olursunuz sadece... Ekstradan bir güç kazanılması mümkün değildir. Arkadaşımız, sanırım şaka yapıyor! Güç ve torku yükseltmek o kadar basit değildir. Ancak şunu savunabilir: Rolanti ayarı ile birlikte hava ayarında da doğru orantıyı yakalayabilecek kadar ayarlama yapabilirse ancak motordan en yüksek çalışma verimini alabilir. Yinede bu işlem, olağanüstü bir fayda sağlamaz.
Arkadaşımız kesinlikle şaka yapmış; değil %30 verim almak, rolanti ayarı ile oynamak suretiyle %3 bile verim alınamaz!
NASIL ALINABİLİR?
Gaz elciğinize bağlı tel, karbüratörünüzün gaz pistonunu (kelebeğini/iğnesini) yeterince kaldırmıyor ise; Yani, tam gaz verilmesine rağmen karbüratörün pistonu tam olarak kalkmıyorsa; Bir başka deyişle, gaz elciğindeki çekim mesafesi, pistonun kalkış mesafesinden kısa kalıyorsa (fabrikasyon bir hata sonucu ancak bu uyumsuzluk olabilir), tam gaz vermenize rağmen maksimum deviri alamazsınız. Bu orantısızlığı gidermeniz halinde önemli miktarda bir güç kazanımı sağlanabilir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız