Bende Kanuni 250 c var. Geçenlerde servisle konuşurken servis dediki lastiğe çivi batarsa fitil denilen bir şey varmış, delik olan yere sokuluyormuş. Ondan yaptır dedi. Lastikçide dediki fitil geçici, yolda giderken lastik ısındığı için allah korusun fitili fırlatır. Yazık olur dedi. Bizim buralarda lastik tamir ederken pek dikkat etmiyorlar. Jantı falan çiziyorlar lastiği çıkarayım derken.
Şimdi ben ne yapmalıyım?
Fitilmi? yoksa tam yamamı (jant çizilme olasılığı var)
Yardımlarınız için teşekkürler...
Tarih: 04.05.2005 - 14:53 Mesaj konusu:
iç lastiği olan motorlara zaten fitil uygulanmaz
dubleks lastikse eğer; basit bir çivi patlağına kaliteli bir fitil doğru uygulandığında sorun yaşamassınız hasar daha büyükse zaten hiç bir şey fayda etmez yeni lastik alırsınız. _________________ motora bindiğim için farklı değilim, farklı olduğum için biniyorum.
kesinlikle içten yama yapmak gerekiyor
aliihsan yanlış anlamış iç lastik değil içten yama _________________ "Aynadakinin ne kadary benim,ne kadary oynadyklarym?"
Tarih: 04.05.2005 - 15:49 Mesaj konusu:
Alıntı:
aliihsan yanlış anlamış iç lastik değil içten yama
yanlış anlamadım içten yapılması sağlıklı bir yöntem gibi görünsede motosikletler için pek mantıklı değil ;bir kere her defasında lastiği janttan çıkarıp takarsanız jantınıza zarar verebilirsiniz doğru kişiler yaparsa sorun yok bu arada ben doğru kişiyi bulamadım..
illede bu işlemi yaptıracaksanız soğuk tamir yöntemini seçin çoğu yer sıcak kaynak yaptığından lastiğinizin yapısı bozulabilir
bir sorunda sökülen lastik janta takıldıktan sonra balans ayarı bozulacağından tekrar ayar yapmanız gerekir balans ayarınıda her serviste yada rot balanscılarda yaptıramassınız.
fitil her patlağa yada lastiğin yanaklarında olan patlaklarda sonuç vermez
fitil kaliteli ise iyi uygulanırsa sorun yaşamassınız 3.sınıf ürünlerle tamir ettirirseniz elbette riskli ...
fitil ile tamir edilemeyecek kadar hasar almış bir lastiği değiştirmekten başka çaresi olan varsa yazsın? _________________ motora bindiğim için farklı değilim, farklı olduğum için biniyorum.
Tarih: 04.05.2005 - 16:04 Mesaj konusu:
Sizin motosikletinizde lastikler dublekstir; Dolayısıyla hasarın durumuna göre fitil de uygulanabilir, içten yama da yapılabilir.
Lastikteki hasar delik şeklinde ise (çivi, diken, tel ve benzeri ince bir şey batmışsa) fitil uygulanabilir. Ben otomobilimdeki ön lastiğe çivi battığında uygulatmıştım, 4 yıldır kullanıyorum, bir sorun yaşamadım.
Lastikteki hasar kesik şeklinde ise fitil uygulamak doğru değildir. Zaten hiç bir lastikçi böyle durumlarda fitil kullanmaz; İçten yama yapar.
Lastik tamiri o kadar karmaşık bir teknoloji gerektirmediği için, hemen her lastikçi en doğru tamiratın nasıl yapılabileceğini bilir; Yanlış bir şeyi isteseniz de yapmaz!
Yalnız, lastik tamircileri genelde otomobil türü araçların lastikleriyle uğraştıklarından, motosiklet jantına nazik davranmayı beceremezler. Bu konuda arkadaşımızın duyduğu endişeye katılıyorum. Benim önerim bir motosiklet tamircisine gidip, bu işi yaptırmanızdır. Ya da bu işi öğrenip, kendiniz yapmak zorundasınız; Ben öyle yapıyorum! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız